ליד הרגלית התנעה יש צינור שקוף שיוצא מפילטר אוויר.
תניע את המנוע וחכה שיתחמם אח"כ שלוף את הצינור הזה - אם יוצא ממנו שמן מנוע חם הבעיה במנוע,אם לא יוצא כלום\יוצא חומר לבן בטמפ' הסביבה המנוע כנראה תקין.
מאיזה אזור אתה?
ניו דינק 125, 2009.
הקטנוע בקו ישר נוסע יפה מאוד, מגיע (לוקח לו קצת זמן) ל100 ואם ממש מתאמצים אפשר לראות גם 110.
הבעיה היא בעליות מתונות ומעלה (כמו העליות לצפת ), שם הקטנוע מגיע יפה ל55~ קמ"ש שהוא על 5 אלף סל"ד, ומשם הוא לא מצליח לסחוב יותר.
הוא עבר בדיקה כללית ביותר במוסך, והמוסכניק אמר לי שזה לא הוריאטור כי הצלחות נפתחות עד הסוף,וזה לא הקרבורטור, וזה כנראה במנוע ויש סיכוי שזה הרינגים, וצריך לעשות בדיקת קומפרסיה ולראות.
מה כדאי לי לעשות?לפי התיאור מה עוד יכולה להיות עוד הבעיה?
ליד הרגלית התנעה יש צינור שקוף שיוצא מפילטר אוויר.
תניע את המנוע וחכה שיתחמם אח"כ שלוף את הצינור הזה - אם יוצא ממנו שמן מנוע חם הבעיה במנוע,אם לא יוצא כלום\יוצא חומר לבן בטמפ' הסביבה המנוע כנראה תקין.
מאיזה אזור אתה?
אז ככה, לצינור השקוף יש אטם שאפשר לפרק ולנקז את מה שיש בפנים.
בדיוק לפני שבוע פירקתי את הצינור ושטפתי אותו, והצינור עדיין ריק ונקי כמו שניקיתי אותו.
גם עכשיו עשיתי סיבוב ושום שמן/חומר לבן לא יצא לצינור,גם שפירקתי אותו לא יצא משם כלום, האזור היה קצת חם וקצת קצת שמנוני, חוץ מזה הצינור יבש ושום דבר לא יורד משם.
ואני מאזור הגליל העליון (לא סתם לקחתי את העליות שלצפת בתור דוגמה)
"הוא עבר בדיקה כללית ביותר במוסך, וצריך לעשות בדיקת קומפרסיה ולראות."
אז למה לא עשו בדיקת קומפרסיה?
לא נשמע מוסך משהו... סלח לי.
הוא אמר שנכון שהקטנוע קצת חלש, אבל בגלל שאין תקלות הוא לא רצה לפתוח וסתם לקחת ממני כסף, אבל בכל זאת אם אני ארצה לסדר את זה הוא יבדוק ויזמין חלקים.
השאלה, הקטנוע לא מאבד שמן, המנוע נשמע בסדר, מאיץ מצוייןעד 5k סלד, ומשם הוא לא עובר את זה בעלייה. (במישור כן אבל לוקח זמן)
יכול להיות שזה בכל זאת הוריאטור או משהו אחר?
יכול להיות.
בדיקת קומפ' מהירה ולא עולה הרבה ואם בכלל.
מנוע יכול לדלוף גם מהשסתומים.
בכל מקרה נשמע שהבעיה לא שייכת למנוע אלא לוריאטור להצתה ולקרבורטור.
תתחיל בוריאטור.
הוא עשה בדיקת קומפרסיה והקומפרסיה מאוד נמוכה על 60 בערך
המחיר החלפה של בוכנה ורינגים 1,200 ש"ח, רק שמעתי את זה והשתתקתי לו בטלפון לכמה דקות.
זה מחיר של חצי מהקטנוע.
מישהו מכיר מוסך טוב בצפון ?
הייתי ממליץ לך לפעול בפחות אימפולסיביות ולקרוא לפני שאתה מבזבז זמן והרבה כסף.
בדיקת קומפרסיה לא מעידה על איפה יש בעיה היא מעידה רק שיש בעיה לכן צריך לאתר אותה לפני שמנוע נפתח.
רשמתי לך בשני פוסטים מעל שגם שסתומים שדולפים יכולים לגרום לזה איך יעזור לך להחליף בוכנה ורינגים? ואם הבעיה בכלל בצילינדר?
קומפ' 60 נמוכה מאוד,מנוע לא אמור להידלק במצב כזה - יתכן שיש לו בעיה במד או באטימה של המד.
בהצלחה.