את האפשרות לפתוח מוסך בצורה חוקית
ושלחתי לך ה"פ בנוגע לעניין..
שלום,
אני כיום לקראת סיום לימודי הנדסת מכונות עם התמחות ברכב.
יש לי את האופציה במידה ואני לוקח מספר קורסים נוספים לגשת לאחר מכן למבחני הסמכה לקבלת רישיון מנהל מוסך.
אני מודע לכך שתחום הנדסת הרכב בארץ ברובו הוא אחזקה ולא תכן הנדסי.
רציתי לדעת ממי שבעל הסמכה כזו או עוסק בתחום בארץ היום מה מקנה הסמכה זו?
ניסיתי לברר דרך אתר משרד התחבורה ומסריקה קצרה ברשת ולא הצלחתי לגלות מה תתן לי בדיוק ההסמכה הזו.
את האפשרות לפתוח מוסך בצורה חוקית
ושלחתי לך ה"פ בנוגע לעניין..
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
האם יש אינפורמציה נוספת למישהו? קצת יותר לעומק
כמו שנכתב זה רישיון לניהול מוסך.
התנאי הרגיל הוא 7 או 5 שנות ניסיון מעשי,הדרך האקדמאית עוקפת אותו,אם אני זוכר נכון,באתרי הממשלה יהיה מידע הכי אמין.
מנהל מוסך הפך להיות כמו רשיון מונית עם אפשרות לשבת בבית ולקבל כסף
כיצד?
אתה משכיר את התעודה לאנשים שפתחו מוסכים ואין להם תעודה כזאת. זה פשוט יושב על הקיר של המוסך תמורת תשלום חודשי קבוע.
הקומבינטורים מגדילים ומשכירים לכמה מוסכים בערים שונות במקביל.
באים וגם לפי החוק הוא צריך להיות נוכח במוסך בשעות העבודה.
אבל זה לא אומר שזה יקרה,הרוב הגדול של התאונות זה בגלל טעויות אנוש.
מממ, לא יודע ב100% לא עשיתי את זה. אם אני צריך לנחש כנראה שאף פעם לא עולים עליהם כמעט (בקטע של ההשכרה במקביל).
מקסימום יבואו בטענות שהוא לא היה במוסך. so what? קורה. אל תשכח שלבעלים האמתי של המוסך יש אינטרס להסתיר את את זה בדיוק כמו למי שעל התעודה. ובכל מקרה מדובר במקרים נדירים מאוד מאוד. ככה שהכנסה חודשית קבועה שווה את הסיכון האפסי.
ניתן "להשכיר" רק למוסך 1. בעל המוסך פונה למשרד התחבורה על מנת שיאשרו את בעל התעודה למוסך המדובר.
תחפש בלוח דרושים מכונאי מוסמך שמחפש חצי משרה...
חוק שירותי הרכב מנובמבר האחרון קובע במפורש שהמנהל המקצועי של המוסך (בעל ההסמכה) חייב להיות נוכח במוסך בזמן העבודה. למעשה, החוק הזה סגר את הפרצה שהייתה קיימת במשך עשרות שנים שבמסגרתה תעודות הסמכה הושכרו חופשי למוסכים, ובעל התעודה עסק בענייניו.
למרות זאת, כל עוד יש לך את האפשרות להוציא הסמכה - לך על זה. לך תדע מתי תשתמש בזה.
בהחלט כן, וגם יכולים לצאת מהמוסך בשעות העבודה. אבל לצורך כך הם צריכים למנות מחליף, מנהל מקצועי או מנהל עבודה, כשהכל מסודר בניירת.