עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 28 מ 28

אשכול: אור אדום - דיי לעבריינות הדרכים

צפייה משולבת

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אני רוצה להסתייג מאוד ממה שכתוב כאן.
    קודם כל, מי שחושב שאין כאן תרבות נהיגה - מוזמן לבקר במקומות אחרים בעולם, כי כנראה שהוא לא היה בהרבה מהם ומשווה את ישראל לגרמניה או צפון אירופה. יש מספיק מקומות אחרים בעולם, כולל ארצות "נאורות", שאחרי ביקור קל בהן חוזרים ומתאהבים מחדש בכבישים ונהגים הישראליים (למרות שזה עובר אחרי זמן מה ).
    דבר שני, "תרבות נהיגה" ברחבי הארץ זה מושג משתנה כפונקציה של אוכלוסיה, או ליתר דיוק כמה אוכלוסיות.
    ודבר שלישי, ברוב הארץ אפשר לראות שיש רוב בולט מאוד (לא רוצה סתם לזרוק אם זה 80% או 90% או 95%) של נהגים טובים - כאלה שיעמדו בתור בנתיב שלהם גם אם הנתיב השני ריק ולא ינסו "להשתחל" לנתיב הפונה ברגע האחרון, כאלה שלא יוצאים על "צהוב כתום מאוד", כאלה שלא עוברים פס אין תנועה ו\או 3 נתיבים גם אם הם פיספסו את המחלף. פשוט ברגע שיש מספיק מהאחרים - זה נראה שכולם דפוקים, למרות שיש רוב שקט נורמלי.

אני מסכים איתך, אולי לא הייתי ברור. אני לא מכניס למשוואה את אותן מדינות מתפתחות שבהן התנועה היא קטסטרופה אחת גדולה, מדובר על מדינות מפותחות OECD וכו'...
    טיילתי מסביב לעולם כמעט 3 שנים מהמזרח למערב, הנהיגה בישראל היא אגרסיבית ללא מתן זכות קדימה וחוצפה ישראלית מצויה... ברור שלא מדובר ברוב (לא במקרה של שימוש בטלפון כי פה הרוב הוא מוחלט) אבל מה שקורה בדרכים לאחרונה פשוט לא יאומן... אין יום אפילו לא אחד שעובר שאני לא מקבל דיווח על תאונות מרובות ... מצב שהוא לא הגיוני.

במיוחד אנחנו.. הרוכבים, מה ביקשנו ? להגיע הביתה בשלום? ... הף הזה נפתח מתוך כעס שבכל נסיעה אפשרית אני רואה אנשים שהנהיגה הפכה לפעולה השניה שלהם בתוך הרכב, אדם שנוסע על רכב ששוקל טון + ולא מסתכל קדימה הוא רוצח פוטנציאלי. (אני לא אדם ששובר מראות - כי יש גםכאלה) ולכן אני מנסה לקדם את הדבר הזה תוך כדי שימוש בציבור ברחב בתקווה שתיווצר הרתעה.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    יש כבר אלף דברים כאלה, מפשוט יוטיוב, דרך comroads, אור ירוק, המגה שרשור בקרספורום, nexar וכלה ב"שומרי דרך".
    בקיצור. מיותר לחלוטין. אין כאן שום חידוש.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    יש כבר אלף דברים כאלה, מפשוט יוטיוב, דרך comroads, אור ירוק, המגה שרשור בקרספורום, nexar וכלה ב"שומרי דרך".
    בקיצור. מיותר לחלוטין. אין כאן שום חידוש.

תן צאנס, כולנו פה לאותה מטרה... ככל שיהיה יותר כך המודעות תעלה ואולי תצליח למנוע מקרה עצוב למישהו... כבר שווה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    כן, מדינות מפותחות וכו'. התנועה בקליפורניה הדרומית - אזור מפותח להפליא במדינה מפותחת - צריכה להיות מדד טוב להשוואה, והיא לא יותר טובה בכלום, בשעות העומס היחסי אתה רואה רכבים מזגזגים בין כל ה-5 נתיבים של הכביש, נדחפים, חוסמים, כל מאפייני הנהיגה האגרסיבית. איטליה תהיה עוד דוגמה טובה (פחות לאופנועים, יותר למכוניות). בספרד, שבה כמעט הורידו אותי מהנתיב כי מישהי חשבה שהיא תצליח להשתחל לפניי 5 מ' לפני שהנתיב שלה נגמר, גם כן לא עדינים במיוחד על ההגה, אם כי שם אני פשוט לא מבין איך נוהגים כשהרכב שלך בקושי נכנס לגודל הנתיב של עצמו. ויש עוד דוגמאות. לא חייבים להשוות עם הודו וכו'.
    או בקיצור, הצפיפות והחום פועלים בכל העולם.

אין לי דבר נגד קידום של המיזם שלך, ואני לא יודע אם יש לי משהו בעד, אבל הפתרון בכל מקרה מתקרב בצורת נהיגה אוטומטית. לגבי הפתרון המוצע - לא חושב שעצם העובדה שמצלמים מישהו מפריעה לו - זה לא אפקט מתמשך אלא רגעי, אם בכלל.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    כן, מדינות מפותחות וכו'. התנועה בקליפורניה הדרומית - אזור מפותח להפליא במדינה מפותחת - צריכה להיות מדד טוב להשוואה, והיא לא יותר טובה בכלום, בשעות העומס היחסי אתה רואה רכבים מזגזגים בין כל ה-5 נתיבים של הכביש, נדחפים, חוסמים, כל מאפייני הנהיגה האגרסיבית. איטליה תהיה עוד דוגמה טובה (פחות לאופנועים, יותר למכוניות). בספרד, שבה כמעט הורידו אותי מהנתיב כי מישהי חשבה שהיא תצליח להשתחל לפניי 5 מ' לפני שהנתיב שלה נגמר, גם כן לא עדינים במיוחד על ההגה, אם כי שם אני פשוט לא מבין איך נוהגים כשהרכב שלך בקושי נכנס לגודל הנתיב של עצמו. ויש עוד דוגמאות. לא חייבים להשוות עם הודו וכו'.
    או בקיצור, הצפיפות והחום פועלים בכל העולם.

אין לי דבר נגד קידום של המיזם שלך, ואני לא יודע אם יש לי משהו בעד, אבל הפתרון בכל מקרה מתקרב בצורת נהיגה אוטומטית. לגבי הפתרון המוצע - לא חושב שעצם העובדה שמצלמים מישהו מפריעה לו - זה לא אפקט מתמשך אלא רגעי, אם בכלל.
    אני מאוד מקווה שהשיתוף פעולה יאפשר מבחינה משפטית, במידה וכן... אני מאמין שמאוד יפריע לנהג שהיה עם הפלאפון בזמן נסיעה וחשב שהכל בסדר עד שהוא יקבל דוח על 1000 שח ו6 נק' בדואר.

בכל מקרה מוזמנים לתמוך בקבוצה, כבר יש כמה סרטונים שעלו ע"י אנשים ... לצערי חלק מהם גם מהקהילה שלנו... מוזמנים לצפות - ג€‹https://www.facebook.com/groups/israeltrafficsolution/

ציטוט נכתב במקור על ידי markuzon צפיה בהודעה
    אני מאוד מקווה שהשיתוף פעולה יאפשר מבחינה משפטית, במידה וכן... אני מאמין שמאוד יפריע לנהג שהיה עם הפלאפון בזמן נסיעה וחשב שהכל בסדר עד שהוא יקבל דוח על 1000 שח ו6 נק' בדואר.

בכל מקרה מוזמנים לתמוך בקבוצה, כבר יש כמה סרטונים שעלו ע"י אנשים ... לצערי חלק מהם גם מהקהילה שלנו... מוזמנים לצפות - ג€‹https://www.facebook.com/groups/israeltrafficsolution/
    אם אתה רוצה להפיץ את הבשורה, אז למה קבוצה סגורה? למה חייבים להיות חברים בשביל לראות את התוכן.
    אפשר להגדיר קבוצה פתוחה ואז אפשר לראות את התוכן , מוצא חן בעיני , אצטרף לקבוצה .

Sent from ...

Member
    כי כרגע החלטתי שהקבוצה תשאר סגורה ופרטית ותעבור אישורי כניסה, אפשר לשאול למה זה מפריע לך ?

Senior Member
    מבלי לנקוט עמדה, אציין שכבר יש את ״שומרי הדרך״ שגם אכיף (נעזוב את העובדה שזה עדין מתפתח למרות שכבר פעיל). כך גם, עניין השיימינג הוא בעייתי במספר מישורים, בין היתר ראייתית מבחינת השימוש בסרטונים כנגד נהגים.

ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    מבלי לנקוט עמדה, אציין שכבר יש את ״שומרי הדרך״ שגם אכיף (נעזוב את העובדה שזה עדין מתפתח למרות שכבר פעיל). כך גם, עניין השיימינג הוא בעייתי במספר מישורים, בין היתר ראייתית מבחינת השימוש בסרטונים כנגד נהגים.
    ממש מיזם ש"עובד". מתוך קרוב ל 33,000 תלונות שנשלחו על ידי משתמשי המיזם, הופקו 700 דוחות.

Sent from ...

Senior Member הסמל האישי של Yigal
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    ממש מיזם ש"עובד". מתוך קרוב ל 33,000 תלונות שנשלחו על ידי משתמשי המיזם, הופקו 700 דוחות.

Sent from ...
    זה דווקא לא רע בכלל, מן הסתם יש סינונים רבים בדרך.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה

נכון ישנה בעיה ראייתית מבחינת השימוש, אבל העידן הטכנולוגי השתנה מה שהיה פעם כבר לא היום, העולם הולך (כבר נמצא..) בעידן הדיגיטלי ואם כל פשע אחר שמתבצע ומצולם נתפס כראיה בבית משפט אין סיבה שאם הגדרה של קריטריונים מסויים (יום, שעה, מיקום וכו') לא יתאפשר לאכוף דרך הדיגיטל.

מנסה לפתור את הבעיה הזו, עזרה מכל גוף תבורך !
    נערך לאחרונה על ידי markuzon; 08-07-2017 בשעה 23:03. סיבה: תיקון

לא רע? גרוע ופופוליסטי.
    מה ששוטר בקומה מספיק באותה תקופה עשו קבוצה של עשרות אנשים , כולל שוטרים שעברו על כל כמויות. הגאנק שנשלחו על ידי הציבור.
    עדיף במקום זה לשים שוטר בניידת שתסתובב בכבישים. יש לזה השפעה כפולה , גם הרגעה של כל הנהגים מסביב וגם מתן קנסות לכל השאר ששקועים בסלולרי במקום להסתכל מה קורה בכביש.

Sent from ...

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    דרך אגב, בתקופה האחרונה יש לי תחושה שיש יותר ניידות בכביש,באזור המרכז לפחות. כמעט כל בוקר אני רואה לפחות שני סופר טנרה ועוד פחית-ניידת שנוסעת בשול באטיות ומחפשים מטלפנים.