אהלן,
ביום חמישי האחרון עשיתי טיפול גדול לאופנוע במוסך אצלי בעיר (שאני איתו בערך מאז שיש לי את האופנוע, שזה שנה פלוס).
על הדקה הראשונה שיצאתי מהמוסך הרגשתי שהבולם הקדמי לא כמו שצריך, ב"דיליי" קל יחסית.
בסוף הטיפול (לפני שיצאתי) הוא לקח את האופנוע לסיבוב לבדיקה כללית, משהו כמו 10 דקות. הוא נסע בסקאלה (ראיתי אחרי זה) 4 ק"מ.
לא יודע איך הוא יכל לנסוע 4 קמ ב10 דקות בתוך העיר אבל זה כבר עניין אחר.
שחזר אמר לי שהאופנוע עשר חוץ ממשהו אחד שהוא לא רלוונטי.
בכול מקרה, שיצאתי מהמוסך כמו שאמרתי הרגשתי שהבולם הקדמי לא 100%.
יומיים אחרי, בשבת בצהריים, החלטתי לבדוק אויר בגלגלים.
שני הגלגלים היו מלאים יותר ממה שהם צריכים להיות ב5-6 PSI יותר כול אחד - הוא מילא לי אוויר בגלגלים ולא טרח לבדוק הוראות יצרן.
היום בדרך לעבודה בבוקר בבלימה קלה (כמו כול בלימה רגילה אחרת) לפני באפמר הגלגל הקדמי החליק לי קצת אבל לא ייחסתי לזה חשיבות יותר מדיי.
שחזרתי מעבודה, נסעתי בקו ישר בשיפוע ירידה קל ובלמתי (כמו כול בלימה אחרת) בלימה רגילה לחלוטין לפני כיכר
על הרגע שהפעלתי את הבלמים הגלגל הקדמי החליק לי לגמרי (בקו ישר!), כמעט איבדתי שליטה על האופנוע ונפלתי אבל למזלי תפסתי שליטה על האופנוע,
ועצרתי בצד אחרי הכיכר.
אף פעם לא היו לי בעיות הבלמים. עברתי על הצמיגים, אין תקר באף אחד מהם והם כמו שצריך.
ומכאן נובעות השאלות שלי:
1. ממה זה היה יכול לנבוע? הכביש היה נקי לחלוטין, לא שמן, לא חול, ולא שום הפרעות אחרות. אני לא זוכר במאה אחוז אבל העיניים שלי תמיד על הכביש
ואין מצב שאני מפספס דברים כאלה.
2. יש מצב שעצם העובדה שרכבתי יומיים עם לחץ אוויר ב5-6 PSI גבוה יותר השפיעו על הבלמים?
3. כמו שאמרתי, הרגשתי שהבולם הקדמי לא 100% על הדקה הראשונה שיצאתי מהמוסך אבל נתתי לזה להחליק. יש קשר לדעתכם? (הוא לא התעסק בכלל עם הבולמים בטיפול חוץ מבדיקות).
ולפני שקופצים, אני יודע מה זה שימוש נכון בבולם קדמי ובאחורי, ואף פעם לא קרו לי מקרים כאלה חוץ מהיום.