שלום לכלום,
כבר כמה שנים שיש לי רישיון A2 ואני נוסע על כלים קטנים מהבית לעבודה ולשאר הסידורים.
בשנה האחרונה יש בבעלותי פיג'ו סאטליס 125 סמ"ק משנת 2011, שלמרות שאין לו טיפה שוק יד שנייה בארץ, אני השגתי אותו במחיר טוב מאוד ואני מאוד נהנה ממנו בזמן שהוא נמצא ברשותי.
בשישי האחרון אני נוסע בערך ב-12 בלילה על איילון וניידת משטרה מורידה אותי לשוליים. אני שואל את השוטר מה העניין, והוא עונה לי שאין לי רישיון לנסוע על הקטנוע הזה. אני כמובן אומר לו שזה קטנוע שמצריך את דרגת הרישוי הנמוכה ביותר, וכל מי שיש לו רישיון לדו גלגלי רשאי לנסוע עליו. לאחר כמה דקות של בדיקה השוטר חוזר אליי ומראה לי שברישיון של הקטנוע כתוב שההספק שלו הוא 14.96 כוח סוס, ולי מותר לנסוע על כלים עם הספק מקסימלי של 14.9. מפה לשם מגיע קצין תנועה, עורך לי שימוע במקום, מזמן אותי למשפט על נהיגה ללא רישיון ומזמין גרר שיקח את הקטנוע שלי למגרש הקרוב, לאחר שזה הוחרם ל-30 יום הקרובים.
עכשיו, ברור לי שמבחינת החוק היבש מאוד, אכן ביצעתי פה סוג של עבירת תנועה, רציתי אבל לדעת אם מישהו פעם נתקל במקרה כזה, של קטנוע 125 שלא עומד בדרישות של הרישיון המינימלי? או אם למישהו יש ניסיון וטיפים לתת לי לגבי מה שצפוי במשפט ומה כדאי להגיד לשופט? חשוב לציין שיש לי עבר תנועה נקי, ומלבד דו"ח על מעבר באור אדום מלפני 13 שנה לא קיבלתי אפילו דו"ח אחד.
תודה מראש על העזרה,
גור