מרחק הבלימה מתארך ואולי נותן תחושת החלקה.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
מרחק הבלימה מתארך ואולי נותן תחושת החלקה.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
אמת לאמיתה - כשחם מאוד האחיזה בכבישים מאוד ירודה (אולי בגלל כל הזהום שייש באספלט לאורך הזמן. לא ממש יודע למה זה כך אבל אם אתה רוצה להוכיח את זה תנסה לבדוק אחיזה עם רכב כשחם מאוד בחוץ - עם ארבע גלגלים זה פחות מסוכן לבדוק את התאוריה.....)
לפני הכל...כשבדקת את הלחץ אויר והורדת אותו ללחץ התקין לפי היצרן - הצמיגים היו קרים?
ועוד משהו,
כשהכביש רותח וטמפרטורת הצמיג עולה, לחץ האוויר עולה יותר מכאשר קר.
בנוסף. אולי תרשום עם איזה לחץ אתה נוסע והאם מודד על צמיג קר.
הדבר היחיד שמוסך עושה שיכול לגרום לתופעה שאתה מתאר זה סידור של בלמים שלא תפקדו טוב. אולי התרגלת ללחוץ חזק וכעת אין צורך מה שגורם לנעילה מוקדמת.
עם זאת, לדעתי זה עניין של לחץ אוויר.
אין שום בעיה עם האופנוע שלך. הבלמים עובדים מצויין. הבעיה היחידה זה לחץ אויר וטמפ׳ צמיג מול האספלט.
קודם כל תמלא אויר כמו שהיצרן דורש על צמיג קר (מישהו רשם ש5-6 פיאסאיי זה לא קריטי - טעות! אצלי קידמי 36, מקסימום יצרן צמיג 42, שמיים וארץ).
דבר שני, ההחלקות האלו התחילו לך מאז שנהיה חם והאספלט לוהט. צמיג קר מחליק מהר, צמיג חם מחליק גם. אחורי היום מחליק לי חופשי אבל זה לא ביג דיל (רק מחסיר פעימת לב לפעמים). פשוט תנהג זהיר יותר. אל תתן גז מיותר בסיבובים/השכבות, אל תתן ברקסים מיותרים גם כן. סע בזהירות ושמור על עצמך.
טוב חברים החלקתי היום רשמית!
לי לא קורה כלום כי הייתי ממוגן כמו שצריך, גקט, כפפות, מגיני ברכיים, האופנוע קיבל הרחבה של השריטה על הפלסטיק שכבר הייתה וזהו בערך.
ונפל לי האסימון אחרי ההחלקה מה גרם לזה (וכנראה לכול מה שדיברתי עליו באשכול) - הצבע שעל הכביש.
בלמתי לפני כיכר על תחילתו של מעבר חצייה יחסית ו...בום.
מצחיק שאף אחד מאיתנו לא הזכיר או חשב על זה אפילו פעם אחת.
ייחסו לזה חשיבות ורכבו בזהירות.
אולי זה כי ישר רצת להאשים את המוסך על העבודה הלא טובה?
שוב,5-6 PSI זה לא מה שיגרום לך להתרסק,זה יכול לעזור לך כשאתה מתחרה אולי אבל בשוטף הלחץ אוויר שלך דינאמי ממילא בגלל מזג האוויר.
אם אתה לא מאמין לי תשיג מד לחץ אוויר ומדוד אחת לתקופה אתה תראה תנודות כל הזמן.
ותרגיש טוב מקווה שלא חטפת.
איך מישהו יכל לנחש ספציפית שבלמת על צבע? כתבו לך בערך 5 פעמים שזה כנראה נובע ממשהו על הכביש ולא מתקלה. נכון, לא הזכירו את המילה "צבע" אבל ציפו שבתור זה שהיה שם בשטח תנסה להבין מה הוא ה"משהו על הכביש" שגרם להחלקה הספציפית.
נכתב ודובר כבר אינסוף פעמים על הצבע המחליק שבו משתמשים כדי לצבוע סימוני כביש בארצנו המתפתחת. בחורף זה בכלל זירת החלקרח. חבל שלמדת את זה בדרך הקשה ולא מקריאה בהיסטוריה, אבל לפחות יצאת בנזק מינימאלי.
תמכור את האפנוע. תעבור לצמיגים יותר רחבים.
מעברי חציה בימים לוהטים זה מתקון מעולה להחלקות.
אתה רוצה להגיד שאתה רוכב למעלה משנה ועד כה לא הגעת למסקנה שהצבע על הכביש מחליק? איך שרדת את חורף?!
הצבע בארץ הוא מתחת לתקן האירופאי והאמריקאי ולא ברור בכלל איך עדיין צובעים איתו כבישים. בכל מקום אחר בעולם משתמשים בצבע על גבי צמנט חול לחספוס. יש ערים בודדות בארץ שעושות פיילוט בימים אלו (רמת גן למשל) לצבע הלא מחליק.
אז עכשיו חזרתי מעבודה, נסיעה בקו ישר ומהירות שלא עוברת את ה40 קמש.
בלימה קלה ל25~ בגלל שהמכונית שמקדימה עצרה, והגלגל האחורי שוב החליק, שום סימונים על הכביש ושום כלום.
תודה רבה לכול מי שעזר, אבל בתור אחד שמכיר את האופנוע שלו וחרק איתו את הדיסקים שהיה צריך, אומנם עם ניסיון מינימאלי במכונאות - האופנוע לא תקין.
בגלל הטיפול או לא, לא ממש אכפת לי. אבל זה לא הגיוני שבפחות מחודש לאחר טיפול, 10 פעמים ויותר החליקו לי הגלגלים. שאלה גם הפעמים היחידות בכול הרקורד אגב.
תודה רבנ לכולם, אבל התשובה ברורה, מי שרוצה להתכחש - שיתכחש.