נעשה קצת סדר בדברים לטובת מי שזה מעניין אותו:
shushu: אחלה שנקל! רק שזה לא מתאים לכל אחד! מסכים איתך במידה ואתה מבצע את הרכישות תוך כדי חופשה שתוכננה מראש(נעשה בעבר).
ולא כל כך מסכים במידה שאתה יוצא רק עבור הקנייה ו"חופשה".
אני רוצה להציע נקודת מבט שונה\נוספת עבורכם. שימו לב: חופשה זה דבר מאוד אישי ובהגדרה,שונה עבור אנשים שונים.לכל אחד מתאים משהו אחר. המידע לעזרתכם בלבד.
ראשית, עלויות שלי: בסה"כ- 7600שח.
מתוכן:2082 עלויות שילוח מיסים שיחרורים וירקות.
עלות אם הייתי "יוצא לחופשה" וקונה בחול:5518שח.
אני צריך עכשיו לארגן "חופשה" ב-2082 שקלים. כלומר 583$.
אנסה:
1.צריך זמן\פנאי\רצון\סבלנות לצאת לחול: כלומר אצטרך להיות זמין בהתראה קצרה(סוג של הקפצה)
1. טיסות "Low cost" ביולי\אוגוסט לברלין:400-500$(אופטימי)
2. שעות היציאה\חזרה יהיו הזויות.
3.רוב הטיסות(כולן?במחירים השפויים) יהיו עם קונקשים, חלקם של 12.5 שעות! לכל כיוון.
4.עלויות הגעה לשדה התעופה\חנייה וממנו אל הבית\חבר מקפיץ אותי\מחזיר אותי
5.שהייה בחול: נאמר 80 יורו ללילה שהם בקירוב טוב 93$(בכל זאת- "חופשה")עבור שני לילות:186$(רוצה לילה אחד: עם קונקשים מטורפים יהיו לך בערך 4 שעות ביעד)
6.מזון:נגיד שאני יותר בקטע של פיצה וכריכים ויש ארוחת בבוקר במלון נגיד 60 יורו לכול התקופה 69$.
7.תחבורה ביעד:מהשדה למלון ומהמלון לשדה: כמובן שישבתי טוב על booking והמלון שלנו מעל החנות! וגם קרוב לשדה:40 יורו-46 דולר.
8.מדידות וקניה: כמובן שנתון למלאי המקומי בחנות מבחינת דגמים ומידות ולא תוכלו לרכוש משהו שמגיע שבוע הבא בחזרה למלאי! כמו כן חלק מהדברים היו זולים(ברשת)בחנות אחרת והפער היה שווה את עלות המשלוח הנוספת.
9. אריזה: בטח הבאתי מזוודה, לחזור איתה מלאה. צריך לסדר ולארוז הכל בצורה הגיונית-ציוד הרכיבה והמיגונים תופסים נפח רב\משקל ביחס לבגדים רגילים.
10.כניסה לארץ! עובר בירוק ומקווים לטוב? (לגמרי לא מתאים לכולם).
11.סוף "חופשה".
סה"כ: 700$(מעוגל כלפי מטה+ערכים מינימליים)
לא כולל הזמן,העצבים הטרטורים של קונקשנים הזויים והתפיסה+קנס בכניסה לארץ אם תהיה.
"חופשה" לאוהבי הז'אנר בלבד. חסכון? כל אחד יחליט לעצמו!
-אני מעדיף לשבת במזגן וללחוץ על המסך באייפד
psychuil- כמובן שהסכומים בפועל יהיו שונים אבל אני מקווה שזה נתן לך כיוון כללי!
כלבוטקס- 360שח נגבו עבור עמילות מכס-תשלום סטנדרטי של חברת שילוח. אין קשר לקסדה. מה גם שהקנייה שלי עברה את ה-1000$ אז עוד החמירו איתי בבדיקות והקרטונים נפתחו כולם.
גם אם כן וצריך להוסיף 300שח, עדיין משתלם ביותר!