עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: כמעט ונפגע מהתפרצות רכב לכיכר

Member

כמעט ונפגע מהתפרצות רכב לכיכר

https://youtu.be/TvE2Rqx4J9w

למזלי אני ערני לאפשרות שרכב לא יתן זכות קדימה ולכן הייתי מוכן לבלום בזמן.
    השאלה שלי - אם הכביש בכיכר היה יותר חלק, ולא היה לי ABS, כך שהייתי מחליק מהבלימה, אבל בלי לפגוע ברכב - האם הייתי יכול לתבוע אותו? או שברגע שלא היה מגע פיזי ביננו זה היה נחשב תאונה עצמית?
    לא שזה יגרום לי להעדיף פגיעה ברכב אבל אני סקרן לדעת מה החוק אומר.

Junior Member
    הפסיקה מכירה גם בתאונות דרכים ללא מגע פיזי.
    כמובן, בהתאם למגבלות מסוימות כגון דרישה לקשר סיבתי עובדתי בין השימוש ברכב לבין הפגיעה, שתגובת הנהג הייתה הגיונית וסבירה וכן הלאה.
    במקרה בו אתה מתאר, סביר להניח כי התאונה תוכר כתאונת דרכים, אם כי העו"ד של נהג הרכב (או - סביר יותר - חברת הביטוח שלו) יוכל לטעון שלרוכב יש אשם תורם בשל כניסה במהירות גבוהה מדי וכיו"ב.

(הכתוב אינו בגדר עצה משפטית).

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי airwolf צפיה בהודעה
    https://youtu.be/TvE2Rqx4J9w

למזלי אני ערני לאפשרות שרכב לא יתן זכות קדימה ולכן הייתי מוכן לבלום בזמן.
    השאלה שלי - אם הכביש בכיכר היה יותר חלק, ולא היה לי ABS, כך שהייתי מחליק מהבלימה, אבל בלי לפגוע ברכב - האם הייתי יכול לתבוע אותו? או שברגע שלא היה מגע פיזי ביננו זה היה נחשב תאונה עצמית?
    לא שזה יגרום לי להעדיף פגיעה ברכב אבל אני סקרן לדעת מה החוק אומר.
    אם לא היה מגע - יהיה לך מאוד קשה לטעון שנפלת באשמת הנהג.
    במקום להתעסק בכעס, תנסה להסיק מסקנות. אני רואה (או מניח) מהסרטון רצף של טעויות:
    1. נכנסת לכיכר מהר מדי. זה פגע ביכולת שלך להעריך את הסיכונים, וביכולת של נהג הרכב להעריך נכון את המהירות שלך. בנוסף - נאלצת לבצע בלימה חזקה על אספלט חלק (כיכרות זה מקום חלק, אלא אם הכיכר נסללה לפני יומיים), דבר שהיה נמנע אילו היית מקזז עוד מהירות לפני הכיכר.
    2. לא הערכת נכון את מהירות הרכב שמתקרב לכיכר.
    3. לא הנחת שרכב שמגיע מהר לכיכר - בסבירות גבוהה הולך להתפרץ אליה.
    4. לא ניסית לייצר קשר עין עם הנהג כדי לוודא שהוא מסתכל לכיוונך בכלל. אולי הוא בטלפון, או שזאת אמא שבדיוק הסתובבה לילד בוכה במושב האחורי? נהג שלא מסתכל לכיוונך, הולך כנראה להתפרץ לכיכר "על אוטומט". פנומן פסיכולוגי מעניין - "אם לא ראיתי כלום (גם אם זה בגלל שלא בדקתי) - אז אין שם כלום".

נכון, על פי החוק - אתה צודק, והנהג טעה.
    עם זאת, אני מעדיף להסיק מסקנות ממקרים כאלה, ולמנוע את האפשרות שהם יקרו בעתיד - במקום להיות צודק בבית חולים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    KKatkov אני ממש לא כועס, ובהחלט מסכים לגבי חשיבות הסקת המסקנות, כמו-גם לגבי אופן התמודדות עם תנועה בכיכר.
    עם זאת אני לא בטוח שהמסקנות שלך נכונות לגבי המקרה הספציפי:
    המצלמה היא מצלמת כידון ולא מצלמת קסדה, כך שאינך יכול להסיק מהסרטון לאן היה מופנה מבטי. האמת היא שמבטי היה מופנה לכיוון הרכב עוד מרגע הכניסה לכיכר על מנת לצפות את צעדיו וכדי לראות אם הוא שם לב אלי, אך הנהג לא טרח להפנות את מבטו כלפי. זה גרם לי להיות מוכן לבלימה, ולכן כשבלמתי לא נזקקתי ל-ABS כדי לעצור. לכן אני לא חושב שעשיתי "רצף של טעויות" שהיה גורם לתאונה ממנה ניצלתי בנס, אלא נמנעתי מתאונה בזכות ערנות ומוכנות. לא שאין מה ללמוד (תמיד יש) אבל צריך לחדד ממה לומדים.
    השאלה שלי לא באה מכעס או מצורך להתמודד בדיעבד עם ארוע טראומטי, אלא מתוך תהיה שעלתה בראשי מהסתכלות בסרטון.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    העובדה שהספקת לעצור מהראה שהיית במהירות סבירה.
    אם היית מחליק ונופל, כל שופט שהיה רואה את הסרטון היה פוסק לטובתך. גם אם עו"ד טוב של הצד השני היה מוכיח אשם תורם, עדיין רוב הפיצוי היה שלך.

Member
    אל תהיה צודק תהיה חכם. סע לאט ואל תסמוך על אף אחד שייתן לך זכות קדימה

Member
    לא מבין חלק מהתגובות פה... אני לא יודע מה החוק היה אומר ומה שופט היה פוסק, אבל אני מקווה מאוד שהוא היה לטובת הרוכב.
    אין ספק שהיית פה בסדר במאה אחוז, נהגת כמו שצריך, נסעת במהירות נכונה, הגבת טוב ומנעת תאונה, והנהג החוצפן אפילו לא ביקש סליחה, אני במקרים כאלה לפחות מצפה מנהגים שכמעט הרגו אותי שיפיקו לקחים, יבקשו סליחה, לוחץ יד לבנאדם, ולא קרה כלום... מותר לבנאדם לטעות ולבקש סליחה, אבל כמעט להרוג בנאדם ולהתעלם זה לפעמים מוציא אותי מדעתי.

ציטוט נכתב במקור על ידי airwolf צפיה בהודעה
    KKatkov אני ממש לא כועס, ובהחלט מסכים לגבי חשיבות הסקת המסקנות, כמו-גם לגבי אופן התמודדות עם תנועה בכיכר.
    עם זאת אני לא בטוח שהמסקנות שלך נכונות לגבי המקרה הספציפי:
    המצלמה היא מצלמת כידון ולא מצלמת קסדה, כך שאינך יכול להסיק מהסרטון לאן היה מופנה מבטי. האמת היא שמבטי היה מופנה לכיוון הרכב עוד מרגע הכניסה לכיכר על מנת לצפות את צעדיו וכדי לראות אם הוא שם לב אלי, אך הנהג לא טרח להפנות את מבטו כלפי. זה גרם לי להיות מוכן לבלימה, ולכן כשבלמתי לא נזקקתי ל-ABS כדי לעצור. לכן אני לא חושב שעשיתי "רצף של טעויות" שהיה גורם לתאונה ממנה ניצלתי בנס, אלא נמנעתי מתאונה בזכות ערנות ומוכנות. לא שאין מה ללמוד (תמיד יש) אבל צריך לחדד ממה לומדים.
    השאלה שלי לא באה מכעס או מצורך להתמודד בדיעבד עם ארוע טראומטי, אלא מתוך תהיה שעלתה בראשי מהסתכלות בסרטון.
    הנחתי שהמצלמה על הקסדה. אם כך, בטל את מה שאמרתי לגבי המבט.
    מה שכן - אם היית איתו בקשר עין רציף, וראית מטומטם שכנראה הולך להתפרץ - למה הגעת למצב של כמעט מגע עם הרכב? לא יכולת להוריד מהירות לפני, ולתת לו להתפרץ בלי לסכן אותך?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    אני במקומך הייתי משדרג את הצופר...

Member
    כפי שניסיתי להסביר, ואולי זה לא ברור מהסרטון, דווקא הורדתי מהירות, והבלימה היתה ללא ABS (היית רואה ושומע את פעולת ה-ABS אם כן). פעולה הדרגתית אך גם החלטית של העברת משקל לגלגל הקדמי וסחיטת הבלם כפי שלמדתי בקורס רכיבה. המהירות שלי בכיכר תאמה את ההערכה שלי לגבי היכולת שלי לבלום במקרה הצורך, כפי שאכן היה. אם הייתי קרוב מדי או לא, ואם לקחתי ספייר מספק או לא למקרה הנ"ל - זה כבר עניין סובייקטיבי, כל רוכב ודעתו/יכולתו/נסיונו. אני בהחלט מגדיל את הספיירים שלי במקרה שזה נדרש - כביש רטוב או מכוסה עפר, כיכר חלקה, ראות לקויה וכד'.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    דווקא יש לי צופר משודרג, אבל הגישה שלי היא ששימוש בצופר טוב רק לפני שמתפתח ארוע, צפירה ליתר ביטחון, וגם זה לא תמיד. כשהארוע כבר מתפתח הצופר לא יעזור. עדיף לא להתעסק איתו ולהתרכז ב-100% בבלימה. ולצפור בדיעבד כדי להביע מחאה - בכלל מיותר...

Member הסמל האישי של ofirus
    כיכר בעייתית לפי התמרור ש"מונח" על הרצפה 0:07-0:10
    מה המיקום שלה?

Member
    כנפי נשרים / משה שמיר בהרצליה

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    לא עדיף לשפר את האסטרטגיה?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא עדיף לשפר את האסטרטגיה?
    עדיף אבל לא חייבים לבחור - אפשר את שניהם.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk