נסעתי על סביב 100 קמש בכביש החוף שלפתע נוצר פקק פתאומי.
https://youtu.be/KIJHBp_S3hA
נסעתי על סביב 100 קמש בכביש החוף שלפתע נוצר פקק פתאומי.
https://youtu.be/KIJHBp_S3hA
כן, חיובי, ביום יום.
אבל במצב כזה כמו בסרטון כל מה שראיתי זה נתיב בריחה אז לא ממש זוכר.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אחד מהגלגלים ננעל?
לא, רק אחורי הפעיל אייביאס.
הייתה לי חריקה קלה משום מה עד שהאיביאס נכנס לפעולה.
בקשמי הצלחתי לבלום "בעדינות" בלי להפעיל איביאס.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אולי זה רק אני, אבל כשאני צריך לתת ברקס מכל הלב כמו במקרים כאלה אני בכלל לא לוחץ על האחורי... במקום לחשוב האם האחורי נעול (מה שקרה לך ובלבל אותך כמו שאמרת) אתה יכול להחליט אם להעמיס עוד על הקידמי/ לתכנן נתיב בריח. בבלימות בעוצמות כאלה כמעט ואין עליו משקל והקידמי עושה מעל 90 אחוז מהעבודה... אבל אולי זה רק אני... וגם אין לי ABS.
לגבי למעוך את הבלם ולתת לABS לעבוד, זה בטוח פחות יעיל משימוש נכון והדרגתי בבלם. ממליץ לכם לנסות במגרש סגור למעוך את הברקס באוטו ולהסתמך על הABS ואז לנסות בלימה הדרגתית.
לגבי כל השאר - כולם עושים טעויות... לא חושב שאפשר לשנות משהו חוץ מלנסות להשיג יותר שדה ראייה שאולי היה מונע את כל זה מראש, אבל קשה לראות מהסרטון אם זה בכלל אפשרי. מזל שיצאת בסדר ;-)
ללא ספק מפחיד.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
אולי זה תלוי באיזה כלי רוכבים, אבל בנסיון שלי, תמיד תמיד תמיד, עדיף להתחיל בבלימה חזקה על האחורי, לחשוב אם רוצים לשנות מסלול, אם כן לזרום לנתיב פנוי ומהר לבלום עם הקידמי גם.
אם מתחילים ישר לבלום עם הקידמי, כל המשקל עף קדימה, אין אפשרות בכלל לפנות, ואם שוברים חזק אז יש סיכוי גדול לאבד את הקידמי ולהחליק. והברקס האחורי מאוד חלש ולא משפיע.
עדיף לתת בלימה חזקה על האחורי וחלקיק שנייה אחרי להכניס חזק את הקידמי. זאת אגב הסיבה שלא אהבתי את המערכת של הונדה של הבלימה המשולבת, גם במיוחד בכניסה לפניות שרציתי לזרוק קצת תחת ולהשכיב, בכלל בכלל אני לא מעוניין בבלימה ולא הקלה ביותר על הקידמי.
זה שאתה בולם חזק לא צריך להיות קשור לזה שאתה אמור לדעת לאן לברוח בשום צורה.
לגבי ההיגוי, אתה רוצה לתת פקודת היגוי קצרה ולשנות כיוון כדי להתחמק, אתה לא מחפש להוריד ברך. לכן זה בסדר ואפילו מומלץ לנסות להוריד כמה שיותר מהירות כמה שיותר מהר, שזה אפשרי רק עם הקידמי, לתכנן מסלול בריחה, להרפות מהבלם במידת הצורך ולשנות כיוון.
אגב, המשקל יעבור קדימה גם אם אתה לוחץ רק על האחורי. אם תבלום רק עם האחורי במקום להעמיס על גלגל שיכול לספק לך אחיזה בבלימה (הקידמי), אתה לקחת אחיזה מגלגל שמאבד אחיזה ככל שתבלום איתו (אחורי), מה שמבלבל אותך עוד יותר! ועכשיו במקום להתמקד בהתחמקות אתה מתמקד בלא להחליק כי האחורי זורק...
נערך לאחרונה על ידי Yuv_Coehn; 13-09-2017 בשעה 17:21.
מה המסקנות שהסקת?
כיצד תמנע מצב חירום כזה פעם הבאה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לפעמים זה קורה..פקק בהפתעה...
לרוב נראה לי שזה נובע מחוסר ריכוז רגעי (מחשבות, זמזומים, מבט לא על הכביש) שגורם לאי שמירת מרחק או אי שמירת מרחק מלכתחילה. (מישהו לפעמים סופר 21-22?)
שמח שזה נגמר בשלום ואם כבר מגיעים למצב כזה, טוב שיש abs.
תודה על השיתוף!
למה לבלום בעדינות אם יש abs? תן לחיצה בכל הכוח.