אחד האופנועים הכי משעממים שרכבתי עליהם בחיים.
יחד עם זאת - סיכוי טוב שזה מה שיחליף את הסופר טנרה שלי רק משיקולי עלויות דלק ואחזקה.
כנראה ש ה NC יהיה האופנוע הבא שלי
השאלה היא , האם אוטומטי או גיר רגיל?
ובכלל , מה אתם חושבים על גיר אוטומטי באופנוע (זה לא קצת קטנועי ומשעמם בחשיבה?
האם עוד יצרנים ילכו בעקבות הונדה?
אחד האופנועים הכי משעממים שרכבתי עליהם בחיים.
יחד עם זאת - סיכוי טוב שזה מה שיחליף את הסופר טנרה שלי רק משיקולי עלויות דלק ואחזקה.
אכן אופנוע משעמם, אך ממש לא רע כנראה לישמוש יומיומי, מה שכן קצת נוקשה וזה הפריע לי מאוד,
אני הייתי הולך על גיר רגיל בלי להסס,
קודם כל כי זה "אופנוע" ומעדיף לשמור על המונח הזה, שינית, לא רוצה לדעת אפילו כמה יעלה לתחזק את התיבה האוטומטית הזו ואם בעתיד יהיו תקלות אז בכלל,
עדיף שיהיה פשוט ואמין.
ה-NC אחלה אופנוע.. רגוע מאוד, גמיש, סבבה לגמרי בדלק / אחזקה, ויודע להגיע למהירויות טובות..
אוטומט/ידני - תלוי מה אתה מחפש.. אני לא יכול לחשוב על אופנוע אוטומט, ולכן חיפשתי דווקא ידני,
לעומת זאת חבר מהעבודה כבר עם ה NC האוטומט השני שלי.. מבסוט עד השמיים..
אמנם הונדה יצאו עם המנוע DCT, אבל סביר מאוד להניח שחברות נוספות ייצרו מנועים דומים..
בהצלחה !
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
אברי נשמע שאתה סגור על עלויות. מהירות שיוט. ואמינות
תהנה מההונדה החדש שלך.
הייתי נשאר בגיר רגיל מאחר ואתה הולך לטחון ק"מ ועליות אחזקה לתיבה יהיו כ 10K ש"ח או יותר
ראה ערך בורגמן 650
לא מסכים איתך. אחרי 19,000 ק"מ על nc שנת 2016, לא הייתי מגדיר אותו כמשעמם.
רקע: זהו האופנוע ה-12 שלי. התחלתי מ-50 סמ"ק עד 1000 4 בשורה ואפילו אופנוע חשמלי (זירו SR) במשך שנה על קו כ"ס נצרת, רק משיקולי עלות.
ה-nc הוא אולראונדר מצוין: נוח, משייט בקלות על 150-160, מאפשר לקחת פניות כמו שאופנוען אמור...בעיקר אם אתה יודע מה אתה עושה. שאל את חן אביוב איך נצמדתי לו לזנב בקורס רכיבת כביש בעת שהיה המדריך שלי.. לפניו בחנתי את הורסיס 650, ויסטרום 650 ולאחר שיצא הטרייסר 700, גם אותו. אם הייתי עומד בפני החלטת קניה נכון להיום, הייתי קונה אותו שוב: מלבד היתרונות שציינתי, האחזקה שלו זולה יותר מהסוזוקי של אישתי....23 קמ"ל ואני רוכב מהר, טיפולים זולים, חלקים מחו"ל בכל מקום באירופה (האופנוע הכי נמכר של הונדה באירופה מזה זמן), עם ארגז מאחורה והתא הקדמי המצוין, אני יורד ממנו כשכל הציוד נשאר עליו (מעיל, קסדה, כפפות) ובקלות.
האופנוע מיוצר ביפן וזה יתרון משמעותי. האמינות שלו מדהימה, 2 כלים שעברו את ה-100K בארץ ללא כל תקלה ומגזין ספרדי שפירק אותו לגורמים אחרי 50K בעשרה חודשים וראה בלאי אפסי, תרמו גם הם בזמנו לבחירה.
אגב, אחרי 700 ק"מ על הסופר טנרה, חלקם בגשם, התחושה שלי הייתה של אופנוע "לא אפוי". לא אהבתי. כמי שרכב גם בטיולים בחו"ל על אופנועים הגעתי למסקנה שכרוכב יום יומי וטיול ארוך פעם בחודש, אופנועי ליטר או ליטר+ הם אובר קיל לישראל. לבהמה כבדה וחזקה יש בעיקר חסרונות בהתנהלות יומיומית, כולל עלויות ומשקל עודף.
פחות אהבתי את ה-DCT. בחרתי גיר רגיל ואחרי כמה שעות על ה-X ADV החדש עם DCT ומנוע זהה, הבנתי שוב שבחרתי נכון (עבורי).
מקווה שעזרתי.
פשש..
אחלה תגובה.
אני רק חוזר לעולם האופנוענות אחרי הרבה שנים על קטנוע (דאונטאון 300 בעיקר- קטנוע מעולה - 150 אלף על שני קטנועים - 0 תקלות)
לא גבוה.. ועובד עם האופנוע בעיר - חייב מושב אחורי רחב, שלא יטגן אותי בקיץ וללא ארגז (לצרכי העבודה)
אז בהמות כבדות וגבוהות ירדו מהפרק , וגם רוב הנייקדים (מושב אחורי סימלי וללא הגנת רוח)
חיכיתי הרבה זמן לוורסיס 300 (אדוונצר קל יחסית ) והתאכזבתי מאוד (המנוע מהנינג'ה לא מתאים לאופי האופנוע.. (ולאופי הרגוע שלי)
ה CB 500X שרכשתי לאחרונה פשוט מעולה עבורי , אבל רק פותח את התאבון (חסר לו קצת כח, נינוחות ונוחות לטיולים ארוכים)
לכן NC ידני (עם הנמכה, ואיכסון קידמי ) יכול בהחלט להיות האופנוע הבא ( בתקווה שלא אתפתה בדרך ל AK550.. )
שלא תבין אותי לא נכון, עשיתי לא מזמן נסיעת מבחן על הNC והוא אכן קצת משעמם אך הוא ללא ספק אופנוע מעולה, אני רוכב כבר שנתיים על CB500X.
הוא הרבה יותר טוב מהCB בכל קנה מידה, ואכן חסר קצת כח לCB והוא לא הכי נעים לטיולים ארוכים.
אך לא חושב שיש מה להשוות את הNC לוי סטרום 650, אולי רק צריכת הדלק טובה יותר ועלות טיפולים, אני מדבר בתור אחד שהחזיק 2 ויסטרומים 650 בעבר, הויסטרום לפחות לי הרגיש הרבה יותר נוח (מתלים הרבה יותר רכים ונעימים, והכסאות רחבים ותומכים יותר כולל תנוחת רכיבה עדיפה), הוא גם טיפה יותר יציב, משקף עדיף, האמת בNC לא הרגשתי שיש משקף בכלל, הוא ממש קטן ונמוך, המנוע בסטרום פשוט עולם אחר, הרבה יותר גמיש וחי, עוד קלף חשוב לסטרום החדש הוא שיש לא בקרת משיכה כסטנדרט TCS.
נ.ב אני חייב לציין שעשיתי נסיעת מבחן גם על הNC750 הישן, והחדש הרבה יותר עדיף.
נתחיל מהסוף, בסופר טנרה הבקרת אחיזה במצב הראשון שלה גורמת לסופר להרגיש לא יציב על כביש רטוב.
הוא אופנוע חמישי שלי אבל רכבתי על לא מעט אופנועים והוא הכי אופנוע שהיה לי.
ב23 קמ''ל הוא לא משתלם מספיק. את זה גם סטרום עושה ביו.ר כיף, לי סיפרו על 28/29 קמ"ל במהירות קבועה של 140 עם dct
זה לא נכון?