אהלן חברים,
אומר מראש - אם זה מתאים לאחד מתת-הפורומים, תגידו ואעביר...
אני גר ברעננה ומתחיל עבודה בירושלים.
מחפש אופנוע לצרכים הבאים (שקלתי גם קטנוע אך נראה לי שמבחינת בטיחות ותחושת בטחון בנסיעה עדיף אופנוע שניתן "להחזיק" בין הרגליים):
בהתחלה אצטרך לעשות נסיעות של פעמיים-שלוש בשבוע לירושלים (בסביבות ה-90 ק"מ לכיוון) ובהמשך כנראה שאסתפק בלשים את האופנוע בחניון הנתיב המהיר בשפירים או במודיעין ולקחת את האוטובוס, אך עדיין אני רוצה את היכולת לעשות את הנסיעה לירושלים בכיף ובכל שעה, בלי להתחשב בפקקים.
יש לי רישיון לעד 500 (הישן) ורכבתי בעבר על GS ועל קטנועי 250.
כן חשוב לי שהכלי יהיה בטיחותי ונוח ויאפשר לי גם להרכיב את אשתי בסופי שבוע (כי אי אפשר לשכנע את האישה לקנות דו"ג אם לא כדי להגיע איתו לקפה על הים)
הסתכלתי על אופנועי הנייקד/סטריט אבל עושה לי רושם שמיגון הרוח לא מספיק לנסיעה כזאת (אפילו אם זה כל יום רק כביש 4 מרעננה לשפירים).
בנוסף הכלי צריך לאפשר העמסה של תיק גדול בצורה נוחה (ארגז גדול או סבל נוח, תיקי צד בספק אם יספיקו).
מבחינת תקציב אין משהו מוגדר אבל סחבק לא זכה בלוטו, אם אפשר לקנות יד שניה באזור ה-20 ומטה יש עדיפות משמעותית. (כלומר, אם נראה לכם שיש אופנוע 250 שמספיק אז סבבה, אם 350 וכן הלאה. אין לי רצון לדווקא 500 אם אפשר לעשות את הנסיעה בצורה יפה ובטוחה גם בפחות)
אשמח לעזרת המבינים...
תודה
אגב, אם מישהו כן ממליץ על קטנוע, אשמח אם יפרטו איך נושא הטיפולים משפיע (כלומר, למרות המחיר הנמוך יותר של קטנועים, טיפול כל 3000-5000 ק"מ די מצמצם את הפער מהר מאוד בנסיעה בינעירונית יומיומית נראה לי)