עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 28

אשכול: אור אדום - דיי לעבריינות הדרכים

Member

אור אדום - דיי לעבריינות הדרכים

שלום לכולם,
    אני מנסה לקדם את המודעות לעבריינות בדרכים לכן, פתחתי דף פייסבוק חדש שנקרא : אור אדום - דיי לעבריינות בדרכים .
    בקבוצה תוכלו להעלות סרטוני/תמונות שיימינג לנהגים עבריינים ( אי ציות לתמרורים , רמזור אדום, דיבור בפלאפון תוך כדי נסיעה וכו'...)

המטרה של הקבוצה כרגע היא חברתית בלבד, הרעיון המרכזי העתידי הוא ליצור שיתוף פעולה עם גורמי האכיפה ולנסות להשפיע ולהעניש את אותם עברייני התנועה על הזלזול האין סופי בחיי אדם !

אשמח מאוד לתמיכה בקבוצה החדשה אור אדום - דיי לעבריינות בדרכים (פייסבוק)
    יש גם דף עסקי שנקרא : אור אדום - די לעברייני התנועה

תודה לכולם !

718505501001397640360no.jpg

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מה עם אור אדום - די לעבריינות מהירות ו-אור אדום - די לזיגזוג בין נתיבים?
    עם תמונה מפנקת שלך על האופנוע.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    היי KKatkov,
    עבריינות מהירות אני לא יכול לאכוף כי אין בידי הצלם את היכולת לבדוק על כמה אותו עבריין נוסע, יתרה מכך זגזוגים בין נתיבים הם לא עבירה על החוק, ישנה צורה מוגזמת שלא אחראית שגם אותה אשמח אם ישתפו... גם עבירות אופנוע נחשבות ואם היית נכנס לדף היית רואה שהסרטון הראשון שהועלה הוא של אופנוע ספורט שעובר ברמזור אדום במהירות מוגזמת...

אשמח אם תכנס לקבוצה ותפרסם סרטונים ועבירות מכל הסוגים

אור אדום - דיי לעבריינות בדרכים

אז צילמת עבריין שעבר באור אדום ופרסמת את הוידאו עם הלוחית רישוי שלו, עכשיו מה?
    נעביר את החוק לאזרחים שיטפלו בו? שינפצו לו חלונות ופנסים? או שנסתפק ב"שיימינג" שסביר להניח בכלל לא יגיע אל אותו אדם?
    לא רואה את התועלת.

Sent from my T5 using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    מה עם אור אדום - די לעבריינות מהירות ו-אור אדום - די לזיגזוג בין נתיבים?
    עם תמונה מפנקת שלך על האופנוע.
    לא שמעבר בין נתיבים, חיתוכים, השתחלות בפקקים וחסימת נתיב כשמופיע הירוק בגלל התעסקות בסלולרי לא מעצבנים. ההפך. מאוד מעצבנים. וגם בניגוד לחוק. אלא שהם לא פוגעים באף אחד חוץ מברוכב עצמו, וגם זה רק לעתים נדירות. בניגוד גמור למעבר באור אדום, התעסקות בסלולרי בזמן נהיגה וכו' שיכולים להרוג אנשים. אני לא מנסה להצדיק ולעודד רכיבה בניוד לחוק, אבל אפילו המחוקק מבחין בין הפרות חוק שונות בהתאם לנזקים שהן גורמות (לא תקבל מאסר עולם על עבירת מהירות או עבירת בנייה או על גנבה).

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי markuzon צפיה בהודעה
    שלום לכולם,
    אני מנסה לקדם את המודעות לעבריינות בדרכים לכן, פתחתי דף פייסבוק חדש שנקרא : אור אדום - דיי לעבריינות בדרכים .
    בקבוצה תוכלו להעלות סרטוני/תמונות שיימינג לנהגים עבריינים ( אי ציות לתמרורים , רמזור אדום, דיבור בפלאפון תוך כדי נסיעה וכו'...)

המטרה של הקבוצה כרגע היא חברתית בלבד, הרעיון המרכזי העתידי הוא ליצור שיתוף פעולה עם גורמי האכיפה ולנסות להשפיע ולהעניש את אותם עברייני התנועה על הזלזול האין סופי בחיי אדם !

אשמח מאוד לתמיכה בקבוצה החדשה אור אדום - דיי לעבריינות בדרכים (פייסבוק)
    יש גם דף עסקי שנקרא : אור אדום - די לעברייני התנועה

תודה לכולם !

718505501001397640360no.jpg
    האם יש קשר מוכח בין הענישה האקראית לבין שיפור בתרבות הנהיגה?
    זה נשמע לי כמו בזבוז זמן של כל חברי הקבוצה.

אולי במקום זה, תעודדו דברים שבאמת עוזרים ומצמצמים את הנסיעה באדום?

במקום להעניש, תעזרו למנוע את זה מלחתחילה?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה

זה מה שנקרא "מנסים לפתור את חוסר התרבות וההתחשבות בסביבה באמצעים טכנולוגיים"?
    אתה באמת חושב שזה עוזר?
    המדינה שבה ראיתי את זה בפעם הראשונה היתה גרוזיה, או איך שקוראים לה עכשיו גאורגיה. מדינה שבה אשתי סירבה להמשיך לנהוג באוטו באמצע הכביש משדה התעופה לעיר, אבא שלי לא רצה להתקרב להגה בכלל ואני, כשחזרתי לארץ אחרי נהיגה של כמה ימים שם, הייתי מוכן לעצור ולנשק כל נהג שראיתי בכביש.

אותו "ממהר מצוי" שעובר בצהוב אדמדם היום לא יפסיק לעשות את זה אם הוא יראה את ספירת הזמן הזאת, לא של ירוק ולא של אדום. כבר היום רוב הרמזורים בארץ, ובמיוחד אלה בדרכים מהירות יותר, מהבהבים כמה שניות לפני ההחלפה לצהוב. זה עוצר מישהו מלעבור בהם באדום מלא?
    לא חושב.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    יש כבר אלף דברים כאלה, מפשוט יוטיוב, דרך comroads, אור ירוק, המגה שרשור בקרספורום, nexar וכלה ב"שומרי דרך".
    בקיצור. מיותר לחלוטין. אין כאן שום חידוש.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    אז צילמת עבריין שעבר באור אדום ופרסמת את הוידאו עם הלוחית רישוי שלו, עכשיו מה?
    נעביר את החוק לאזרחים שיטפלו בו? שינפצו לו חלונות ופנסים? או שנסתפק ב"שיימינג" שסביר להניח בכלל לא יגיע אל אותו אדם?
    לא רואה את התועלת.

Sent from my T5 using Tapatalk
    ממש ממש לא, גם אחת התקנות בקבוצה הינה לא לקחת חוק לידיים ולא לרדוף אחרי אנשים שביצעו עבירה.
    הרעיון שאליו אני חותר הוא להעלות את המודעות לזה שיש אנשים שמצלמים את התנועה (עצם ההבנה בציבור שיש אנשים שמצלמים יכולה להפחית את העבירות), בנוסף לזה אני עובד על מיזם שיהיה בשיתוף פעולה עם הרשות האוכפת ובכף בעזרת הציבור הרחב נוכל להעניש (לקנוס) את עברייני התנועה על סמך אותו צילום. ברור שיש המון בירוקרטיה בתהליך וזה ממש לא פשוט, לכן אני מתחיל את הפרוייקט כציבורי.

אשמח מאוד לעזרה שלכם ושיתופים שלכם,,, אתם מאוד מוזמנים להכנס לקבוצה, סרטונים כב החלו לעלות

לינק ישיר לקבוצה - https://www.facebook.com/groups/israeltrafficsolution/

בסה"כ כולנו פה לאותה מטרה... לצאת לנסיעות ולחזור בחיים למשפחה, חברים וכו'.... ביחד אפשר לשנות דברים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    יש כבר אלף דברים כאלה, מפשוט יוטיוב, דרך comroads, אור ירוק, המגה שרשור בקרספורום, nexar וכלה ב"שומרי דרך".
    בקיצור. מיותר לחלוטין. אין כאן שום חידוש.

תן צאנס, כולנו פה לאותה מטרה... ככל שיהיה יותר כך המודעות תעלה ואולי תצליח למנוע מקרה עצוב למישהו... כבר שווה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    האם יש קשר מוכח בין הענישה האקראית לבין שיפור בתרבות הנהיגה?
    זה נשמע לי כמו בזבוז זמן של כל חברי הקבוצה.

לצערי, ואני מדגיש את הלצערי, הציבור הישראלי יודע ומבין רק יד חזקה, לא משנה כמה סטופרים תשים ליד רמזורים או כל דבר אחר, עדיין יעשו עבירות תנועה, אבל ברגע שנוגעים לישראלי בכיס הוא מתחיל להבין ושוב, כל זה תחת "לצערי" , תרבות נהיגה אין פה ! אני חושב שיחד (הציבור הרחב ובפרט הציבור על הדו גלגלי - שחווה את זה כל נסיעה) אפשר לשנות !
    נערך לאחרונה על ידי markuzon; 05-07-2017 בשעה 20:37. סיבה: תיקון

ציטוט נכתב במקור על ידי markuzon צפיה בהודעה
    לצערי, ואני מדגיש את הלצערי, הציבור הישראלי יודע ומבין רק יד חזקה, לא משנה כמה סטופרים תשים ליד רמזורים או כל דבר אחר, עדיין יעשו עבירות תנועה, אבל ברגע שנוגעים לישראלי בכיס הוא מתחיל להבין ושוב, כל זה תחת "לצערי" , תרבות נהיגה אין פה ! אני חושב שיחד (הציבור הרחב ובפרט הציבור על הדו גלגלי - שחווה את זה כל נסיעה) אפשר לשנות !
    אני רוצה להסתייג מאוד ממה שכתוב כאן.
    קודם כל, מי שחושב שאין כאן תרבות נהיגה - מוזמן לבקר במקומות אחרים בעולם, כי כנראה שהוא לא היה בהרבה מהם ומשווה את ישראל לגרמניה או צפון אירופה. יש מספיק מקומות אחרים בעולם, כולל ארצות "נאורות", שאחרי ביקור קל בהן חוזרים ומתאהבים מחדש בכבישים ונהגים הישראליים (למרות שזה עובר אחרי זמן מה ).
    דבר שני, "תרבות נהיגה" ברחבי הארץ זה מושג משתנה כפונקציה של אוכלוסיה, או ליתר דיוק כמה אוכלוסיות.
    ודבר שלישי, ברוב הארץ אפשר לראות שיש רוב בולט מאוד (לא רוצה סתם לזרוק אם זה 80% או 90% או 95%) של נהגים טובים - כאלה שיעמדו בתור בנתיב שלהם גם אם הנתיב השני ריק ולא ינסו "להשתחל" לנתיב הפונה ברגע האחרון, כאלה שלא יוצאים על "צהוב כתום מאוד", כאלה שלא עוברים פס אין תנועה ו\או 3 נתיבים גם אם הם פיספסו את המחלף. פשוט ברגע שיש מספיק מהאחרים - זה נראה שכולם דפוקים, למרות שיש רוב שקט נורמלי.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אני רוצה להסתייג מאוד ממה שכתוב כאן.
    קודם כל, מי שחושב שאין כאן תרבות נהיגה - מוזמן לבקר במקומות אחרים בעולם, כי כנראה שהוא לא היה בהרבה מהם ומשווה את ישראל לגרמניה או צפון אירופה. יש מספיק מקומות אחרים בעולם, כולל ארצות "נאורות", שאחרי ביקור קל בהן חוזרים ומתאהבים מחדש בכבישים ונהגים הישראליים (למרות שזה עובר אחרי זמן מה ).
    דבר שני, "תרבות נהיגה" ברחבי הארץ זה מושג משתנה כפונקציה של אוכלוסיה, או ליתר דיוק כמה אוכלוסיות.
    ודבר שלישי, ברוב הארץ אפשר לראות שיש רוב בולט מאוד (לא רוצה סתם לזרוק אם זה 80% או 90% או 95%) של נהגים טובים - כאלה שיעמדו בתור בנתיב שלהם גם אם הנתיב השני ריק ולא ינסו "להשתחל" לנתיב הפונה ברגע האחרון, כאלה שלא יוצאים על "צהוב כתום מאוד", כאלה שלא עוברים פס אין תנועה ו\או 3 נתיבים גם אם הם פיספסו את המחלף. פשוט ברגע שיש מספיק מהאחרים - זה נראה שכולם דפוקים, למרות שיש רוב שקט נורמלי.

אני מסכים איתך, אולי לא הייתי ברור. אני לא מכניס למשוואה את אותן מדינות מתפתחות שבהן התנועה היא קטסטרופה אחת גדולה, מדובר על מדינות מפותחות OECD וכו'...
    טיילתי מסביב לעולם כמעט 3 שנים מהמזרח למערב, הנהיגה בישראל היא אגרסיבית ללא מתן זכות קדימה וחוצפה ישראלית מצויה... ברור שלא מדובר ברוב (לא במקרה של שימוש בטלפון כי פה הרוב הוא מוחלט) אבל מה שקורה בדרכים לאחרונה פשוט לא יאומן... אין יום אפילו לא אחד שעובר שאני לא מקבל דיווח על תאונות מרובות ... מצב שהוא לא הגיוני.

במיוחד אנחנו.. הרוכבים, מה ביקשנו ? להגיע הביתה בשלום? ... הף הזה נפתח מתוך כעס שבכל נסיעה אפשרית אני רואה אנשים שהנהיגה הפכה לפעולה השניה שלהם בתוך הרכב, אדם שנוסע על רכב ששוקל טון + ולא מסתכל קדימה הוא רוצח פוטנציאלי. (אני לא אדם ששובר מראות - כי יש גםכאלה) ולכן אני מנסה לקדם את הדבר הזה תוך כדי שימוש בציבור ברחב בתקווה שתיווצר הרתעה.

כן, מדינות מפותחות וכו'. התנועה בקליפורניה הדרומית - אזור מפותח להפליא במדינה מפותחת - צריכה להיות מדד טוב להשוואה, והיא לא יותר טובה בכלום, בשעות העומס היחסי אתה רואה רכבים מזגזגים בין כל ה-5 נתיבים של הכביש, נדחפים, חוסמים, כל מאפייני הנהיגה האגרסיבית. איטליה תהיה עוד דוגמה טובה (פחות לאופנועים, יותר למכוניות). בספרד, שבה כמעט הורידו אותי מהנתיב כי מישהי חשבה שהיא תצליח להשתחל לפניי 5 מ' לפני שהנתיב שלה נגמר, גם כן לא עדינים במיוחד על ההגה, אם כי שם אני פשוט לא מבין איך נוהגים כשהרכב שלך בקושי נכנס לגודל הנתיב של עצמו. ויש עוד דוגמאות. לא חייבים להשוות עם הודו וכו'.
    או בקיצור, הצפיפות והחום פועלים בכל העולם.

אין לי דבר נגד קידום של המיזם שלך, ואני לא יודע אם יש לי משהו בעד, אבל הפתרון בכל מקרה מתקרב בצורת נהיגה אוטומטית. לגבי הפתרון המוצע - לא חושב שעצם העובדה שמצלמים מישהו מפריעה לו - זה לא אפקט מתמשך אלא רגעי, אם בכלל.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    כן, מדינות מפותחות וכו'. התנועה בקליפורניה הדרומית - אזור מפותח להפליא במדינה מפותחת - צריכה להיות מדד טוב להשוואה, והיא לא יותר טובה בכלום, בשעות העומס היחסי אתה רואה רכבים מזגזגים בין כל ה-5 נתיבים של הכביש, נדחפים, חוסמים, כל מאפייני הנהיגה האגרסיבית. איטליה תהיה עוד דוגמה טובה (פחות לאופנועים, יותר למכוניות). בספרד, שבה כמעט הורידו אותי מהנתיב כי מישהי חשבה שהיא תצליח להשתחל לפניי 5 מ' לפני שהנתיב שלה נגמר, גם כן לא עדינים במיוחד על ההגה, אם כי שם אני פשוט לא מבין איך נוהגים כשהרכב שלך בקושי נכנס לגודל הנתיב של עצמו. ויש עוד דוגמאות. לא חייבים להשוות עם הודו וכו'.
    או בקיצור, הצפיפות והחום פועלים בכל העולם.

אין לי דבר נגד קידום של המיזם שלך, ואני לא יודע אם יש לי משהו בעד, אבל הפתרון בכל מקרה מתקרב בצורת נהיגה אוטומטית. לגבי הפתרון המוצע - לא חושב שעצם העובדה שמצלמים מישהו מפריעה לו - זה לא אפקט מתמשך אלא רגעי, אם בכלל.
    אני מאוד מקווה שהשיתוף פעולה יאפשר מבחינה משפטית, במידה וכן... אני מאמין שמאוד יפריע לנהג שהיה עם הפלאפון בזמן נסיעה וחשב שהכל בסדר עד שהוא יקבל דוח על 1000 שח ו6 נק' בדואר.

בכל מקרה מוזמנים לתמוך בקבוצה, כבר יש כמה סרטונים שעלו ע"י אנשים ... לצערי חלק מהם גם מהקהילה שלנו... מוזמנים לצפות - ג€‹https://www.facebook.com/groups/israeltrafficsolution/