צמיג יבש או לא ?
Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
שלום לכולם,
יש לי הונדה cb500x שנת 2016 מתקרב ל15000 ק"מ, עדיין עם צמיגים מקוריים. איך יודעים מתי צריך להחליף?
יש חריצים בעומק של 1.5 מ"מ גם בקידמי וגם באחורי.
צמיג יבש או לא ?
Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
לא, נראים סבבה
חבר עם אותו הכלי, 24,000 ק"מ עדיין לא צריך להחליף
יש כמה פרמטרים לבדוק בעניין הצמיגים... האם הוא יבש? האם מרכז החתך שחוק? מה עומק חריצים במרכז החתך? כמה פנצ׳רים עבר הצמיג ובאיזה מיקומים?
בגדול לצמיג מותג שאינו סופר-ספורט-דביק על אופנוע ביצועים, 15 אלף ק״מ זה לא נורא וסביר שתוכל למשוך איתם גם עד 25 אלף. אם אין נזק לצמיגים תחליף אותם בטיפול הגדול (אצלי למשל 24 אלף ק״מ). קח בחשבון שבאלפים האחרונים האחיזה כבר מתרופפת. אתה תרגיש את ההבדל רק אחרי ההחלפה.
טוב מראה עיניים מ1000 מילים...
נראים בסדר גמור...
יש לצמיגים האלה עוד לא מעט חיים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
עדכון אחרון, הייתי ב-3 מוסכים, וכולם תיארו את התופעה שיש לי ברכיבה מבלי שהתחלתי לדבר...מין זיגזוג בזמן סיבוב.
ה-3 היה זיתוני שהמליץ להחליף לפירלי. כך עשיתי. לפי רכיבה קצרה שעשיתי, יש שיפור ניכר מאוד.
היי,
מה המחיר שלקח לך?
מתחת ל1.6 אין יותר ניקוז יעיל של מים והצמיג פסול לפי חוקי האיחוד האירופי וכנראה גם לפי החוק הישראלי
לאחר בדיקה באינטרנט לא נראה שהמחוקק הישראלי מבדיל בין צמיג רכב ואופנוע לכן המינימום של 2 מ"מ עומק חריצים תקף גם כאן.
אתה רוכב עם צמיג פסול לרכיבה, החלף במהרה
mastery- שילמתי 2250 על זוג פירלי אנג'ל GT
dresdner- החריץ הרבה יותר מ 2מ"מ, רק הצמיג השתפשף בצורה לא שווה, חוץ מזה לא נוהג כשיש גשם