נכתב במקור על ידי
Mortar
מי שגונב כסף מהציבור, הוא לא זונה, אנחנו כנראה הזונות. הוא הרבה יותר גרוע.
הייתי בהפגנות אגב.
איזה תחרות אתה רואה בביטוח ? השתתפות עצמית ?
אנשים חושבים, שביטוח דו גלגלי וביטוח רכב זו נדנדה, אחד עולה, אחד יורד... כמה תמימים אנשים יכולים להיות ??? זה לא באמת עובד ככה.
אי אפשר לחשב מספרים ולהציג גרפים כאילו מדובר בתורה מסיני.
יש פה אג'נדה, סילוף של עובדות, והשקפת עולם מעוותת.
גורם הסיכון הכי גדול לתאונות דרכים קטלניות ברכיבה דו גלגלית הוא... נכון, נהג רכב.
באותה מידה שרוכב מסתכן, מסתכנים גם מליוני הולכי רגל, שמאות מהם נהרגים כל שנה, אני לא רואה אותם מחויבים בביטוח חובה של 10 אלף שקל בשנה.
יש צד אחד שמסתכן, ומולו יש צד אחד שמסכן... לגרום לאחרים סכנה בכביש, על ידי שימוש בפלאפון, הסחות דעת, ניתוק מהכביש כשאתה יושב בתוך סלון ענק מעופף מלא במסכים ועושה אלף פעולות במקביל... ולחשוב שאין לזה מחיר, אז כנראה שבמדינת ישראל, אין לזה מחיר, כי חיי אדם פה של אחרים לא שווים, עדיף להיות החזק והכוחני, מקסימום נגיד אופס כשנזרוק מישהו מהכביש... (ראה גל בק)
כשמחיר ביטוח הופך להיות פאקטור רציני בהחזקת כלי רכב מסוים, וכשאלפי רוכבים לא מסוגלים לשלם ביטוח חובה, יש פה עניין חברתי הרבה עמוק, מאשר הדיון הדבילי של "אתה מסתכן עם האופנוע שלך אז תשלם על זה".
רוצים לעודד פה אנשים להיות מבוטחים, ולא יכול להיות שעלויות ביטוח חובה יהוו בכלל שיקול באחזקת דו גלגלי! זה נזק למדינה, זה יוצר פקקים, זיהום אוויר, מעבר של עוד אנשים לרכב... אין מקום לכל כך הרבה כלי רכב היום על הכביש! אי אפשר להמשיך עם הסרט הזה, רק הנזק הכספי למשק מהפקקים שכל הרכבים הפרטיים יוצרים מספיק גדול בשביל לשלם לכל הרוכבים ביטוח חינם.
ובכלל אני לא מדבר על ביטוח של כמה כלים במקביל, למה בנאדם צריך לשלם ביטוח חובה כפול ? מה הוא יכול לנסוע במקביל על שני כלי רכב ?
יש יותר מושחת מזה ?