Drz, dr650,
נוטים להמליץ פה גם על wr250 אבל אני לא מכיר אותו אישית ברמה של תחזוקה.
נ.ב.
45 קמ"ש זה לא בהכרח נסיעה רגועה.
תאילנדי אחת שיצא עם טרקטור משורה של פרדס בזמן הלא נכון יגמור לך את ההרפתקה.
אהלן חבר'ה,
אני משרת ליד הרצליה וגר בצור משה למכירים.
אחרי 4 שנים של תלות בתחבורה ציבורית מזעזעת לאזור ונסיעות סביבות השעה וחצי לכיוון (ביום טוב).
החלטתי שהגיע הזמן לעשות שינוי, פקקים ותחבצ מכניסים אותי לדיכאון ופשוט שורה תחתונה לא בשבילי..
יש שטח שמוביל מהבית שלי עד הרצליה (כורכר - מקביל למסילת רכבת), 24 קילומטר +- יחסית מישורי.
הדרך לא מאתגרת, ועשיתי אותה באופניים כדי לוודא שהיא סבבה.
אני בקרוב ניגש לטסט A1, וקונה אופנוע וציוד פעם ראשונה בחיים.
אשמח לשמוע ממכם איזה דגמים מתאימים לי, איזה נפחים, מחפש משהו אמין, נסיעה כל יום שני כיוונים ביחד כמעט 50 ק"מ
שלא יתפרק לי באמצע ויחזיק את המשקל שלי (90 קילו), מהירות גבוהה לא קריטריון - רק שלא יחנק לי ב60 כן?
מחיר שמשכורת קבע (כלומר מינימום) יכולה להחזיק..
מה הציוד מיגון שהכי חשוב שיהיה לי לפני שאני עולה? איפה מומלץ לקנות?
מה דעתכם על התוכנית להגיע כל בוקר באופנוע דרך השטח? החישוב שלי היה שנסיעה רגועה של 45-50 קמש ואני בחצי שעה לכיוון..
תודה מראש למגיבים!!!
Drz, dr650,
נוטים להמליץ פה גם על wr250 אבל אני לא מכיר אותו אישית ברמה של תחזוקה.
נ.ב.
45 קמ"ש זה לא בהכרח נסיעה רגועה.
תאילנדי אחת שיצא עם טרקטור משורה של פרדס בזמן הלא נכון יגמור לך את ההרפתקה.
50 קילומטר כל כיוון?
יש הרבה אופציות, כולם דושים גדולים.
דיאר650. ספרטני, אפשר לטפל בבית בקלות יחסית.
טנרה 660, יותר גבוה חזק ושימושי מהדיאר אבל גם כבד יותר ולרוכב לא מנוסה שכמותך יפריע מאוד בכל מה שהוא יותר משבילים
גם בכביש יתנהג טוב יותר מהדי אר.
יש את ה690 שזה אובר קיל רציני למה שאתה צריך.
בכביש מנסיון מאוד מאוד קצר לא נוח. בשטח לא ניסיתי אבל הבנתי שהוא לא רע.
מה שכן, כל הבעלי אופנוע שאלתי אומרים שזו חתונה קתולית עם מוסך בישראל.
אני סוטה מהשאלה ששאלת סלח לי.
היתה תקופה לא קצרה שהייתי נוסע עם הdr650 לעבודה דרך השטח.
משהו כמו 25 ק"מ לכיוון.
עם הזמן, וככל שאתה מכיר את הדרך טוב יותר, הבטחון עולה, ואיתו המהירות.
זכור שאתה נוסע באזור השרון שעמוס ברכבים, חקלאים, רוכבי אופניים וסתם אנשים שיש להם זמן לספורט בבוקר (נבלות).
אצלי זה הגיע לכמה כמעטים שאין דרך להמנע מהם אם לא נוסעים לאט. (ג'יפ שהגיח מעבר לעיקול, טרקטור שיצא משורה של פרדס, ולא מעט רוכבי אופניים).
תוסיף לזה את העניין שבחורף אתה עלול לבלות כמה שעות בתוך שלולית עמוקה מדי...
בקיצור, זאת אחלה דרך לפתוח את הבוקר אבל דיר באלאק. אם אתה צריך להגיע מהר סע בכביש.
אם דרך השטח, רק כשיש לך ספיירים של זמן ואתה יכול לרכב רגוע.
אה, ותוודא שיש לך מקלחת ביעד.
אצלי הdr היה תפור על המשימה.
תודה לכל העונים!!
רק אדגיש שמדובר ב24 קמ לכיוון, משמע ביום זה כמעט 50, לא לכיוון אחד..
דבר שני, 650 כמו הטנרה או הדי אר, זה לא קצת כבד לאופנוע ראשון? חשבתי יותר בכיוון של 250 אבל אשמח לדעת מה השיקולים .. ועוד משהו, בעבר מעל 500 סמק היה מצריך רישוי A, אני אוכל לנהוג על הכלים שציינתם עם A1? כי הבנתי ששינו לאחרונה להגבלה עפ כח סוס בלבד אז יש סיכוי..
ביעד יש מקלחת ככה שזה מסודר,
ומבחינת בטיחות, כולכם צודקים, למזלי בשטח הרלוונטי יש שדה ראייה מעולה , מרבית הנסיעה פשוט אין אפילו עץ או פנייה, דרך ישרה בין שדות נמוכים מאוד.
אבל כן, אסור לזלזל ואצטרך ללמוד לנהוג בזהירות..
שניהם מתאימים לרישיון.
אתה יכול לנסות גם wr250.
אבל זה אופנוע גניב מאוד
מה הופך את האופנוע לגניב יותר? למה הכבדים יותר פחות גניבים? מה לגבי ציוד, מה חוץ מקסדה כמובן חובה לקנות ?
כפפות ומגיני ברכיים.
הdr אופנוע די חלשלוש ודי נמוך. על אופנוע שטח טהור 125 יהיה לך אולי יותר קל לרכב אבל לא יודע כמה הוא יאהב נסיעות יומיומית.
תכלס אם אתה לא מתכנן להתקדם לטיולי שטח יותר מאתגרים, גם ההונדה סיאר 250L או הקוואסאקי קי אל אקס 250 יעשו את העבודה. הבעיה היא שמתישהו, תרצה לגדול מעבר אליהם.
לגבי מיגון בשטח.
קסדה - שטח (ומשקף אבק), או דו"ש.
צביצב/חליפת לחץ.
אם צביצב, אז תוסיף גם מגיני מרפקים.
מגיני ברכיים.
מגפי שטח.
כפפות שטח או כביש קיץ דקות.
כל אלו הם בגדר חובה ולא המלצה. בשטח נופלים והרבה. בעיקר בהתחלה.
לא פשוט יותר לעלות לכביש 4, גם ככה אם יש פקק אתה נוסע בשוליים במהירות יותר גבוה מאשר שתסע בשטח?
מחזק את מינקין - למה אתה דווקא חושב על שטח?
נכון שבכביש מסוכן, אבל נסיעה יומיומית בשטח היא גם לא בדיוק להיט.
קנה קטנוע וסע בכביש לדעתי, אלא אם כן אתה מעוניין להכנס לעולם השטח בסופ"שים (דבר שאני מאד מאד ממליץ לעשות).
אולי אני נאיבי, אולי מדבר בלי נסיון, אבל החשש הכבד שלי זה שבכביש לעולם יהיו דברים שלא בשלטתי..
בשטח, אני מאמין שזה יותר עניין של מיומנות ואתה אחראי לטעויות של עצמך - תסע כמו מטומטם חסר אחריות ואתה יכול למות באותה מידה..
בכביש זה אחרת. אפילו בלי להיות אופנוען, הייתי עד לכל כך הרבה כמעט-ונפגע קטלני של רוכבי אופנוע על הכביש ואני מפחד על הכמעט ונפגע שראיתי שבאמת לא היו בשליטת האופנוען ובמזל הוא ניצל \ הציל את עצמו..