היי חבר'ה,
הייתי רוצה לשתף אתכם בטיול שעשיתי בשבועיים האחרונים, לעורר השראה אצל חלק מהרוכבים שגם מתכננים לטייל וגם סתם לספר על החוויה.
אז הייתי כמעט שבועיים באירופה, בעיקרון נסעתי לבקר חברה טובה שגרה בגרמניה, הייתי איתה רוב הזמן בטיול שלא קשור לאופנוע אבל כן טיילנו במשך 3 ימים קצרצרים ע"ג אפריקה טווין, ועל זה אני הולך לספר כאן.
קצת רקע:
קודם כל קוראים לי רן, אני רוכב על R6 ביומיום וגר במרכז.
כבר הרבה זמן שאני רוצה לעשות טיול, הרבה מאמרים באינטרנט שקראתי ועכשיו זיהיתי הזדמנות לעשות את זה גם בגלל המפגש עם החברה הטובה, המיקום הגיאוגרפי, מזג האוויר ועוד.
בניתי לעצמי תוכנית סופר בסיסית של מיקומים באופן כללי שאני רוצה להיות בהם, איזה מזג אוויר מחכה לי (מינוס עד 5 מעלות), עלויות וקילומטראז. כל השאר ספונטני.
הפורמט של הטיול הוא מאוד פשוט:
1. רכיבה עם מורכבת (חברה טובה הרפתקנית יקירה לליבי)
2. אופנוע מצוייד בציוד קמפינג (לינה באוהל)
3. כמה שיותר אוויר מקפיא ומרענן של האלפים
4. מסלולי נסיעה מרתקים בשילוב נופים שלא אשכח
4. יין ואוכל איטלקי
מהלך הטיול:
18/09: (landshut - cortina d'ampezzo)
את האופנוע השכרתי מ- motorrad maier אשר נמצא ב- landshut שלא רחוקה ממינכן. טיילתי במינכן יום לפני ההשכרה, ישנתי בעיר בלנדשוט ובבוקר הלכתי לאופנוע.
בכוונה התחלנו את הרכיבה שם, המטרה הייתה לרכב באלפים ולא בגרמניה עצמה. הדרך לדולימיטים הייתה ארוכה מכפי שתכננתי כיוון שהייתי צריך להתחמק מהפקקים של אוקטובר פסט באזור מינכן.
נסעתי בדרכים מהירות ככל האפשר כדי להגיע כמה שיותר מהר לצפון איטליה, יצא לי לשלם לא מעט על כבישי אגרה: אוסטריה זה בסה"כ מדבקה עם תוקף של חודש שעולה כמה אחדות של יורו, ובאיטליה היו לי איזה 3 עצירות שהייתי צריך לשלם בהן.
האוטובאן האוסטרי מעצבן ומשעמם בטירוף, הנסיעה מוגבלת ל- 100, מלא משאיות. כשמגיעים לאיטליה כבר יש מקטעים של 130 קמ"ש (באוטובאן באמת מכבדים את המהירות בניגוד לארץ, הייתי צריך להתאים את עצמי).
הגענו ל- bolzano bozen לקראת השקיעה, ומשם התחילה נסיעה ארוכה ומפותלת ל- cortina d'ampezzo.
חיכתה לי נסיעה של 100 ק"מ בהילוך ראשון-שני, בגשם ובחושך מוחלט. פעם ב- 10 ק"מ עוברים בעיירה קטנה או באיזה 2 מלונות בצד הדרך שקצת מראים סימן חיים, אבל חוץ מזה חושך מוחלט שאי אפשר למצוא בארץ (אפילו כוכבים בגלל העננים).
חוויה מדהימה, אני מאוד אוהב רכיבות בכל האקלים, שמח כל כך שהייתה לי את ההזדמנות לרכב כל כך הרבה בגשם ובחושך ובמקום של "חוסר ידיעה" בנוגע לאופן המסלול.
כאשר הגענו לעיירה עצרנו לאכול במקום הראשון שראינו, לאחר שאכלנו הלכנו לחפש מקום לפתוח בו אוהל, לנוח ולישון. אני חושב שעשינו את זה במקום בשם camping dolomiti, ללא עלות וללא אנשים בסביבה.
הקמנו את האוהל זריז בגלל הגשם שיורד עלינו כבר שעות, והתמקמנו בפנים. לא יכול לתאר את תחושת הסיפוק שלאחר רכיבה ארוכה - לשים את הראש באוהל, לפתוח בקבוק יין ולשמוע את הגשם על דפנות האוהל במשך כל הלילה.
19/09: (mount cristello, marmolada והסביבה, רכיבה בשלג, נהר adige)
קם בבוקר, בשוק מהנופים (כבר לא חשוך), בחוץ בין 0 ל- 2 מעלות ואני מבסוט על החיים. כל ההרים המחודדים של הדולימיטים מסביבי והאוויר הקר מדהים.
היום הזה היה רגוע, טיילנו בכיף בלי יותר מדי תכנון בסביבה, רק בעקבות נקודות מעניינות כמו ההרים הכי מפוארים בדולימיטים (קריסטלו, מרמולדה).
בנוסף, הלכנו גם קצת ברגל באיזה מסלול לקראת השלג בשביל נוף ובשביל להזיז את הגוף.
ביום הזה בדרך למרמולדה צברנו הרבה גובה, הכל מסביב נהיה לבן והשלג שירד החל להתחזק. כמובן הכל עם משקף פתוח, שלג ורוח מקפיאה בפנים - תחושה מדהימה.
הגענו לנקודה עם מינוס משהו מעלות, הכל לבן. לא יכול לתאר את התחושה.
לקראת החשכה יצאנו חזרה לכיוון bolzano bozen אל נהר adige כדי להקים אוהל. לחסוך את הנסיעה המתישה ביום חזרה לגרמניה (למחרת).
שם לא ישנו באתר קמפינג, מצאנו שדה תפוחים ליד הנהר ופשוט הקמנו בו אוהל.
שוב אוהל, יין, כיף חיים, סקרן לגבי הנוף שיפתיע אותי בבוקר.
20/09: (חזרה ל- landshut)
קמים בבוקר, הפעם 10 מעלות וכבר פחות קר. שוב הנופים מסביב מפתיעים ומרגשים.
נוסעים חזרה צפונה ללנדשוט להחזיר את האופנוע, דרך ארוכה ומשעממת (במיוחד אחרי מה שהיה אתמול), אבל סיפוק אדיר שרק מדמיין את הטיול הבא (שיהיה הרבה יותר משלושה ימים).
בלנדשוט הבעלים של ההשכרה חיבק אותנו חזק ואמר "שמח שחזרתם בשלום, טוב לראות אתכם בריאים ושלמים", והביא לנו תה ודונאטס.
החזרתי את האופנוע עם 1000 ק"מ.
סיכום:
הרכיבה הייתה עם ציוד מלא כדי להתמודד עם הקור והגשם. במקרה שלי זה חולצה קצרה ומעיל, במקרה שלה זה מלא שכבות ומעיל. המעיל עם בטנה תרמית כמובן.
היא עם מכנסי סקי ואני עם מכנס חלפס מעל המכנס הרגיל, היא עם געטקס אני סתם עם ג'ינס.
נעלי רכיבה כמובן, עור וגורטקס שעברו הרבה איתי.
טיפת מים לא חדרה את הציוד שלנו, רק קצת בפנים בגלל שהמשקף פתוח תמיד :P
הרכיבה מעייפת, בעיקר בגלל מזג האוויר שמאלץ רכיבה איטית יותר. ממליץ לעשות טיול ארוך יותר אם מתאפשר, ולתכנן בהתאם. עבורי אלה היו 3 ימים די ספונטנים בלי יותר מדי מחשבה ותכנון.
האופנוע עצמו היה אחלה, אין ספק שהתגעגעתי ל- R6 בכל רגע נתון, אבל הוא עשה עבודה מעולה לאורך כל הדרך.
קצת תמונות? יאללה (Ranbnc באינסטגרם אם מישהו רוצה)
forum1.jpg
forum2.jpg
forum3.jpg
forum4.jpg
forum5.jpg
forum6.jpg
אם יש לכם שאלות לגבי הטיול או לגבי מסקנות מהטיול אתם מוזמנים להרגיש חופשי
רן.