כבר בנסיעת המבחן לפני הרכישה, היה לי ברור שהבולמים באופנוע הזה הם החוליה החלשה. לאחר הרכישה הבנתי שהמצב עוד פחות טוב ממה שחשבתי.
הבעיה הייתה בעיקר במיתלה הקידמי שהרגיש "סמרטוטי" נתן תחושה מעורפלת והתקשה להתמודד עם מהמורות בעיקר במהירות גבוהה.
פניתי למ"ס מומחים בתחום (בלי שמות). כולם היו תמימי דעים שהמיתלים הם בסיסיים, (באופנוע תקציב זה צפוי) חלקם העלו אפשרות להחליף שמן בטלסקופים לצמיג יותר, (עלות שמן ועבודה מתקרב לאלף ש"ח) והיה מי שהציע לעשות שינויים פנימיים יותר מעמיקים. (טלסקופים 3K + מ.ע.מ ואם רוצים לגעת גם בבולם האחורי תוספת של 1.5K + מ.ע.מ).
במקביל חקרתי מעט ברשת וראיתי שבעולם רוכבים מחליפים קפיצי טלסקופים לפרוגרסיביים + שמן איכותי יותר. מי שרוצה ללכת לקיצוניות מחליף לפרונט של GSXR. מאחור מחליפים לבולם של קאווסאקי ZX10 (אני לא מעוניין באופנוע ספורט).
מאחר ויש לי רקע טכני וניסיון עם אופנועים מעל 40 שנה, החלטתי ללכת עצמאית, מהקל אל הכבד ולהתחיל ראשית בהקשחת הטלסקופים. מאחר ואין ברגי כיוון החלטתי ליפתוח את הטלסקופים ולהגדיל את הלחץ על הקפיץ ע"י ספייסרים.
הרמתי את חלקו הקידמי של האופנוע, שחררתי את הכידון ופתחתי את הפקקים שבחלקו העליון של כל טלסקופ. השתמשתי בשייבות כספייסרים. (שמתי 4 שייבות בכל טלסקופ. סכ"ה קיבלתי עובי של כ 6 מ"מ. קוטר השייבות 35 מ"מ) סגרתי פקקים והחזרתי את הכידון. (זמן עבודה ברגוע כשעה, עלות פחות מעשרה שקלים).
אז איך התוצאה? מעל ומעבר לציפיות שלי. המיתלה הקידמי עושה מה שהוא אמור לעשות. התחושה הכללית הרבה יותר למחוברת לכביש העירפול שהיה נעלם ההיתמודדות עם מהמורות הרבה יותר טובה ויש יותר הרמוניה בין הקידמי לאחורי. המדד הטוב ביותר מבחינתי, שבלי לשים לב הרכיבה הפכה להיות מהירה יותר.
(רוכב בעיקר מינהלתית מהירה, חלקה בכבישים טכניים). ברור שניתן עוד לשחק עם מ"ס השייבות ולהגיע לכיוון מדוייק יותר ואף לנסות להעלות צמיגות שמן. (לי אין בעיה לעשות את זה לבד). מבחינתי כרגע אין לי צורך ביותר מזה.
אין באמור כל המלצה או הצעה למישהו לעשות מה שעשיתי. כל שניכתב כאן הוא שיתוף במה שאני בחרתי לעשות.