ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
לא הקשבת טוב בקורס.
כדי לבצע פעולה שמוציאה את האופנוע משווי המשקל ולא ליפול, אתה צריך אחיזה.
ככל שעל הצמיג שמבצע את הפעולה יש יותר משקל - כך יש לו יותר אחיזה.
לכן, לפני פעולת היגוי חריפה אתה צריך להעמיס את הקדמי. בכניסה לפניה - אתה סוגר את הגז (שווה ערך לבלימה עדינה), מעמיס את הקדמי ומבצע היגוי.
היציאה היא המקום שבו אתה פותח בהדרגה את הגז ומעביר את המשקל אחורה - מה שבתורו, מאפשר לך לפתוח יותר ויותר גז, כי האחיזה באחורי עולה.

עם זאת - כדי למנוע אי-הבנות, אני חייב לסייג את הדברים.
ביצוע היגוי ביחד עם בלימת חירום - לא עובד, מכמה סיבות.
הראשונה - קרובה למה שאמרת. גם עם תוספת המשקל, יש גבול לאחיזה בקדמי, והפעלת כוח נוסף עלולה לחרוג מגבולות האחיזה.
השניה - בלימה מיישרת את האופנוע, ומקשה על ההיגוי.
השלישית - הבלימה סוגרת את מהלך המתלה הקדמי, והוא לא יהיה מסוגל להתמודד עם שיבושים במהלך פעולת ההיגוי.
הרביעית - היעדר אחיזה מספקת מאחור (משום שהמשקל עבר קדימה) בסבירות גבוהה יגרום לזנב לברוח ("לזרוק") בזמן ההיגוי. הרוכב הממוצע כנראה לא יצליח להשתלט על האופנוע במצב הזה.

לכן, חמיקה בהפתעה לרוב נראת כך:
1. הרוכב בולם אינסטינקטיבית, ומעמיס את הקדמי.
2. הרוכב מבין שבלימה לא נותנת מענה לסכנה, משחרר את הברקס, שובר מבט ליציאה ומבצע היגוי. המשקל עדיין נמצא מלפנים עקב הבלימה, ויש אחיזה בקדמי.
3. הרוכב מייצב את האופנוע בנתיב החדש.

חמיקה שתוכננה מראש, נראת כך:
1. הרוכב שובר מבט ליציאה בסגירה של הגז (העמסה לקדמי).
2. הרוכב מבצע פעולת היגוי, ותוך כדי חוזר לגז כדי לייצב את האופנוע.
3. זהה לקודם.
מצחיק...
מעבר לזה שאתה מתיימר לדעת מתי אני מקשיב ומתי אני לא אתה נוגד פה את עצמך שוב ושוב. בפסיקה הראשונה אתה שולל את מה שאני אומר (דעה לגיטימית) ואז אתה נוגד את מה שכתבתה בפסיקה שניה.
ושלא תצטרך לנחש עלי דברים רק שתדע שאימוני היגוי ובלימה עשיתי כל אחד מהם כמה פעמיים אז גם אם הבעיות קשב וריכוז שלי נראה לי שתפסתי את העניין די טוב.

אז סה"כ אני חושב שאנחנו אומרים את אותו דבר, שבסופו של דבר יש לך כמות עומס מסוימת שאתה יכול להפעיל על צמיג (שמשתנה בהתאם לתנאי הכביש, משקל, מזג אוויר, לחץ אוויר וכו) את ה100% הזה אתה יכול לחלק בין בלימה להיגוי אבל אתה לא יכול לעבור את ה100% הזה שיש לך (מרקז יכול אבל אתה אני ושאר האנושות לא יכולים).

אז אם נחזור לשאלה המקורית ברגע שאתה מוסיף בלם אחורי אתה גורם לחלק מהמשקל/עומס לעבור אחורה. נכון שכדי להגיע לבלימה טובה אתה צריך להעביר משקל לצמיג הקידמי (בהדרגה כמובן) מה שמגדיל את שטח צמיג שנוגע הכביש מה שמגדיל אתה אחיזה שזאת כל המטרה. אבל ברגע שאתה עושה גם וגם אז הבולגם הקידמי נסגר מה שמועך את הצמיג לכביש מה שכמו שאמרנו קודם, מה שמוסיף עוד אחיזה רק שעכשיו אתה גם מוסיף עוד בלימה מהאחורי (לא הרבה אבל זה גם משהו), מאזן את האופנוע בגלל ששני הבולמים תחת עומס ולא רק אחד (אופנוע יותר מאוזן = יותר יציב שזה עוזר בין השאר בהיגוי) ומצמצם את האפשרות לעלות לסטופי (מה שגם מוסיף לך ליכולת בלימה).

אבל מה אני יודע? אפילו להקשיב אני לא עושה נכון. אז אני אומר כזה דבר. לך למגרש מבודד ותעשה ניסויים. תראה ותרגיש את ההבדלים ותחליט מה הכי טוב בשבילך ולך עם זה.
אה וכן קורסים תמיד עוזר. יש שם מדריכים שיודעים יותר טוב מאיתנו (זייני השכל פה על המקדלת) אפשר לשאול שאלות ולהתאמן על זה במגרש סגור כאשר בודקים ומתקנים אותך.

ואם ננעל לך הבולם, סע למוסך ותבדוק אותו. אם הוא תקין אתה צריך לשדרג/לכוון אותו שיתאים למימדים/סיגנון הרכיבה שלך.