ראשית, סיפור המעשה בקצרה: לפני כשבוע ימים, צפון קרוב, כביש 70 מצומת יגור לכיוון צומת סומך, בעת רכיבה מהעבודה הביתה, פקק תנועה ארוך כתוצאה מתאונה בהמשך הכביש. מזדחל בזהירות בין טורי המכוניות.
לקראת הגעה למקום התאונה עובר לרכב בשוליים, באיטיות. כשמגיע למקום התאונה (שני רכבים התנגשו ועומדים על הנתיב השמאלי) ממשיך על השוליים.
משאית הפול טריילר בנתיב הימני מהשניים מחליטה לפנות מקום על הכביש לרכב משמאלה וחותכת לשוליים ללא הסתכלות במראות ומבלי להבין שאני מתעתד לעבור שם בדיוק אותה שנייה..
התוצאה - המשאית פוגעת בי עם דלת הנוסע שבקבינה ולאחר מכן עם צד המשאית.
פלש-בק בהילוך איטי: משמאלי משאית פול-טריילר נוסעת, מימיני מעקה בטיחות מפלדה, בתווך: מנסים לעשות ממני סנדוויץ' ללא הסכמתי..
נגמר עם חבלות באופנוע. משקף שבור, כידון מכופף, שפשוף בפיירינג, כבל קלאצ' שבור, בלינקר שבור. אני זכיתי למכות יבשות, לילה במיון והכרה שאנו לא חסינים ולא נראים...
זה היה בקצרה..
שאלתי היא האם יש לי קייס משפטי וכדאי לי לתבוע את נהג המשאית בבית משפט לתביעות קטנות? לשם כך צריך לשלם לשמאי לשם הערכת והוכחת הנזק במשפט ובהמשך מנהלות שונות.
במידה והאשמה היא בי, אוכל לחסוך את התשלום לשמאי, התנהלות בבית המשפט, הפסד ימי עבודה ולתת לביטוח צד ג' לטפל בכך.
ביטוח מקיף אין לי ולכן עלויות תיקון האופנוע יהיו שלי.
אשמח לקבל עצות ממי שבקי בעניינים כגון אלו, עדיפות לעורכי דין. תואר שני - יתרון. הכרת תודה מובטחת למתאימים.
שמות או מספרי טלפון של שמאי באזור חיפה-נצרת-עפולה יתקבלו בברכה.
תודה.