בד"כ נורה ירוקה תקין, אדומה מצב המתנה/הגנה. אני מניח שבאינטרנט תמצא ספציפית לדגם (יונדאי, אומגה, או מפוצים אחרים).
הערה. זה לא מגן ברקים. זה מגן נחשולי מתח ברשת החשמל, וברוב המכשירים המודרניים זה מגיע בילט אין כחלק מהמכשיר (תנור/מקרר וכו....).
מגיני הברקים (או ups כמו שקראו להם פעם) - אלו שנכנסים לשקע ומגנים על ציוד אלקטרוני, חלקם עם נורית אחת, חלקם עם שתיים, אין להם חוברת מצורפת או הנחיות בדבר...
האם יש דרך לבדוק תקינות מגן כזה?
מה אומרות נורות כבויות? בהכרח לא תקין?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
בד"כ נורה ירוקה תקין, אדומה מצב המתנה/הגנה. אני מניח שבאינטרנט תמצא ספציפית לדגם (יונדאי, אומגה, או מפוצים אחרים).
הערה. זה לא מגן ברקים. זה מגן נחשולי מתח ברשת החשמל, וברוב המכשירים המודרניים זה מגיע בילט אין כחלק מהמכשיר (תנור/מקרר וכו....).
ממה שזכור לי
לברקים צריך לתקוע יתד נחושת באדמה המחובר להארקה.
פעם חשמלאי אמר לי שזה שטות גמורה ואין שום סיבה בעולם לשים דבר כזה, אם כבר זה יכול לגרום רק לצרות. מאז אני כבר לא משתמש בכאלו, אבל תכלס אין לי מושג אם זה אכן המצב.
קודם כל זה לא UPS. UPS ממשיך לספק לך חשמל בזמן הפסקה (הוא כולל מצבר) ודואג לזרם אחיד כל הזמן והוא מומלץ ביותר אבל זה חתיכת מכשיר ולא סתם משהו שתוקעים בשקע.
מגן כזה פשוט מנתק את החשמל לכמה דקות כך שאם הזרם כבה ונדלק ברצץ המכשיר החשמלי שלך לא ידלק כמה פעמים ברצף. פשוט לבדוק ע"י זה שתחבר לו נורה ותראה שהיא עובדת ואז תנתק אליו את מקור הזרם לשבריר שניה ותחדש - המנורה אמורה להישאר כבוייה. על רוב המכשירים יש מתג שעושה את הבדיקה.
תלוי למה. אל תבסס את החיים שלך על סמך מה שחשמלאי אחד אמר. למכשירים כבדים כמו מזגן או רגישים כמו מחשב כדאי דווקא להוסיף הגנה כזו.
נערך לאחרונה על ידי uriar; 03-09-2017 בשעה 15:12.
יוריR,
בדיקה הגיונית ביותר, אבדוק, תודה
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יחי המלך המומנט
שמעתי משינדלר ש..
http://www.schindler-electric.co.il/...tkit/lightning
מה שרלוונטי בכתבה ומה שפותח השרשור שואל - זה לא הגנה מברקים, אלא הגנה מנחשולי מתח (הפסקה האחרונה בכתבה).
בד"כ בעיר אלה לא נוצרים מברקים, אלא מפעילות של חברת חשמל או מתקלות חשמל אזוריות.
אני מאמין שהמכשיר שהוא מתאר זה משהו כמו ההיונדאי אבל לעולם לא נדע כי פות"ש הוא מיסתורי וחסר מצלמה. המגן הנ"ל אמור גם להיתנתק מעל לזרם מסויים אבל את זה אין איך לבדוק ובתכלס לכזו מטרה הייתי קונה מכשיר קצת יותר יקר.
יוריאר כמובן צודק ומדובר במכשיר כדוגמאת היונדאי.
אין לי תמונה... הכל התחיל בשאלה של הורי ... אם אתה ממש מתעקש, אצלם כשאהיה אצלם ביום שישי![]()
יחי המלך המומנט
יחי המלך המומנט