36870 ק"מ

ב-36000 ק"מ עשינו את הטיפול השגרתי, כיוון שאני שורץ בפורמים מקצועיים בחו"ל ובודק גם כאן בין חברים
ומכונאים נבחרים הפכתי את הטיפול הזה לטיפול "קטן" על פי מטרו פלגים ופילטר אוויר יש להחליף כל 12000 ק"מ
אבל מישהו החליט להפריד בניהם היינו בעצם בכל טיפול יש להוריד מיכל דלק (בורסיס זה מחייב להגיע עם מיכל כמעט
ריק לפרק פלסטיקה ולהיזהר ממערכת חשמל שנמצא מתחת למיכל-היו כבר סיפורי זוועה על הרכבה לא נכונה בחזרה ונזק)
אז כפרנואיד מוצהר אני מעדיף כמה שפחות התעסקות עם המיכל צירפתי את טיפול החלפת הפלאגים להחלפת פילטר האוויר
לטיפול הגדול ונישאר לי בעצם רק להחליף שמן ופילטר כיוון שאני מחליף שמנים כל 6000 ואכן אני מכיר את התאוריה של
לא צריך, אבל בואו נחכה עם זה רגע, החלטתי גם לנסות שמן אחר ועברתי ממוטול ללקווי מולי השמועה גורסת כי המולי
בולע רעשי מנוע אופייניים טוב יותר מהמוטול ומשאיר פחות משקעים במנוע. כ-800 ק"מ אחרי ההחלפה אני שמח ומאושר
יש שינוי בצליל המנוע ובתחושה לטובה.

סדום-ערד

כביש סדום ערד היה תמיד הכבש השחור במשפחת הכבישים אצלי, גדלתי על סיפורי הגבורה של דור הברזל מהשטח,
כל בוחני "מוטו" קידשו והאדירו את שמו, הילת הנופלים בכביש זה והמצבות בדרך תמיד הבהבו באדום לוהט.
הוסיפו על כך שהוא די רחוק מהבית, מצריך רכיבה ארוכה בתנאי מדבר ים המלח, מה שאומר שבחודשים החמים לא
באמת מפתה להגיע לשם ותקבלו את התמונה, עכשיו אם לצייר תמונת אמת את הכביש אינני מכיר טוב כמו כבישים אחרים
ובטיולים האחרונים קיבלתי בראש מרוכבים אחרים ככה שהכביש הזה היה הנאחס שלי.

אז לא עוד, החלטתי שאני מנקה רעשי רקע, מנצל את הצמיגים המעולים, האופנוע האדיר, והיכולת המשופרת שלי להתמודד
עם האתגר בנחת, היקום שיתף פעולה והכביש היה ריק, פחות שמן מבריק על האספלט ואני מוביל שקובע את הקצב שלי
בלי רגשי נחיתות, בלי מחשבה רבה, אני הכביש ומה שצריך לעשות, סיבוב רדף סיבוב פיתול זרק אותי מפיתול ודומה
שהאופנוע נהנה יותר ממני. עוד זווית השכבה? סבבה. כניסה מהירה יותר? אין בעיה, הפלקה זריזה שמאל ימין? רק תגיד.
בקיצור, בסוף העלייה כבר הרגשתי בבית, לא עוד אורח לרגע אלה כבעל זכות.
הפירלי אנג'ל GT 2 מתגלים כקנייה חכמה ומעולה לאופנוע ואפילו סימני הבלאי עליהם עדיין לא נראים משמעותיים אחרי
6000 ק"מ, זוויות ההשכבה שלי גדלות בהתמדה והעדות היא השחיקה בצדיי הצמיג עד לכיתוב.
הטיפול האחרון מתיחת השרשרת נותנים תחושת ביטוחן וצליל "אחר" לאופנוע.
המתלים שאני חוקר בעזרת שינויים ובדיקות כל הזמן למציאת הכיוון האופטימלי לי נהדרים מצאתי את הנקודה הטובה
עבורי בין נוקשות ייתר לבין אחיזה מעולה במיוחד באחורי, ובגלל שאני משנה משקלים וסגנון רכיבה כל הזמן יש לזה
חשיבות אדירה.

מה שמעביר אותי ישירות לדבר הבא 2021 הורסיס מקבל את מערכת הסקי הוק המפורסמת של שואה...

מה שאומר בעצם שהם הפכו מערכת מעולה למערכת....מושלמת? יאממי.

ועכשיו ה-דילמה

בקרוב מאד אני יוצא לחופשת שחרור ומתכנן טיול אופנועים בחו"ל הג'ינג'ית ואני מסלול מעגלי ממזרח איטליה
דרך צרפת ספרד פירנאיים פורטגל מיצר גיברלטר וחזרה לאיטליה בין חודש וחצי לחודשיים. (מי שירצה להצטרף
לחלק מהטיול במהלכו מוזמן, לוחות זמינים יקבעו בהמשך) מטבע הדברים אצטרך לצאת עם אופנוע שלי מהארץ
כיוון ששכירת אופנוע לתקופה כזו לא משתלמת וגם קנייה פחות, עכשיו לעניין בחירת השותף.

1. האידיאל (חלום) BMW 1250 ADV
יתרונות:
בנוי בדיוק למשימה.
מוכר ומטופל היטב בחו"ל
נוח איכותי
חלום ישן.
חסרונות:
יקר
אובר קייל בחזרה בארץ.
כבד

2. הפרקטי - Versys 1000 2021 האלקטרוני.
יתרונות.
אם לא היה הטיול המדובר זה מה שהייתי קונה פה.
מוכר ידוע אמין.
נוח שימושי וידידותי.
זול משמעותית מהבימר
לא BMW
חסרונות:
פחות מקום לציוד מהבימר-(יש פתרונות)
מודל שיצא רק השנה (מחלות ילדות?)
לא BMW

למרות שיש עוד חזון למועד אני רוצה לקבל כיוון, דעתכם המלומדת תתקבל בברכה הגיגים ורעיונות גם.