עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 18 מ 18

אשכול: כמעט ונפגע מהתפרצות רכב לכיכר

רבותיי ומלומדיי,
    אתם צודקים בהחלט כשאתם אומרים שעדיף להיות חכם מאשר צודק, ושצריך להפיק מסקנות מאירועים שכאלו וכו'. הבעיה היא רק שבסופו של דבר זה נשמע כמו דיון בין נשים מוכות שמנסות להבין מה אפשר לעשות כדי שבעליהן לא ירביצו להן.
    אני לא אומר תיכנסו בהם, כולנו רוצים לחיות. השאלה היא האם באמת המדינה לא מסוגלת להתמודד עם חינוך הנהגים, כך שיכבדו את משתמשי הדרך האחרים, כפי שהיא יודעת לחנך שנשים הן לא רכוש, ואפילו בחיות מחמד אסור להתעלל?
    האם היעדר הדרישה לתחבורה ציבורית נורמלית וההתיחסות שרשיון נהיגה הוא זכות בסיסית הם הביצה והתרנגולת שמונעים חינוך שכזה? או האם יש חוסר התחשבות באחר וחוסר כבוד למררחב הציבורי הם מאפייני מפתח של התרבות המקומית, ולא ניתן לשנות אותם?

Member
    כתב כאן מישהו לפני שנים (סליחה לא זוכר מי) משהו ברוח זו: "אני מתייחס לכל ארוע לא רצוי בעת רכיבה על אופנוע, כאילו היה באשמתי. גם מעבר של מכונית באדום, אי כיבוד זכות קדימה, שמן/מים בכיכר... אולי למעט פסנתר שנופל עלי מגשר - הכל אשמתי".
    אני מאד מזדהה עם האמירה ובהסתכלות כנה לאחור, על עשרות שנות רכיבה והרבה מקרים וכמעט מקרים, אני משוכנע שבכולם היה ביכולתי להימנע מהמיקרה או מהבהלה. בכולם. מעולם לא נפל עלי פסנתר מגשר. האמירה הזו שומרת עלי ולא פוגעת בהנאה שלי מרכיבה.
    למען הסר ספק, אין לי כוונה לבקר או לתת ציון לפותח השירשור. ניראה לי ששלט היטב במצב.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי airwolf צפיה בהודעה
    https://youtu.be/TvE2Rqx4J9w

למזלי אני ערני לאפשרות שרכב לא יתן זכות קדימה ולכן הייתי מוכן לבלום בזמן.
    השאלה שלי - אם הכביש בכיכר היה יותר חלק, ולא היה לי ABS, כך שהייתי מחליק מהבלימה, אבל בלי לפגוע ברכב - האם הייתי יכול לתבוע אותו? או שברגע שלא היה מגע פיזי ביננו זה היה נחשב תאונה עצמית?
    לא שזה יגרום לי להעדיף פגיעה ברכב אבל אני סקרן לדעת מה החוק אומר.
    אם אתה רוצה רק מחמאות (ומגיע לך) תעקוף את התגובה הזו

לדעתי זה שלא קרה כלום לא אומר שנהגתה זהיר(ואני לא אומר שנהגתה לא זהיר)
    אני חושב שהייתה צריך עוד טיפה להאט (5-10 קמ"ש) (עד הכיכר נהגתה במהירות סבירה) ולצפות! שהנהגת תכנס לכיכר.
    לצפור כאשר היה לך חשש שהיא לא נותנת לך זכות קדימה בכלל לא שמעתי את הצופר שלך כלל.
    בנוסף אתה צריך לזכור שבבלימה בסיבוב ABS לא בהכרח יציל אותך פעמים רבות בעת בלימה בסיבוב\זווית אתה יכול להחליק ולאבד שליטה.
    (אלא אם כן יש לך MSC C
    ornering ABS שאז אתה יכול לנעול ברקסים גם בסיבוב)
    היייתה זהיר ובלמתה בזמן (ברגע האחרון) בפעם הבאה אתה צריך להיות עוד יותר זהיר.