תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: קטנוע יד שניה- האם מומלץ לרכוש באולמות?

צפייה משולבת

Junior Member

קטנוע יד שניה- האם מומלץ לרכוש באולמות?

אהלן,
    אז עברתי טסט.. ועכשיו הגיע הזמן לרכוש קטנוע (125)
    התקציב הוא בין 8000-10000, נסיעות ברחבי גוש דן (ת"א- בני ברק- הרצליה)

והשאלה היא - האם כדי להגיע אולמות היד שניה שבדרום תל אביב?

אשמח לקבל המלצות מניסיון אישי על מקומות שכדי לרכוש מהם (לאו דווקא במיקום הזה) ולקבל דגשים למה צריך לשים לב במהלך הרכישה.
    אני רק אגיד שאני בחורה ואין לי פרצוף שהולכים איתו למוסך...

תודה רבה רבה למשתפי הפעולה

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    באולמות התצוגה בעיקר כדאי לקנות קטנוע חדש מהסיבה שקטנועים משומשים נמכרים במחירים יקרים יותר מאשר "ברחוב".
    כמו כן לא להסתמך על מה שאומר הסוכן,הדעה שלו לגבי מצב הכלי לא אובייקטיבית ובקלות אפשר לקנות חתול בשק.

ההמלצה היא לחפש קטנוע מיד פרטית (שלא שימש ככלי עבודה),עם היסטורית טיפולים מלאה,יד נמוכה וק"מ שלא עולה על 15-20 אלף ואותו לקחת לבדיקה במוסך נטרלי ומקצועי.
    אפשר לחפש חוות דעת על "מכוני בדיקה" (אין באמת מכון בדיקה מוסמך לדו גלגלי שמעוגן בחוק) כאן בפורום.
    המפורסם ביותר הוא סטפן אם כי הוא רחוק מלהיות המקום היחיד שיעשה בדיקה מקצועית.

בהצלחה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    קח כל מה שאומרים לך באולמות התצוגה בערבון מוגבל.

חשבתי אם לפתוח את זה או לא אבל שיהיה:

את הGTR רכשתי מאישימוטו.
    בטיפשותי קיבלתי את זה שסטפן רק שוכר ספייס שם ואכן עשיתי אצלו את הבדיקה.
    בבדיקה עלו מספר ריג'קטים כאשר אחד מהם היה ידוע מראש (שרון הבעלים אמר) שישנה נזילה מאטם מכסה שסתומים מחזיר שמן לבולם וזהו פחות או יותר.

את הבדיקה סטפן ערך וזה כלל מדידה ממוחשבת של השלדה מנוע ושאר ממתקים.
    לצערי (התפלנו אני ועוד חבר שבא איתי) שסטפן לא פירק את הפלסטיקה והשתמש במראה של רופאי שיניים.
    את המצבר הוא איבחן כחלש בלי לבדוק תאריך ועל סמך אזהרה בלוח המכוונים שלאחר זמן מה הבנתי שההזהרה בכלל מתייחסת לחיישני הלחץ אוויר בגלגלים כאשר אחד אינו עובד כלל ואילו השני כאמור עם בטרייה חלשה. (עולה ים בכסף אבל שטויות נסלח על זה).
    חיכיתי כחודש עד שקיבלתי את האופנוע (יש לציין שנתנו לי רכב חלופי ובהיבט הזה זה לוקסוס) וכמובן הם התחייבו שהכל יסודר ומילה זה מילה ויש אחריות ושאר הבטחות.

קיבלתי את האופנוע וחזרתי לירושלים שמח וטוב לב.
    ביום המחרת הנעתי ועננה של שמן עלתה מכיוון האגזוז דרך הפיירינג. טלפון למוסך אישימוטו ואמרו לי זה בטח שאריות תעקוב אחרי זה.
    וכך עשיתי.
    עיקר הרכיבה שלי היא כ7 קילומטר לכיוון והתופעה לא חזרה במשך החודש וקצת עד אשר עשיתי רכיבה ארוכה.
    למחרת שוב הופיע העננה.
    פניתי לאישימוטו ואז החל הניגון תשמע צריך לבדוק ואולי זה משהו אחר בקיצור מהנימה הבנתי שמורחים אותי ופתאום (בניגוד להצהרות לפני הקנייה) כבר אין קטנוע חלופי.
    הטעות שלי שלא בדקתי בעצמי באישימוטו שאכן הנזילה היא מכיוון מכסה השסתומים ואני מקווה שלא יצאתי טמבל מזה ( אני יודע לזהות את הדברים הללו).

אחרית דבר.

על אישימוטו ויתרתי חבל לי על הזמן של להגיע שיפרקו ואז יעדכנו אותי שהדברים הם אחרים.
    הנזילה עדיין קיימת - מאחר והיא חלשה אני עוקב אחר השמן והזמנתי כל אטם אפשרי לראש מנוע ( יש 4 אטמים לפלאג + אטם מכסה שסתומים + גומיות לברגים שלא ברור לי אם הן אטם או לו אבל שיהיה גם כך בודקים שסתומים כל 12000 קילומטר ) כמובן שיהיה תיעוד של הסיפור.
    לגבי הנזילה אני מקווה שזה אכן מכסה שסתומים ייבדק השבוע ( טיפול קטן אז כבר נפרק פלסטיקה).

וכעת בכל התגובה הארוכה שלי:

שים לב שהכל רשום.
    אל תסמוך על בתי מסחר כאמור הם סוחרים ויש להם סנטימנטים לשקל ולדעתי עדיף לחפש מאנשים פרטיים (יש גם רמאים אבל מהם לפחות אני יודע להזהר).
    לגבי בדיקה תוודה מראש מה הבדיקה כוללת ותדרוש ראייה פיזית של המנוע והחלקים הפנימיים (מתחת לפלסטיקה).
    ולבסוף הבדיקה במקום ניטראלי.

בהצלחה

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

כדאי לפתוח דברים כאלה.
    סוכנויות טרייד פועלות בשיטת המצליח מי שנעקץ לא חוזר.
    לא מובן איך בכל פעם מישהו חדש נופל.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    כדאי לפתוח דברים כאלה.
    סוכנויות טרייד פועלות בשיטת המצליח מי שנעקץ לא חוזר.
    לא מובן איך בכל פעם מישהו חדש נופל.
    לא כל מה שנמכר בטרייד הוא גרוע. שלא כמו בן אדם פרטי, סוכנות מכירות מסכנת את עצמה בכל פעם שיוצא לקוח לא מרוצה.
    הטריק הוא פריסת תשלומים וטרייד שאתה לא תקבל מבן אדם פרטי והישראלים מתים על זה.

זה לא כלכלי להשקיע בכלי נוסע. רוב הכלים יקבלו ניגוב או שתיים, מסדרים תקלות חירום אבל בוא נגיד שלא יותר מזה.
    אם כבר הלכת על סוכנות אז או ללכת על כלי יחסית חדש שלא עבר מספיק בלאי או כמו שלוקי אמר, לאבחן את התקלות במקום אובייקטיבי ולהוריד במחיר כדי לתקן אח״כ.
    שים לב שיש לא מעט סוכנויות שקונות כלים גמורים ששפכו מנוע, זורקות פנימה מנוע של כלי אחר ומוכרות אותו as is. לפקוח עיניים ולתחקר.

ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    לא כל מה שנמכר בטרייד הוא גרוע. שלא כמו בן אדם פרטי, סוכנות מכירות מסכנת את עצמה בכל פעם שיוצא לקוח לא מרוצה.
    לא כל מה שנמכר בטרייד זה גרוע,אבל כמעט תמיד זה יהיה יותר יקר ממה שזה יימכר ברחוב.

דבר שני,
    נסה לקחת מספר כלים לבדיקה לפני קניה - בדיקה מקצועית,אח"כ תשווה בין מה שנאמר לך בבדיקה למה שאמר לך הסוכן.
    הסוכנות לא מסכנת את עצמה,הם בסופו של דבר מוכרים כלים שצריכים לנסוע ופה בהרבה מקרים זה גם נגמר.

המזלג היה עקום,המצבר היה גמור,טעינה חלשה,בולמים פרוצים,מכלולים טחונים ועוד ועוד אבל נוסע.. ועכשיו לך תוכיח ולך תלכלך.
    הסוכנויות קונות מכל הבא ליד ומשפצות,רמת השיפוץ ברוב המקרים היא איך נאמר בעדינות לא בדיוק כמו שזה הגיע מהמפעל.

רוכבים ורוכבות לא מנוסים בכלל לא ישימו לב לרוב הבעיות,כאמור אם זה נוסע וזה עוצר שם זה נגמר,ובגלל זה הסוכנות תמשיך לעבוד בשיטת המצליח - לא עלית על הבעיות,אנחנו הרווחנו כי השקענו בערך כלום כסף בתיקון של נבלה ומכרנו לך במלא כסף.

כמובן שלא הכל מהכל זה ככה ומגיעים גם כלים במצב טוב ומטופלים אבל זה מחזיר אותנו לשורה ה -1 של הפוסט.

אז אם אני מחפש כלי במצב שמור בלי הפתעות בשביל מה לי לקחת את הסיכון או למה שאני אשלם יותר?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אם אתה עושה טרייד אין ואין לך זמן להתעסק עם קניה ומכירה אז סוכניות הן פתרון נוח (יקר אמנם, כמו שאמרו, אבל ההחלטה כמה שווה הזמן שלך הוא בידיים שלך).
    כמובן שכלי כזה צריך לבדוק בשבע עיניים (שאחת מהן היא עין של מישהו מומחה שמקבל כסף על הבדיקה).
    וכן,
    יש סוכניות מומלצות יותר ופחות.
    לכל שם של סוכנות שתזרוק כאן (בדיוק כמו מוסכים ד"א), תמצא לפחות גולש אחד עם נסיון שלילי (או לא חיובי). צריך לראות אצל מי זאת שיטת עבודה ואצל מי זה מקרים בודדים.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ממה שראיתי עד היום הכלים היחידים כמעט ששווה לקנות מסוכנויות זה כלים די חדשים (שנה\שנתיים) ששייכים לאנשים עם כסף ו\או עצלנים מדי, שלא רוצים להתעסק עם המכירה בכלל,
    שמים את זה בסוכנות ונותנים להם אחוז מסוים מהמכירה ושוכחים מזה. כל השאר כנראה יהיה יותר זול בyad2.

Member
    טוב....
    אז בשנות השבעים, כלכלן בשם ג'ורג' אקרלוף, ביצע עבודת מחקר די מקיפה בכלכלה התנהגותית שמטרתה הייתה למעשה להראות, כי כאשר קיימת אסימטריה באינפורמציה בין משתתפי שוק, איכות הסחורה בשוק יורדת....
    בעברית: כשהמוכר (לדוגמא) יודע משהו שהקונה לא יודע, המוכר ינסה לדחוף לקונה משהו באיכות נמוכה יותר.

טוב זה נשמע די ברור מאליו, כן?
    אבל לך עכשיו תוכיח את זה מדעית, וגם תזכה בפרס נובל (בפרס נובל הוא זכה בשלב מאוחר יותר ועל משהו אחר ....)

אז אקרלוף פרסם מאמר והדגים את התאוריה שלו על אישימוטו, טוב נו לא באמת על אישימוטו, אבל באמת מאד מאד קרוב: על מגרשי מכירות למכוניות יד 2.

להלן התאוריה:
    בסוכנות שלנו יש שני סוגי אופנועים, אופנועים במצב טוב (אפרסק) ואופנועים במצב רע (לימון).
    הרוכש הפוטנציאלי לא יודע להבדיל בין לימון לאפרסק, )זה נכון שיש בדיקה אבל לא כולם עושים את הבדיקה וגם כמו שכתבו כאן מלמעלה יודעים שבבדיקה יכולים להתפספס הרבה דברים) ולכן מוכנים לשלם את אותו המחיר פחות או יותר על אותו סוג אופנוע.

במצב זה למוכרי האפרסקים אין שום טעם למכור את האופנוע שלהם בסוכנות הטרייד והם יחפשו לעצמם זירת מכירה אחרת.
    ככל שיותר מוכרי אפרסקים יעזבו את זירת המכירה, הרצון של הקונים לשלם על כלים באותה הסוכנות ירד עוד יותר... ולפי התאוריה של אקרלוף סופו של השוק הזה לקרוס.
    או במקרה של הסוכנות שלנו...לפשוט את הרגל.

נשאלת אז השאלה, מה קורה עם אישימוטו? בחיי אותי דפקו שם בשנת 2002 והנה הם עדיין מוכרים וסוחרים:
    1. במודל של אקרלוף לא נלקחה כנראה תופעה של "פראיירים מתחלפים".
    2. צריך לקחת בחשבון גם ראייה גלובאלית יותר, זאת אומרת האם היום קונים בסוכנויות הטרייד האלה יותר או פחות מבעבר

אבל לסיכום... תובנה שבהחלט אפשר לקחת מ"The market of Lemons" של אקרלוף.... אל תקנו אופנוע בסוכנות טרייד

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    בגדול אני מסכים עם כל מה שנאמר כאן, אבל לא תמיד הכל שחור:
    את שני הכלים האחרונים שלי קניתי מסוכנויות:
    1. הקטנוע שהיה לי נקנה מסוכנות הטרייד אין של אלבר ברחוב הרצל. אז נכון שהוא נמכר יקר משווי השוק שלו (אבל מצד שני אני גם הייתי תמים וירוק בכל התחום, ואפילו לא בדקתי כלים ביד 2) אבל הוא שירת אותי בנאמנות רבה כמעט שנתיים כמעט ללא תקלות. היום הכלי נמכר באופן פרטי, אחרי שבבדיקות טרייד אין קיבלתי הצעות מצחיקות, אם בכלל היו מוכנים לתת לי הצעה.
    2. ה CB500X שלי נקנה לאחרונה מסוכנות Big boy's toys של הונדה, גם ברחוב הרצל. האופנוע נקנה במסגרת תיווך ונמכר כמעט במחיר המחירון שלו. בגלל שזה כלי מבוקש, ההיצע ביד 2 נמכר במחירים גבוהים מהמחירון, כך שלמצוא כלי במצב של שלי במחיר היה משימה קצת בעייתית שמצריכה הרבה סבלנות.
    היתרון הנוסף של קניה בסוכנות הוא היכולות לגוון באופן התשלום- מימון, תשלומים, טרייד אין וכו'.
    מעבר לזה, ברוב המקרים ביד 2 כלים ימכרו בול יותר מסוכנויות, אבל יצריכו תשלום מלא במקום, ולא לכולם יש את היכולת לזה.

Junior Member
    ההמלצה הכי טובה לטעמי (יותר מכל מה שנכתב כאן) היא לצרף לתהליך הקנייה ידיד/ה או קרוב/ת משפחה שרוכבים שנים על דו גלגלי.
    כמובן שהעדיפות היא למישהו שעשה מספר עסקאות של קנייה או מכירה מפרטי או מסוכניות (חדש לא רלוונטי).

ובאופן אישי, 2 הפעמים היחידות שבה אבצע עסקה עם סוכנות היא כאשר ארצה להיפטר מכלי שלא נמכר לאורך חודשים בלוחות יד 2 או אצטרך עזרה במימון / תשלומים.
    כלומר, לגשת לסוכנות תיהיה במצב בלית ברירה (אי הצלחה למכור באופן עצמאי / סירוב של הבנק או חברת אשראי למימון).

Junior Member
    חזיר גז סיכם מצוין, אפשר לגשת אבל תמיד טוב לבדוק עוד אפשרויות.
    לדעתי תבדוק גם במגרשים וסוכנויות, כמה שיותר תבדוק תדע יותר טוב. נסה להתחיל לבדוק בחנות של אלבר מוטו בדרום ת"א אולי יתנו לך קצת תובנות אבל הכי חשוב שתבדוק בהרבה מקומות ועם הרבה סבלנות ותראה מה הכי משתלם לך