תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: האם אופנוע יתאים לי?

צפייה משולבת

Member

האם אופנוע יתאים לי?

שלום לכולם.

אני בן 23, מוציא רישיון A1.
    מגיל 17 אני רק עם מכוניות, אבל נמאס לי לשלם על דלק, טסטים וטיפולים כ"כ הרבה.
    הנסיעות שלי בדר"כ זה חולון - נתב"ג (כל יום כמעט), חולון - רחובות (לימודים, פעם פעמיים בשבוע), כל השאר זה בגבול חולון-בת ים-ראשל"צ,
    מדי פעם קורה ואני נוסע לנס ציונה, כפרה יונה, רמת גן, פ"ת..

בקיצור, אני הרבה על הכביש.
    עכשיו השאלה שלי היא האם אופנוע (250-300, אין שום סיכוי שאסע על קטנוע) יעמוד בדרישה העיקרית של לחסוך הוצאות על דלק, טיפולים וכו',
    איך מסתדרים כשנוסעים לקניות למשל (מזכיר, מדובר באופנוע), לאימונים עם תיק אימונים, וכו'.

חשבתי על Z250, TNT250.. אלה הם כרגע האופנועים שנתפסתי עליהם (רוצה נייקד בלבד). אני בגובה 1.80, 100 קילו בערך.. בחור גדול.

תודה רבה.

Member
    אין לי יותר מדיי ותק.. אבל מה שכן למדתי, זה שקח בחשבון שדו"ג לא בהכרח יחסוך לך כסף.. את הפרש תצטרך לשים על מיגון, ביטוח וכו..
    האופנועים שציינת הם פיזית קטנים, לי היה מאוד לא נוח עליהם (אבל אני גם קצת יותר גדול ממך..)

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Senior Member
    מצטרף להערה של קודמי, אופנוע לא חוסך כסף, הוא חוסך זמן לכל היותר.
    עם הגודל הפיזי והנסיעות שלך 500 נשמע יותר מתאים (יצויין שעבדתי שנה באיזור תעשיה הצפוני של לוד-אחרי נתבג אני מחולון ויש לי 500)

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Xebu22 צפיה בהודעה
    אין לי יותר מדיי ותק.. אבל מה שכן למדתי, זה שקח בחשבון שדו"ג לא בהכרח יחסוך לך כסף.. את הפרש תצטרך לשים על מיגון, ביטוח וכו..
    האופנועים שציינת הם פיזית קטנים, לי היה מאוד לא נוח עליהם (אבל אני גם קצת יותר גדול ממך..)

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk
    תודה על התגובה אחי, מיגון זה השקעה חד פעמית (אקנה דברים איכותיים), ביטוח זה משהו אחר.. לסיאט שלי שילמתי 9 אלף ביטוח, גם אם הביטוח לאופנוע יגיע לתקציב הזה, עדיין הדלק והטיפולים יהיו משמעותית יותר זולים, אז..
    ציטוט נכתב במקור על ידי סער666 צפיה בהודעה
    מצטרף להערה של קודמי, אופנוע לא חוסך כסף, הוא חוסך זמן לכל היותר.
    עם הגודל הפיזי והנסיעות שלך 500 נשמע יותר מתאים (יצויין שעבדתי שנה באיזור תעשיה הצפוני של לוד-אחרי נתבג אני מחולון ויש לי 500)
    500 לא חזק מדי לכלי ראשון? מה ההפרשי ביטוח בין 250-300 ל500?
    מה שכן גם הכלים של ה500 יקרים מדי בשבילי, אבל אין לי בעיה גם להיות חצי שנה שנה עם 300 ואז להעלות אם אראה צורך (ועל הדרך גם אחסוך יותר כסף למשהו יותר רציני).

מיגון זו השקעה חד פעמית עד שקורה משהו, או שיש בלאי, ואז צריך להחליף.

Senior Member
    מיגון מומלץ להחליף כל מספר שנים, בהתאם לבלאי כמובן.

בכל הקשור לעלויות - אופנוע, בהרבה אספקטים, זול מרכב. הדלק זול יותר, חד משמעית. אם אתה משלם 9 אלף ש"ח על ביטוח הרכב אז גם ביטוח האופנוע יהיה זול יותר, גם ל-500 סמ"ק (שמהדרישות שציינת - זה הנפח, 250 לא יהיה לך נוח בנסיעות כאלו ויעייף אותך). מבחינת טיפולים - אני אישית מטפל בכלי שלי לבד בבית, למעט דברים הכוללים עבודות מנוע (כיוון שסתומים). אם אתה רוכש כלי חדש - אמליץ על סדרת ה-500 של הונדה, או אפילו SV650 מוגבל. לשניהם אותו מרווח טיפולים (מאוד נדיב, 12 אלף בין טיפול), ושניהם יעשו את העבודה לדרישות שלך.
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ser Jorah Mormont צפיה בהודעה
    מיגון זו השקעה חד פעמית עד שקורה משהו, או שיש בלאי, ואז צריך להחליף.
    לוקח את זה בחשבון, תודה רבה
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה

בכל הקשור לעלויות - אופנוע, בהרבה אספקטים, זול מרכב. הדלק זול יותר, חד משמעית. אם אתה משלם 9 אלף ש"ח על ביטוח הרכב אז גם ביטוח האופנוע יהיה זול יותר, גם ל-500 סמ"ק (שמהדרישות שציינת - זה הנפח, 250 לא יהיה לך נוח בנסיעות כאלו ויעייף אותך). מבחינת טיפולים - אני אישית מטפל בכלי שלי לבד בבית, למעט דברים הכוללים עבודות מנוע (כיוון שסתומים). אם אתה רוכש כלי חדש - אמליץ על סדרת ה-500 של הונדה, או אפילו SV650 מוגבל. לשניהם אותו מרווח טיפולים (מאוד נדיב, 12 אלף בין טיפול), ושניהם יעשו את העבודה לדרישות שלך.
    אני מפחד קצת לכלי 500 בתור כלי ראשון, והכלים עצמם מאוד יקרים לי (אני לוקח הלוואה ואני לא מוכן לקחת יותר מ20 נטו לאופנוע, בלי קשר למיגון ביטוח וכו).
    מה לגבי דיוק 390?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה

מה? לא.
    אתה חוסך על אגרה שנתית (טסט), עלויות חניה, דלק וכנראה עלויות רכישה ראשונית ביחד לרכב.
    כשאתה מציין 9000 על ביטוח, אתה כנראה מבוטח חובה + ג׳ + מקיף.
    אופנוע מבוטח בצורה דומה, יעלה לך לא פחות ותצטרך לשלם כמה אלפים נוספים עבור אזעקה ושרשרת שתאלץ לשים בכל עצירה.

נסיעה על דו גלגלי היא הרבה פחות נוחה עם הרבה, הרבה יותר דאגות מאשר רכב.
    כל רכב הוא סכנה, כל שיבוש בכביש, קצת חול, קצת שמן הוא פוטנציאל לתאונה.
    כל דבר שאתה עושה באותו יום משפיע על הציוד שאתה לוקח איתך. קסדה, מעיל, כפפות, מגניב ברכיים, נעלי רכיבה.
    מכון כושר? עוד תיק. לקפוץ לסופר בדרך הביתה? כבר לא כזה פשוט.
    ועוד לא התחלתי בכלל עם מורכב\מורכבת, בילויים, יציאות וטיולים. מה עם גשם? שרב? פנצ׳ר??

אם אתה מחפש נטו לחסוך קצת, פשוט תעבור לרכב קטן וזול יותר.

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...9C%D7%9C%D7%AA

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...0-%D7%96%D7%94

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אין הבדל גדול ביניהם מבחינת כוח ומומנט.. אין לך מה לפחד מהסדרת 500 של הונדה, היא רגועה ונחמדה.
    תקנה לפי מה שאתה יותר מתחבר ואוהב. שניהם אחלה כלים ושניהם לא מסוכנים בתור כלי ראשון.

Member
    עאני חושב שאלך על הz250, הנסיעות הכביכול ארוכות שלי קורות בערך פעם ב4.חודשים, כל השאר זה חולון-נתבג-ראשלצ-בת ים.. כמה אמור לעלות ביטוח חובה + ג׳?

Senior Member
    לעניות דעתי ובקטע חברי - אם יש לך קושי בתזרים ואתה צריך הלוואה רק בשביל להגיע ל 20,000 אז אל תיכנס לזה.

אם אתה מתעקש, לך תקנה איזה KTM 200 דנדש בעשרים ופינאטס עם אחריות ובלי הפתעות שאתה לא מסוגל לעמוד בהן כלכלית, תעשה ביטוח חובה וצד ג׳ ותתפלל שלא יגנב...

Member
    החלטתי לחסוך (יקח כמה שיקח). וללכת על Z300, תודה לכולם