הפוך עד 25.000 אתה משלם מעל זה הם
מישהו יכול לומר לי בקצרה במה מדובר? כמובן המחיר של הביטוח מאוד מפתה, השאלה מה קורה אם פגעתי במישהו? הביטוח משתתף בהוצאות הנזק בגובה של עד 25000 ש׳׳ח והשאר ממני? או שלא הבנתי נכון?
הפוך עד 25.000 אתה משלם מעל זה הם
ממש ממש לא. אתה לא משלם על שום דבר בשום מצב.
אתה מכוסה רפואית מהשקל הראשון ועד האחרון. גם לך וגם לנפגע.
צד ג' ממוני אתה המכוסה בביטוח צד ג' אם יש לך, אם לא זה בעיה שלך.
הרכיב היחידי שממנו מקוזזים 25,000 הוא פיצויים על כאב וסבל,אבדן ימי עבודה וכו'.
בכל מקרה, זה לא משתלם בעליל לעשות את הביטוח כי זה דורש עשרות שנים בלי תאונות בשביל שזה יהיה משתלם.
שכחתם 7 ימי עבודה.
עוד קצת אינפורמציה:
הרבה מאלה שעושים ביטוח חובה עם השתתפות עצמית, עושים בנוסף גם ביטוח תאונות אישיות (עלות שנתית של כ-500 ₪ בשנה). זה אמור לכסות את הבור הביטוחי (או חלקו הגדול) בין השניים.
האופציה של ביטוח עם השתתפות עצמית יותר בא לביטוי כספי בביטוח חובה שצריך עבור הוצאה עיסקית, ששם מחיר הביטוח מטפס למעלה.
רק אשים את זה כאן- http://www.kan.org.il/Item/?itemId=20696
מה קורה אם אני נכנס במישהו וגודל הנזק לצד הנפגע הוא לצורך העניין 50 אלף שקל? (סתם לצורך הדוגמא)
רפואית הכל מכוסה. נזקי גוף לצד השני מכוסים מהשקל הראשון. נזקי גוף לך מכוסים גם מהשקל הראשון.
כל פיצוי שיקבע לך עד לגובה 25,000 ש"ח אתה לא מקבל - זו ההשתתפות העצמית שלך.
עשית תאונה, נקבעו לך פיצויים בגובה 17,000 ש"ח - אתה מקבל 0 שקלים.
עשית תאונה ונקבעו לך פיצויים בגובה 37,000 ש"ח - אתה מקבל את ההפרש בין גובה הפיצוי להשתתפות העצמית (37-25), כלומר 12,000 ש"ח מהסכום.
לדעתי, הביטוח הזה לא שווה את ההנחה שלו.
ההשתתפות העצמית נוגעת רק לפיצוי שאתה אמור לקבל ולא נוגעת לאדם אחר.
אני חושבת שאתה מבלבל בין ביטוח חובה (נזקי גוף) וביטוח רכוש.
ביטוח חובה משלם לאדם אחר רק אם הוא נוסע נוסף ברכב (או מורכב באופנוע) או הולך רגל.
אם זו תאונה בין שני כלי רכב כל ביטוח חובה משלם לנפגעים שלו.
אם כאמור אתה מתכוון לביטוח צד ג' (לרכוש) - אין השתתפות עצמית בביטוח וזה ביטוח שאסור לוותר עליו בשום מקרה
אני עושה עם השתתפות עצמית מהיום שהוא יצא.
לי זה משתלם.