37024 ק"מ

אתה יודע שאתה בכיוון הנכון ברגע שאתה מתכנן את היום של מחר ואשכרה מתרגש לזה שיש לך הרכיבה ארוכה מבדרך כלל,
אתה מכין יום קודם את הציוד על מנת שתחסוך זמן מיותר בבוקר, דואג שהדיבורית תהיה טעונה, מעדכן את רשימת השירים,
ונרדם בציפייה לרכיבה.

ארץ ישראל קטנה מדי, היא קטנה בשביל לארגן טיול אמתי, במיוחד אם אתה לא יורד לשטח, למדבר, וגם שם יש מעט מאד
רוכבים שבאמת לוקחים את הכלים שלהם לשינה עם אוהל וציוד תחת כיפת השמיים או באתר פיקניק נחמד בין אין פה לאין שם.

הרכיבות בארץ מתחלקות לשלוש, בוא ניסע לצפון, בו נרד דרומה ויאללה מתחרעים בנס הרים בית ג'וברין.

לצפון יש את כביש אלון, אופנוענות מתקדמת. יש את כביש 90 שעדיפה רק כ-7 חודשים בשנה אחרת חם מדי. כביש 6 להרליסים
וכבישי המרכז לחובבי סאדו מאזו.

יש את הצפון ההרד קור, רמת הגולן, כביש הצפון ראש הנקרא. הקטע שלהגיע לשם מצריך כמה שעות רכיבה או לינה מסודרת,
יש את הגליל סובב כינרת, רכיבה ארוכה כמעט ליום שלם.

לדרום שלנו יש אותה בעיה לרדת ללאס וגאס הישראלית שלנו זה לישון לילה באילת, לרדת לערד סדום בשביל 20 דקות של לונה
פארק כבישי וחזרה למרכז נראה מטומטם למרות שכביש ים המלח מצדה יפה לרכיבה במיוחד בשעות הזריחה או השקיעה.

כביש 10 נפתח בחגים והאמת אחרי כמה פעמים הוא עדיין מרשים אבל מעייף.

וכמה כבר אתה יכול לעשות את כבישי ההרים סובב ירושלים הם ברירת המחדש של כל רוכב ירושלמי, אפילו אני שנהנה מהם מאד
כבר בורר את הרכיבות שלי לפי העדפות אחרות.

אבל אם אתה מתרגש לפני הרכיבה גם אם זה בבית שמש 40 דקות רכיבה ממך מתרגש מהכביש ומאופנוע אתה מבין שעדיין משהו
בוער בך, הורסיס עושה הכי טוב את מה שהוא יודע לתוכנן לעשות, רוכב נחוש ידע להוציא ממנו הרבה מאד, הרי הוא חולק את
המנוע והשלדה של אופנועים ספורטיביים ממנו אז בעצם רק לאמץ את תנוחת הישיבה הזקופה, להתמקם נכון באופנוע ולשחרר הכל
בכביש טכני תהיה לא פעם מהיר מאחרים, ללא שום רגשי נחיתות וללא המחיר שמשלמים אופנועי הספורט בדרך חזרה.

אני מקנא באחינו האירופאיים, סמן להם מסלול תן כיוון ויש להם הכל מהכל, חוץ אולי ממזג אוויר כמו שלנו, אני מוכן להתחלף איתם
בכל רגע.

בקיצור אם אין לך חבורה שמכונה לצאת לא רק למען הרכיבה אלה גם להסתובב באתר מסוים, לעשות פעילות נוספת מעבר לרכיבה
אתה בבעיה. אבל אם אתה עם האופנוע הנכון בשבילך אתה יכול להפיק הנאה גם בדרך מהבית לעבודה.