החלמה מהירה!
זה שיש אשה אחת "מטומטמת" (שאינה יודעת לנהוג) - לא אומר שכל הנשים כאלו. בהחלט אני מסכים שככלל נשים וגברים נוהגים אחרת ועדיין אם הייתי יכול לבחור בין רק נהגות לרק נהגים בדרך בה אני רוכב הייתי בוחר בנהגות ללא היסוס.
לעניין הנשים\גברים.
במשך שנה וחצי עשיתי חיפה - תל אביב יום יום, כ 220 קמ ביום ובערך 3 שעות במסתכם.
הרבה כביש עברתי בימים האלו ואני יכול לסכם לך חד וחלק שנשים חולות נפש בכביש.
ראיתי סיטואציות םשוט דפוקות, איך הן לחוצות בנהיגה / מתעסקות בכל דבר אחר/ נוהגות כאילו רק הם על הכביש.
כל הכמעטים וגם התאונות (2) היו 95 אחוז נשים. ובאמת שאין לי איזה אגנדה נגדם ואני מבלבל פה את השכל.
נשים בדרך כלל עושות תאונות פחות מגברים אבל ההתנהגות שלהם בכביש זה פשוט הזיה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
החלמה מהירה!
זה שיש אשה אחת "מטומטמת" (שאינה יודעת לנהוג) - לא אומר שכל הנשים כאלו. בהחלט אני מסכים שככלל נשים וגברים נוהגים אחרת ועדיין אם הייתי יכול לבחור בין רק נהגות לרק נהגים בדרך בה אני רוכב הייתי בוחר בנהגות ללא היסוס.
נערך לאחרונה על ידי uriar; 22-06-2017 בשעה 16:04.
הייתי בוחר ברובוטים, לא הייתי נותן לאף אחד לנהוג בכביש. פחות הרוגים ופצועים.
תרגיש טוב זה הכי חשוב
אני רק אניח את זה כאן .נשים זהירות ונהוגות טוב יותר מגברים
http://www.oryarok.org.il/?p=1767
http://www.israelhayom.co.il/article/458265
http://www.kikar.co.il/217082.html
הבעיה מהנסיון שלי היא לא במידת הזהירות. אי מסכים שנהגות נוטלות פחות סיכונים מגברים אבל וזה אבל גדול. ושוב מנסיוני האישי בלבד, בכל פעם שראיתי נהג עושה משהו שלא קשור לתנועה סביבו לעיתים בצורה מגוחכת ולעיתים מסוכנת (לדוגמה לקחת את כל היציאה בחירייה מ4 לאיילון ברברס), תמיד אבל תמיד זו היתה נהגת.
גילוי נאות, כותב שורות אלה מודה שבת הזוג שלו נהגת טובה ממנו ברכב (וכמה שזה מצחיק מתעבת נהגות).
נערך לאחרונה על ידי torquser; 22-06-2017 בשעה 14:22. סיבה: גילוי נאות
מאחל לך החלמה מהירה.
אני מייחל ליום שיעברו לנהיגה אוטונומית, נכון גם לנו כרוכבים אולי יהיה עם זה כמה מגבלות, אבל אם פעם נהיגה הייתה העניין, היום נהיגה היא נטל... אנשים רוצים לעשות הכל חוץ מלנהוג.
זמן הגה זה זמן ללא תקשורת, ללא פייסבוק, ללא וואסטאפ... אז מנסים לשלב בין השניים במקביל וזאת התוצאה.
דו גלגלי, זה הכלי היחידי שעדיין עצם הנהיגה בו, היא העניין... זה לא רק להגיע, זה איך אתה מגיע. ונכון שיש גם רוכבים שמסמסים ובטלפון, אבל עדיין לדעתי אי אפשר להשוות, רוכבי דו גלגלים נוהגים פי כמה יותר ספורטיבי, וזה דורש ריכוז ומודעות לכביש פי כמה מכל נהג רכב.
נערך לאחרונה על ידי Mortar; 22-06-2017 בשעה 14:44.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אתם באמת חושבים שנהיגה אוטונומית תהיה טובה לדו"ג?
הרי כל ההיגיון של מכוניות אוטונומיות הוא מניעת תאונות ופקקים ע"י מכוניות שמדברות אחת עם השניה ועם הכביש וטסות במהירות מכסימלית בלי להתנגש.
נראה לכם שכולם ייסעו בדבר כזה, ויתירו לדו"ג להסתובב לא קשור ונובח על הכביש, מנוהג ע"י אדם עם בעיות ריכוז, לחץ להגיע הביתה, והערכת מרחקים בעייתית (הכל ביחס למחשבי המכוניות)?
נפלתם על השכל.
כשתהיה חובה למכוניות אוטונומיות (נגיד רק בתוך הערים בשלב ראשון), זה יבוא יחד עם חוק "מי שלא במכונית אוטונומית לא נמצא על הכביש".
אחלה פריחה תהיה אז לכלי שטח.
לא נעים לי להגיד אבל מה לעשות אישתי השנייה נוהגת יותר טוב ממני והרבה גברים.
בגלגול הקודם או הבא היתה כנראה נהגת מילוט..
סטטיסטיקה היא דרך נפלאה לשווק שקר. אין פה נתונים של כמה ק״מ לשנה עושות נשים וכמה גברים.
צריך יחס של יחס תאונות לק״מ נהיגה ע״מ להבין מי נהג זהיר או בטוח יותר.
יש יותר נשים בעלות רשיון שאינן נוהגות בפועל מגברים כאלה.
יש יותר נהגים מקצועיים גברים מנהגות מקצועיות - הק״מ השנתי של נהגים כאלה הוא עצום. ברור שהסיכוי שנהג שעושה 100 אלף בשנה יהיה מעורב בתאונה גבוה משל נהגת שנוסעת 5000 ק״מ לשנה.
וכו׳.
לפות״ש:
לא יודע כמה זמן ביום אתה מבלה בנהיגה של בית-עבודה וכיו״ב.
לי זה לוקח 20 דקות ביום באופנוע, שעה ועשר דקות ברכב 4 גלגלי.
לכאורה אני חוסך 50 דקות ביום - שזה חלק נכבד מהיממה. אבל זה הרבה יותר. למה?
אני מבלה בערך 10 שעות בעבודה. 6 בשינה. כל מיני דברים מסביב - אוכל סידורים וכיו״ב נגיד עוד 4 שעות.
על זה תוסיף את הנסיעות. יוצא שהאופנוע חוסך שליש מהזמן הפנוי שלי בערך. זה משמעותי מאד בעיני - מאריך את הזמן שאני חי פי 3!
לי זה שווה את הסיכון.
וזה כמובן רק העניין הפרקטי - בלי להתייחס מההנאה מהאופנוע![]()