עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 64

אשכול: (כ"ע) הקטל בכבישים - פשוט לא נורמלי

Member

(כ"ע) הקטל בכבישים - פשוט לא נורמלי

דוח תאונות מתחילת השנה:

http://m.ynet.co.il/Articles/4970982

תיזהרו אנשים, סעו לאט,תכננו את הנסיעה,תתמגנו...כבר לא יודע מה להגיד..
    מפחיד לצאת לרכב..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Member
    לגמרי. כיף לנסוע מהר אבל חשוב מאוד לדעת מתי אפשר.
    אמנם אנחנו לא עומדים בפקקים, אבל זה לא אומר שאנחנו יכולים לזגזג במהירות גבוהה, מבחינתי בשעות עמוסות אני לא עובר את ה70 קמש וגם זה תמיד בהיכון.

תרכבו בהנחה שאף אחד לא רואה אתכם וכולם מנסים לרצוח אתכם. וככה לתכנן מסלולים.

Senior Member
    משהו משישי האחרון. רוכב אופנוע שעקף אותי בפראות, המשיך לזגזג ונעלם. פגשתי אותו אחרי כמה דקות בסיבוב מתחת למעקה הבטיחות. למזלו רק שפשופים שהיו נמנעים אם היה לובש מעיל.

פשוט לא נורמלי

בתור רוכב אופנוע אני חושב שהרבה מהתאונות האופנועים והמוות המיותר קורה בגלל רוכב האופנוע עצמו , הרבה מהם זה חוסר שומת לב לתנאי הדרך, חוסר עירנות , מהירות מיותרת , תחשבו על הרגע הזה שאתה בכביש מהיר במהירות של 100 קמש ויש לך טיפת שמן זה מוות בטוח ומיותר או שפתאום רכב החליט לדפוק פרסה באמצע הכביש ולא שמת לב .ומסתובב איזה סרטון כזה פה , חבל לאבד את החיים ברגע . שימרו על עצמכם

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    שבוע שעבר חבר מהעבודה סיפר לי שהוא יושב באוטו בפקק, שומע אופנוע מאיץ חזק, נצמד עם הרכב כמה שאפשר שמאלה, האופנוע עובר אותו על השוליים, רכב יורד לשוליים פתאום, איכשהוא סנטימטר לפני הרכב האופנוע מצליח לעצור. שומע את האופנוע עוד פעם מאיץ,הפעם עד למנתק, ונעלם באופק.
    אחרי כמה קילומטרים ראה את האופנוע שבור ואנשים עושים לרוכב החייאה..
    פתח ynet אח"כ, בן 45 נהרג בתאונה.

Member
    אנשים חולים...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Junior Member
    עקף אותי היום 125 על קו לבן מלא מול מכוניות שבאות ממול ברחוב צר (ליד קניון גבעתיים לכיוון צפון למי שמכיר) שהוא נוסע בערך 80 קמ"ש. נפגשנו שוב כאשר חתך במהירות עצור (ומכונית שעצרה בעצור) ובעצור שני (הפעם שתי מכוניות שחיכו בעצור). לא שניסיתי להשיג אותו במיוחד, פשוט שני העצורים נמצאים בקצוות של רחוב חד מסלולי וצר בשכונה בו כל 100 מטרים יש במפר והוא היה חייב להאט או לעוף. עכשיו זה לא פעם ראשונה שאני רואה אותו שם עם בדיוק אותן שטויות.

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    שבוע שעבר חבר מהעבודה סיפר לי שהוא יושב באוטו בפקק, שומע אופנוע מאיץ חזק, נצמד עם הרכב כמה שאפשר שמאלה, האופנוע עובר אותו על השוליים, רכב יורד לשוליים פתאום, איכשהוא סנטימטר לפני הרכב האופנוע מצליח לעצור. שומע את האופנוע עוד פעם מאיץ,הפעם עד למנתק, ונעלם באופק.
    אחרי כמה קילומטרים ראה את האופנוע שבור ואנשים עושים לרוכב החייאה..
    פתח ynet אח"כ, בן 45 נהרג בתאונה.
    אני לא יודע איך להסביר את זה, אבל אחרי שאתה עובר "כמעט" תאונה או שעשיתה פדיחה, מהאי נעימות או מהבושה אתה נכנס למצב קופיקו, נוסע יותר חזק ועושה שטויות.
    בקיצור אחרי שכמעט התרסקת אתה עוד יותר פגיע ברכיבה, לפחות ככה זה אצלי.

Senior Member
    נכון, עשיתה פדיחה אז סע.
    אבל גם לא צריך להגזים, זה לא שמחכות ברמזור כוסיות של מונסטר עם גביע.
    גם מאוד משתלם לשים ז&ן על אנשים, פחות קללות ופחות עצבים.
    לפעמים זה קשה.. הנה היום אני עוצר בעצור ליד הבית שאמנם הכביש שממנו מגיעה התנועה נחסם לעבודות, אבל עצור זה עצור.
    ואיזה נהג טרנסיט מצפצף לי ועוקף אותי בפראות.
    גז אחריו מהעצבים וצעקות ועוד אני עם מצלמת קסדה, "תגיד לי אתה אידיוט אתה לא רואה עצור מול העיניים?!"
    "איזה עצור?!"
    *מצביע לעבר התמרור עם האצבע*
    "אהההההההההה סליחהההה כפרעעעעעע איך לא ראייתיתיי נשמההה מחילהה נשמה כפרע כפרע"
    ככה נראה כל יום בערך.

Member
    יש המון תאונות שרוכבים לא אשמים וזה נורא.

אך המציאות שונה, הרבה רוכבים (וביניהם הרבה "נורמטיביים" ו"זהירים" עפ"י מכרים וחברים) רוכבים לא ממש בזהירות..מסכנים את האחרים ובמיוחד את עצמם.
    ישראלים אלופים בלהתפאר כמה הם זהירים, וכמה הם רוכבים טוב ועיקר הבעיה היא נהגי המכוניות, והדבר הוא ממש לא מדויק.

במהלך שנות רכיבה על הכביש היו אלו בעיקר רוכבי אופנוע שחותכים בלי הינד עפעף אחד משלהם, מבהילים ושמים ז@#ן על רוכבים אחרים ובעיקר נהגי מכונות.
    באופן מפתיע אולי רבע מהמקרים בהם היו לי מקרים כגון מה שצויין מעל זה היה קשור לנהגי פחית, כל השאר - אופנוענים.
    אני לא בא בטענות, אני מבין את המנטליות הישראלית, מתעב אותה ומבין שזה מגיע מחינוך מהבית ואף אחד לא יכול באמת לשנות משהו.

רוכב טוב לא נכנס למצבים מסוכנים, אתה יכול לזהות נהג רכב לא זהיר תוך 2 שניות מרכיבה מאחוריו ובמקום להתרחק ולהימנע ממגע הרבה נשארים, מסתכנים ובסוף מוציאים עצבים על אנשים טפשים.

בקיצור, אל תאשימו אף אחד וקחו אחראיות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    לא מקבל את המשפט הזה " האופנוען לא אשם"
    יש המון צודקים בבית קברות.
    אנחנו צריכים לקחת אחריות על החיים שלנו! כן אנחנו הרוכבים.
    גם אם חוקית משהו אחר אשם זה לא עוזר כי אנחנו בבית לוינשטיין בשיקום או בבית קברות

Sent from my m3 note using Tapatalk
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    הנה קצת סטטיסטיקה:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4970077,00.html
    מה שמפתיע זה העליה הדרמטית במספר התאונות העצמיות.
    כמו שנאמר מעלי, בשורה התחתונה אין שום משמעות ל"צודק", כי זה לא יעזור למי שנכנס, על אף צידקתו, לסטטיסטיקה.
    רק רכיבות בטוחות וזהירות.

Senior Member
    במקום רק להאשים את התשתיות ואת נהגי הרכב, הגיע הזמן באמת להודות בטעויות של הרוכבים ובחלק לא קטן של התאונות שהוא באשמתינו.

תרכבו בצורה שפויה ותחזרו הביתה בשלום.
    Tracer 900

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ecliptica צפיה בהודעה
    אני לא יודע איך להסביר את זה, אבל אחרי שאתה עובר "כמעט" תאונה או שעשיתה פדיחה, מהאי נעימות או מהבושה אתה נכנס למצב קופיקו, נוסע יותר חזק ועושה שטויות.
    בקיצור אחרי שכמעט התרסקת אתה עוד יותר פגיע ברכיבה, לפחות ככה זה אצלי.
    זה אבסורד. קח בחשבון שיש סיכוי שגם עליך עוד יכתבו כאן.

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    במקום רק להאשים את התשתיות ואת נהגי הרכב, הגיע הזמן באמת להודות בטעויות של הרוכבים ובחלק לא קטן של התאונות שהוא באשמתינו.

תרכבו בצורה שפויה ותחזרו הביתה בשלום.
    1. תשתיות: במקרה הטוב אינן מסבירות פנים לרוכב. קח קטע קצר ביותר באורך מדוד של 3 ק"מ על כביש 4 המצוי בין צומת גן יבנה לעלייה על מחלף אשדוד . תמצא שם חריצים שאם תכנס עם הגלגל הקדמי הוא עשוי להבלע בתוכו, הפרשי גבהים בנתיב השמאלי בצידו השמאלי באופו כזה שהם מטלטלים את האופנוע - וזה בלשון המעטה מפחיד אם אתה לא מוכן. במפרים "טבעיים" שמנדנדים את האופנוע וגורמים לאחיזה פחותה.
    2. הנהג הישראלי: מאחר ואני רוכב כמעט רק בבינעירוני אני שם לב לכמות הנהגים המסמסים במהירות 100+ .. מתעסקים בטלפון, הרכב גולש מנתיב לנתיב.. לא קשה להריח את החלאות. נהגים לא מאותתים במעבר נתיב, חותכים בפראות ...
    3. הרוכב הממוצע - זה עם הכפכפים הגופייה והמכנס הקצר , במרבית המקרים תראו אותו על קטנוע ... מישהו אמר טימקס? מזגזג בפראות מימין ומשמאל. עוקף בפראות את מי שרוכב על השוליים.

אז כן, יש לנו חלק לא מבוטל בתאונות. אני הגעתי להחלטה מושכלת לרכוב לאט יותר זהיר יותר, לרדת לשוליים רק אם יש פקק שכמעט עומד לחלוטין. לא לעמוד לפני הרכב הראשון ברמזור בטח ובטח לא על מעבר חצייה כשאני אחת ל ... רוכב בעיר. אני מודע לכל בלימה חריפה שאני מבצע ומנתח אותה במה שגיתי - הבלימות הללו נדירות מאוד. לא מזגזג בין נתיבים, יוצא 10 דקות מוקדם יותר ומגיע לעבודה בזמן. גם בבית יודעים שאם בעבר הייתי תופר את ראשון אשדוד בפרק זמן קצר מאוד שהשתיקה יפה לו, כיום אני רוכב רגוע רגוע.. לא ממהר לאף מקום. הכלים ימתינו בכיור, הכלב יחכה לטיול, התוכים יקבלו אוכל ואגזום את הדשא עם פחות 15 דקות של אור.. מקסימום אמשיך למחרת. שום דבר לא שווה את החיים והחרות שלי.
    עברתי תאונה לפני 6 שנים, נשארתי נכה לכל החיים, אין לי שום כוונה להשאיר את ילדי יתומים... או שיטפלו בי כנכה בגלל שהייתי אנוכי והשתוללתי על הכביש.. בכל זאת התבגרתי ו 53 שנותי מביאות אותי לתובנות שלא היו לפני כעשור...
    יחד עם זאת, הנהג הישראלי מסכן אותי לכן אני עושה כמיטב יכולתי לשרוד ולרכוב בצורה נכונה וזהירה.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.