נראה לי יש בלימת מנוע, אבל חלשה יותר משל אופנועים.
כי עדין במהירות גבוהה הם עובדים על סל"ד גבוהה שצורך הרבה דלק בשביל לתחזק את זה, אז עזיבה של המצערת תגרום להאטה יחסית מהירה אבל לא כמו של אופנוע.
ההגיון שלי אומר שלא, כי יש צורך לשמור על המנוע בסל"ד גבוה יחסית, והCVT כשעוזבים את המצערת פשוט יוריד את הסל"ד ככול שהמהירות תקטן, בניגוד להורדת הילוך ועזיבת המצערת שמגדילה את הסל"ד
האם יש צדק בדברי?
או שיש איזו מערכת שאמורה לזהות שהקטנוע/רכב בשיפוע ו"מבינה" שאתה מנסה להשתמש בבלימת מנוע ומשנה את היחסים ככה
נראה לי יש בלימת מנוע, אבל חלשה יותר משל אופנועים.
כי עדין במהירות גבוהה הם עובדים על סל"ד גבוהה שצורך הרבה דלק בשביל לתחזק את זה, אז עזיבה של המצערת תגרום להאטה יחסית מהירה אבל לא כמו של אופנוע.
יש אבל מאוד מינימלית. ברגע שהקלאץ' שמניע את הגלגל האחורי מתנתק (תלוי סלד כמובן), אין חיבור מכני מהגלגל האחורי למנוע ואז אין בלימה
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
It's not about the speed. It's about the ride!
ברכב עם וריאטור כן,יש בקר אלקטרוני שמתוכנן לזהות מספר מצבים.
בקטנוע לא.
ולשאלה,
בלימת מנוע יש אבל קטנה משמעותית משל אופנוע.
ההבדל הוא שכאשר אתה עוזב את המצערת בקטנוע יחס ההעברה משתנה בצורה אוט' בגלל שיש קפיץ בגלגלת האחורית שמתכווץ כשאתה פותח מצערת ונימתח חזרה ברגע שסגרת,וזה מקטין בלימת מנוע - תראה איך עובד וריאטור ויזואלית זה יהיה יותר פשוט להבין.
בהילוכים יחס ההעברה נשאר קבוע כל עוד לא התערבת.
מצמד של קטנועים משפיע רק במצב שהוא עומד להתנתק ועד אז אין לו השפעה.
יש בלימת מנוע ואפילו חזקה, אצלנו בג'וירייד 200 של המשלוחים בירידות הוא מאט לי אפילו עד מהירות של 20 קמ"ש, ושם הווריאטור מתנתק ואז אני פשוט ממשיך איתו רגיל בלי בלימת מנוע כמו אופניים.
סליחה אבל מה זה CVT?