4310 ק"מ

חשיבותו של מגן המנוע.

כשהרכבתי אותו קיוויתי שלא אזדקק לו, בדקת כמה אפשריות באינטרנט בדקתי מה אומרים עליו קצת בחו"ל
והרכבתי, בתקווה שאולי פעם הוא יעזור. היום המגן הזה עשה בדיוק את מה שתוכנן לעשות, להגן!

אני לא יודע מה היה הנזק אם הוא לא היה שם, אולי הרגל, אולי פלסטיקה יקרה, אולי אפילו המנוע אבל הוא
היה שם, שקט, יציב, חסון ועובד.

זה התחיל הכי שיגרתי ובלתי צפוי כמו כל תאונה, כביש שעשיתי אותו כבר מאות פעמים, במהירות עיר רגילה,
ולא לא היה צל של סיכוי שצריך לחשוד במשהו, אני, זה שחושד בכולם, כולם מבחינתי אשמים עד שהוכח אחרת,
נפגעתי.

שכונת פת במרכז ירושלים, שני נתיבים שמאלה שפונים לכיוון גילה/קניון מלחה ונתיב ימין אחד לצומת פת,
שתי שורות של מכוניות עומדות ברמזור אדום הנתיב הימני פנוי, אני משייט נמוך על פי מערכת איתורן 50 קמ"ש
מתבונן קדימה לתוך הפנייה הנתיב שלי לבד מבט שמאל לבדוק את מצב התנועה שנעה לכיווני, חזרה לנתיב
ונהג אידיוט אחד, שמחליט לעזוב את הנתיב השמאלי לתוך הנתיב שלי במהירות מפתיע אותי שתי מכוניות לפני
לא יותר, לחיצה מלאה על שני הבלמים קדמי ואחורי אין מצב שבעולם שאני בולם לפני הרכב, החמור ממשיך
בנסיעה וסוגר לי את נתיב המילוט היחידי, הקדמי מתחיל לאבד אחיזה אני משחרר לוחץ חזק יותר על האחורי,
מנסה לתמרן בום....סאווומו אופנוע חדש רעש כואב...

רק אחרי המכה הרכב בולם, רק עכשיו הבין מה עשה, יש לי 40 ס"מ לפני שאני עולה על המדרכה, לוחץ על
הקדמי רגל ימין למטה לייצוב שמאל תקועה בין האופנוע לרכב, עצרתי. אני על שתיים...סחטיין.

אחסוך מכם את הקללות חלק מהם בערבית...

דלת ימין אחורית של רכב מעוותת, אני ממש מפחד להסתכל על האופנוע, יורד בודק ו...כלום, אפילו לא שריטה
שום דבר לא כואב, שום סימן על האופנוע רק האדרנלין רץ בדם.

"הנזק"

גיבור!