http://www.yediot.co.il/articles/0,7...965895,00.html
אמלק: אסור...
Sent from my A0001 using Tapatalk
http://www.yediot.co.il/articles/0,7...965895,00.html
אמלק: אסור...
Sent from my A0001 using Tapatalk
זה מקרה מיוחד כי הוא ניסע להתחמק מתאונה ורוכב האופנוע היה צריך לקחת בחשבון מקרה כזה ברכיבה שלו ולכן אשם (למרות שלדעתי היה צריך לפסוק כאן 50 50)
מעניין לראות עוד פסיקות כאלו
ועדיין, למרות שזה לא חוקי אי אפשר להוריד את כל האחריות על הרוכב. סעו בזהירות.
אם הייתה לו מצלמת קסדה, היה לו סיכוי יותר טוב לקבל פיצויים.
למשל אם ניתן היה לראות שהפחית לא שמר מרחק מהרכב לפניו ולכן היה אחראי בעצמו ל"מצב החירום" שהכריח אותו לרדת לשוליים.
את הפיצויים על נזקי הגוף הוא יקבל בכל מקרה. פיצוי על נזקי הרכוש הוא לא יקבל.
לא לגמרי ברור לנו פה המקרה וכל הפרטים... אבל בעיקרון, גם רכב שיורד לשוליים, צריך לאותת, להתסכל במראה, ולוודא שהשול פנוי.
מה היה קורה אם היה עובר שם אמבולנס או רכב משטרה ונכנס בו על מאה? גם אז השופט היה בצד של נהג הרכב ? או שהוא היה אומר לו שפעם הבאה יסתכל במראה ?
זה בכלל לא משנה אם מותר לקטנוע לנסוע שם או לא, גם יכול להיות שהוא ירד לשם כמו הרכב בגלל מקרה חירום ועוד לא הספיק לבלום עד הסוף.
פסיקה מוזרה...
במקרה נכחתי לאחרונה במשפט של נהג אמבולנס שנסע באדום ופגע ברוכב.
אמ;לק
למרות שבנסיעת חירום מותר לרכב חירום לנסוע תוך מעבר על חוקי התנועה האחריות שלו במקרה של תאונה היא מלאה!
לענייננו, כשאני רוכב בשוליים ומזהה משטרה אני מיד "בורח" חזרה לנתיבים כי ברור לי שלמרות שיש הוראה שלא לאכוף נסיעה בשוליים אותו שוטר עלול לתת לי דו"ח על כך. כי החוק אומר שאסור נקודה.
בשורה התחתונה, אם רוכב מעורב בתאונה שאירתה בשוליים, מרבית הסיכויים, שאם יקבל פיצוי בגין נזקיו הם ככל הנראה יהיו מופחתים, בגלל האשם התורם של הרוכב בכך שהוא עצמו רוכב בניגוד לדין.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
נו ו?
אז יורד לו 8,000 שקל מהפיצויים.. הוא עדיין נפצע קשה ויכוסה בכל נזק גופני של לא יודע כמה מאות אלפים ועוד יקבל פיצוי על כאב וסבל של כמה עשרות\מאות אלפים.
לדעתי זה ממש זניח.
למה אי אפשר היה לטעון שהאופנוע האיץ כדאי להשתלב מהשוליים בכביש, והירידה לשוליים הייתה לצורך כלשהוא. אני לא חייב להיות רכב חרום כדאי שיהיה לי לגיטימי להיות בשוליים ומי שמשתלב בלי להאיץ מסכן את התנועה בכביש (מניסיון).
בקיצור, השול השמאלי משתלם יותר
אני נוסע הרבה בצד שמאל באיילון... תלוי בקטע, אבל בהרבה מאוד מהמקרים, זה הרבה יותר בטוח מהשול השמאלי, שמה כל רגע נכנס אי תנועה והשתלבות של רכבים יורדים שחותכים אותך מימין וכאלה שחותכים אותך ליציאה הבאה משמאל... וגם כמובן שיש שוטרים שמחלקים דוחות על הנסיעה על אי התנועה עצמו (זה כבר לא שול). גם יש סכנה של ירידה לשולים של רכבים, גם מלא בורות ביוב וניקוז... לא תמיד זה תענוג גדול.
מבחינת הרשיון, אולי לנסוע בשול השמאלי זה קנס לא נעים... אבל מבחינת בטיחות ונהיגה חלקה, זה המקום העדיף כשזה מתאפשר... יש חלקים שזה צר מאוד ומסוכן.