משהו טבעי.
נדלק לך ABS כשאתה בולם באחורי?
התחדשתי ב-duke 390 החדש. אני לא יודע אם זה רק אני מכיוון שזה אופנוע ראשון, אבל הבלם האחורי מרגיש מאוד מאוד חלש, הרבה יותר מאשר הקטנוע שהיה לי לפני כן. זה כן בולם אותי אם אני עומד בירידה או עליה מלהידרדר ואני כן מרגיש אותו, אבל הוא מאוד חלש, יותר מהקטנוע ומשמעותית יותר מהקדמי.
זה משהו טבעי באופנועים שהבלם האחורי בקושי נותן עבודה?
תודה!
משהו טבעי.
נדלק לך ABS כשאתה בולם באחורי?
האמת לא שמתי לב.
מצד אחד אף פעם לא רכבתי על כלי עם abs ככה שאני לא באמת יודע איך ההתערבות הזו מרגישה, אבל מצד שני לא הרגשתי התערבות כלשהי בבלימה, למעט זה שהבלם האחורי חלש מאוד.
אני אנסה מחר שוב ואבדוק אם הנורה נדלקת, ואני גם אנסה לבלום עם המערכת כבויה ונראה...
בטוח שזה טבעי? זה חלש ברמה שלוקח לו המון זמן לעצור גם אם אני על 20 קמ"ש.
עקרונית, בלם אחורי בקטנוע משמעותי הרבה יותר מבאופנוע, בשל ההבדלים בחלוקת המשקל (גם תנוחת רכיבה וגם מיקום מנוע).
אבל זה רק גוזר שימוש נמוך יותר בבלם אחורי באופנוע (כדי לא לנעול אחורי כשבולמים והמשקל עובר למתלה הקידמי) - הבלם עצמו אמור לעבוד.
אם זה לא בולם ברמה שלא עוצר את האופנוע ב-20 קמ"ש, אולי משהו שם לא תקין.
לא אמור להרגיש כל כך חלש. בלחיצה חזקה הוא חייב להינעל. אז אם אתה לא מרגיש אותו כמעט אז כנראה משהו לא טוב.
למען הסר ספק ממליץ לגשת למוסך בכל שאלה שקשורה לבלמים. אף אחד לא יודע אם התחושה שלך מדויקת או לא, וזה חשוב לוודא את זה.
מאוד מאוד חלש זה אומר שאתה מרגיש כאילו זה אוויר, אני לא רוצה להאמין שמישהו לא חיזק את הכלי כשיצא מהקרטון
אבל זה בהחלט אפשרות סבירה.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
מה שאתה מתאר פה הוא לא תקין ואתה צריך לבדוק את זה במוסך.
אין הבדל בין עוצמת הבלימה ב ABS לבין מערכת בלימה בלעדיה.
הינה מה שאתה יכול לעשות לבד בבית לפני שאתה הולך.
לבדוק שהדיסק האחורי נקי משומנים - אם יש תעבור עליו עם מסיר שומנים כגון אלכוהול וכו.
שיש רפידות - קשה להסביר בכתיבה,בגוגל יהיו תמונות -
how to check brake pads thickness.
וכמובן שהמנוף שמפעיל את הבלם בונה לחץ ומתנגד ברגע שאתה לוחץ עליו.
אם אין לחץ או שיש ספוגיות במנוף - מכאן הבעיה.
יכול להיות שחסר נוזל בלם? לא נשמע הגיוני לכלי חדש.
בכל מקרה תיגש לאחריות
יש גם אפשרות שיש פה משהו סובייקטיבי.
בלם אחורי לא "נושך" חזק כמו הקדמי. אולי בגלל שזה האופנוע הראשון שלך אז ההרגשה שונה. בכל מקרה לך למוסך שעובד תחת היבואן, תקבל תשובה תוך 5 דקות.
חבר כבעלים גם לדיוק 390 החדש, הדיסק והרפידות חדשים ועדיין אין להם מספיק חיכוך, תבלום עם האחורי ״סתם״ בכול בלימה תבלום עם האחורי ו קידמי ותוך זמן קצר האחורי ירגיש לך טוב יותר, אבל תזכור אחורי זה רק 20 אחוז שימוש בלימה,תבלום עם הקידמי.
אל תלך לשום מוסך זה גם קרה לי שהיה חדש אתה עומד בירידה בולם באחורי ומדרדר קדימה.
זה נחמד שאתה מייעץ לפות"ש לא להוועץ במוסך אבל לא כל כך אחראי. אי אפשר לאבחן בעיה דרך האינטרנט, בטח לא כזו שמספיק טיפה שמן שרשרת שעף לדיסק כדי לגרום אותה, גם לכלי בן חמש דקות