רציתי לדעת ממישהו שמבין/החזיק בכלי הזה מה הם עלויות האחזקה
כלומר כל כמה זמן צריך לעשות טיפול קטן או טיפול גדול (להחליף בוכנה ורינגים) ומה הם העלויות של כל טיפול כזה
תודה מראש לעוזרים😀
רציתי לדעת ממישהו שמבין/החזיק בכלי הזה מה הם עלויות האחזקה
כלומר כל כמה זמן צריך לעשות טיפול קטן או טיפול גדול (להחליף בוכנה ורינגים) ומה הם העלויות של כל טיפול כזה
תודה מראש לעוזרים😀
לא מוגבלת:
כל 4000 ק"מ פלאג ושמן גיר.
(לבד 80 שקלים, במוסך 300 שקלים)
כל 8000 ק"מ בודקים מרווחים של הרינגים ותקינותם בנוסף לפלאג ושמן גיר.
(לבד 80 שקלים, במוסך 500-1000 שקלים)
כל 16,000 ק"מ מחליפים בוכנה, רינגים ומיסב בנוסף לפלאג ושמן גיר.
(לבד 700 שקלים, במוסך 2000-3000 שקלים)
כמובן שכל 4,000 ק"מ בודקים הכל וזה מציע אחד שמחזיק כלי כזה ולא הספר.
בודקים הכל הכוונה, מים ברדיאטור ותקינותו,משאבת שמן ותקינותה, שמן במיכל ערבוב,מצב צמיגים, שרשרת וגלגשלים,רפידות וכו'.
נערך לאחרונה על ידי JohnnyDee; 23-08-2015 בשעה 12:40.
כשאני רציתי לקנות אחת והייתי ממש לפני סגירת עסקה התייעצתי עם חבר שהיה מתחרה איתם שהם רק הגיעו לארץ,
לפי מה שהוא אמר:כל 2000 ק"מ לערך יש צורך בהחלפת בוכנה ורינגים וכל 6000ק"מ לערך יש צורך בשיפוץ כולל של כל המנוע (גיר,מסבים,צילינדר וכו')
אז אשמח להסבר איך אתה עושה עם האפריליה 16k לפני צורך בהחלפת בוכנה? ושלא לדבר על מנוע תחתון..
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
חבר שלך מאוד טועה.
אולי חבר שלך קנה כלי עם קיט פוליני 154 קרב' 34 משופר דיזות מוגדלות אגזוז לחץ מערכת ניהול מנוע ראש מנוע שטוח ובוכנה עם רינג אחד..
כל זה מביא ל 30 סוסים לערך כפול מכלי מוגבל וכלי תחרותיים נמדדים בשעות.
אני חי עם כלי מוגבל 15 כ"ס יום יום חביבי, שום 2000 ק"מ ושום בטיח, אלא אם כן אתה הולך לפתוח אותו ממגבלות לגמרי.
אתה מוזמן לקרוא בפורומים בחול.
אל תעלב אבל בדיוק בגלל תגובות כאלה ממישהו שלא התנסה, אנשים בסוף מוותרים על כלי עם מנוע חלומי להיותו דו"פ.
נערך לאחרונה על ידי JohnnyDee; 24-08-2015 בשעה 00:02.
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
תשמע, לפי אפריליה, כלי לא מוגבל לא נמצא באחריות יצרן ומוגבל לשימוש במסלול בלבד.
כלי לא מוגבל מגרד 28 סוסונים.. לא לשכוח שזה רק 125.
רוב המרובעים בנפחים 250-300 לא מגיעים לכמות כזאת של סוסונים.
שמגרזנים כלי לא מוגבל במסלול ומגיעים למנתק כל חמש שניות לסירוגין בהחלט אפשרי לעשות מנוע קומפלט גם אחרי 6,000 ק"מ.
אני מתחזק מנוע כזה כבר שנתיים, מוגבל כמובן, התחזוקה היא בדיוק כמו שציינתי למעלה, בהחלט מרווחים נאים וכיף למי שמטפל לבד.
היתרונות של האפריליה הן לא טובים במיוחד, הדלק יקר ועם יד טובה על הגז אפשר לאכול 1 ל 10, שמן כל חודשיים בערך 70 שקלים.
אבל החיוך חביבי, החיוךךך.. לפחות אפשר להגיד שיש למנוע אופי.. אוהב סל"ד גבוהה ומוכן למשוך רק משם.
בניגוד למרובעים 125 שרכבתי על רובם והם באמת עגלות..
אני לא מדבר על מהירות סופית שהיא כ130 קמ"ש לכלי מוגבל שמרובעים מגיעים ל120 בלחץ ניחא רק זה.
מי שנסע על דו"פ יבין על מה אני מדבר.. "הפתיחות" חזקות בהחלט, המורכב צריך להחזיק חזק חזק שלא יעוף.
רוב החברים שנוסעים על אופנועים של ליטר לא הבינו למה האופנוע נכבה להם.. בלי להרים את הסל"ד ל5000 האופנוע לא יזוז לשום מקום!
מנוע ספרטני.
שני השקלים שלי על הrs125 הידועה לשמצה.(אני בכלל עם rx גרסת שטח עם אותו המנוע)
בשמחה.. אני ממליץ לכל מי שיש לו קצת ידיים לא לפחד ולקנות..
האמינות טובה, זה הבעלים הקודמים שהורסים ולא יודעים.
אני עושה כרגע רענון למנוע תחתון אחרי 24,000 ק"מ.. הקראנק בטולרנסים הנכונים, הבוכנה נראית מעולה והיא אחרי 7,000 ק"מ.
ברענון אני מחליף את כל המיסבים במנוע ואת כל מחזירי השמן, עלות חלקים אצל עופר אבניר 2,000 שקל.
קניתי הכל ב350 ש"ח והכל מקורי של skf.
מצחיק שחברה כמו skf מייצרת אותו מיסב בדיוק לאפריליה רק גובה 30 שקלים, בעוד פיאג'ו גובה 100 שקלים, ועופר אבניר 200+.