14204 ק"מ
אתמול היה יום ההולדת הרשמי של האופנוע ויום הטסט, מחר תמלא בדיוק שנה ליום שקיבלתי אותו אלי בפועל ופתחתי את השרשור
וההרפתקה הזאת.
ממש ביום הטסט ויום החג השני של ראש השנה יצאנו לרכיבת חג מאוחרת מוקדם בבוקר, זמן רב זממתי לעשות את כל כביש
"דרך אלון" מתחילתו ועד סופו, הכביש מתחיל ממש אחרי תחנת דלק סונול של מישור אדומים, ומסתיים בצומת רותם לפני שדי תרומות.
כביש טכני מאתגר על גב ההרים כשהבקעה וכביש 90 צפונה מימינך בצבעי המדבר ונוף פתוח לכל האופק, זהו בין הכבשים היחידיים
שמסוגלים לתת לאופנועי כביש את ההרגשה של רכיבה במדבר, אבל, וכאן מדובר באבל אמתי, חייבים לעשות אותו בשעות הנכונות.
השעות הנכונות הן לפני הזריחה או לפני השקיעה, בבוקר האוויר צונן עד קר מדבר...ובערב החום הכבד והשמש הקופחת כבר פחות
מכות בך בעצמה. אבל העיקר בשעות האלה הן הצבעים, החיות, הנוף והדרך. שונה מכל כביש שרכבתם עליו עד היום, נשבע.
כל רוכב שנהנה גם מרכיבה טכנית עתירת פיתולים שיפועים ימצא שם מגרש משחקים כלבבו, הרומנטיים ימצאו נוף מדבר וזריחות
עומק, ויש שם הכל מהכל.
היינו אמורים להיפגש ב-0500 במישור אדומים בתחנה, א' להלן הצילגר ביקש לרכוב יחד מי-ם קבענו ל 0445 שאוחר ל-0450
בפועל הצילגר הידס והגיע בחינניות של כוסית רק ב-0500.
לתחנה הגענו רק ב-0515 א' השני להלן א' (כי צילגר כבר יש לנו) כבר היה שם תדלקנו ויצאנו בחושך מוחלט, למי שמכיר את
הכביש יודע שהכביש הזה לא עושה לך הנחות ולא נותן לך זמן להתכונן, הוא מתחיל בשרשרת סיבובים שמזכירה קצת חו"ל (ממש קצת)
אבל הכי טוב שניתן למצוא אצלנו.
רכיבה בחושך היא רכיבה מאתגרת והפחד שלי מחיות בר על הכביש גבר על הרצון לתת בגז, מספר פגרים בהם נתקלנו לאורך הכביש
רק הצדיק את הבחירה. מימין מחווירים השמים. ככל שמתקדמים הנוף הולך ומתבהר ואיילות ושועל מגבירים את ריצתם כשרעש המנוע
נשבר בקירות הסלעים הכי יפים בעולם. נוף הבקעה ממרום ההרים והסרטבה המזדקרת ממול נצבעים באדום כתום משכר וריח חם ויבש
של המדבר מעורב בארומה של מדורות וכפרים. קצת חבל לי כשאנחנו חולפים בצומת על הכניסה לשכם ועוברים את רותם שמזכירה לי
צבא מדים ותקופה אחרת, ממש תכף אנחנו על כביש 90 וסיימתי את דרך אלון מצד לצד.
ממשכים לכיוון מעלה הגלבוע כביש 667 שזכר בתנ"ך לכבישי רכיבה בארץ, גם הוא אצלי בפעם הראשונה על אופנוע, די פספסתי אותו
לאורך השנים ורק מעברי הבקר על הכביש מפריעים לרכיבה הזורמת של שמאל ימין ימין ושמאל.
עוצרים בעפולה בתחנת הדלק, לצילגר יש נפילת סוכר היפו...הפסקה ותכנון דרך חזרה, כביש 6 נפסל בגלל היותו משעמם, והחזה דרך
כביש 90 הבקעה, את כביש הבקעה אני אוהב למרות החום סגירה נהדרת לטיול מדבר. ומתנת יום הולדת לשנה הראשונה של האופנוע.
![]()