אם אתה מחפש דירה \בית (שלפי דעתי לא משתלם כיום לקנות) אז כדאי שתבדוק בבית אריה\עופרים. בונים עכשיו אזור חדש לחלוטין שמחבר את שני הישובים.
בסכום הזה אתה בכיף יכול לבנות שני בתים. אחד תגור בו, אחד תשכיר וכך תוכל אפילו להחזיר את ההשקעה של אחד מהבתים.
יש גם אופציות נוספות באזור, אבל זה כבר תלוי בך, כמה עמוק אתה רוצה להכנס למחילת הארנב. (או סמי ושושו)

יש בנק בשוויץ שנותן ריבית שנתית ריאלית של 4% להשקעה מינימלית של חצי מיליון דולר.
הדבר היחיד שכרגע יש הוא האטה בשוק הדירות וירידת מחירים סמלית.
אני אחלק זאת לכמה סעיפים כדי לפשט:
1. מסוי על דירה שנייה ומעלה - הרעיון נועד למעשה לעזור למעוטי יכולת לרכוש דירה ולהוריד רוכשים פוטנציאלים מרכישת דירה להשקעה.
בפועל מי שמרגיש את זה זה אותו מעמד יצרני שסיים משכנתא ראשונה וירש סכום כסף שמאפשר לו רכישת דירה נוספת (מעמד ביינים).
התוצאה השתת המס על השוכר או כאמור הפניית הכסף לאפיקים אחרים - לא באמת מאט את השוק.
2. טייקונים ושאר מליארדרים - להם לא משנה המס ומן הסתם הם כבר מוצאים דרך לגלם אותו כהוצאה הם ימשיכו לרכוש בניינים- תוצאה כאמור מחירי הדירות נשארים יציבים.
3. מדיניות ממשלה - כל עוד המדינה לא משחררת אדמות לבנייה בזול ומציפה את השוק בדירות מחירי הדירות ישארו גבוהים וכך גם השכירויות ומכאן שנד"לן ישמור על ערכו.
להערכתי הלא מלומדת נדל"ן ישמור על ערכו אני מעריך שתשאר עלייה במחירים (כמובן ספורדית בין אזור לאזור).
עד לפני 4 שנים באר שבע הייתה מקום מצויין להשקעה ודירות שם קפצו במעל מ100 אחוז ( ניתן היה למצוא דירות 3/4 חדרים ליד האוניברסיטה בכ300 עד 400אלף שקל).
חלק מהשינויים קשורים לפרוייקטים כגון עיר הבה"דים ואחרים לנדידה של האוכלוסיה ( חרדים חילונים שבורחים למרכז וכיוצא בזה).
הבועה לא תתפוצץ כלכך מהר אם בכלל כל עוד המדינה לא תגרום לזה לקרות וזה לצערנו (או שמחתנו אני לא כלכך יודע לומר) לא יקרה כמו שמטרו היא אינה קרטל ( טוב הייתי חייב )
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לדעתי,
מחירי הנדל"ן לא צפויים לרדת - לא בטווח זמן הקרוב ולא הבינוני ולא בטווח זמן הנראה לעין.
לפני כמה חודשים יצא לי לדבר עם אדם שמייעץ לוועדה במשרד האוצר שאומנם לא קשורה באופן ישיר אלא באופן עקיף מחירי הנדל"ן, והוא אמר שהתחזיות (ובמידה מסויימת גם היעדים) הכי אופטימיות הן להקפאת מחירים בלבד.
שמהחירים פשוט יפסיקו לעלות.
לפי מה שהבנתי ממנו - היפוך מגמה זה כרגע לא יעד ריאלי.
בקשר ליעדי שכירות:
אם אתה לא מתכוון לגור בדירה עצמה: אז כדאי לשקול רכישת 2 דירות קטנות. או דירה גדולה ואז להפריש כסף לביצוע פיצול.
לדעתי תמיד כדאי לכוון לדירה להשקעה באזור של אוניברסיטה ו/או אזור סטודנטיאלי.
ובכלל לכוון לקהל סטודנטיאלי.
אומנם מצד אחד אלו דיירים שפחות שומרים על מצב הדירה.
אך מצד השני: סטודנטים הם לחוצי דיור. אלו דיירים שאפשר לקחת מהם ומההורים שלהם יותר ערבויות, וגם אתה כבעלי הדירה פחות חשוף לסיכון של דייר פרובלמטי שלא רוצה לעזוב או יש לו הפתעות בחיים וכו.
לסטודנטים בד"כ אין הפתעות, הלו"ז שלהם קשיח וידוע מראש. והם לא מסיימים חוזה פתאום באמצע הדרך, וגם זה נדיר שיש מקרים של דייר שמתנחל או עושה צרות. הם באים, לומדים, מסיימים את הלימודים - ועוזבים.
קרבה של אוניברסיטה היא גם סוג של "תעודת ביטוח" מפני ירידות מחירים כללית בשוק הדיור.
קח בחשבון שרווחים חודשיים מהשכרות דירה חייבים במס החל מסכום של 5030 שקל.
https://taxes.gov.il/incometax/pages...nthakalot.aspx

אני גר בישוב יותר בפנים, ומחירי הדירות אצלנו באזור 1.1 מ' לדירת 145 מ"ר דו-משפחתית ?
בישוב קצת יותר "בחוץ" מאצלנו, המחירים כבר יותר קרובים ל 1.7 לדירה זהה.
אז בית אריה - משער שיגיע כבר לאזור 2..
אני מדבר איתך על סטנדרט בניה רגיל, לא גבוה במיוחד ובלי כל מיני מערכות מתוחכמות..
ההפרשים בין הקבלנים לא גדול (חוץ מההפרש בין "עבודה עברית" לקבלן ערבי, שזה משהו אחר..)
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
בית אריה הוא ישוב מבוקש, אני מאמין שוילה (שזאת רוב הבניה שם) אכן נסחרת באיזור ה-2 מיליון.
אם הבניה החדשה תהיה צפופה (לצערי, זה הטרנד החדש בשומרון - בתים על שטח קטן או דו-משפחתיים) - יש מצב שהמחיר יהיה בערך 1.5 מיליון.
קשה לי להאמין שזה ימכר בפחות. דברים עולים כמה שמוכנים לשלם עליהם.
סטנדרט בניה "רגיל" זאת גם עבודה... אהם... של "בני מיעוטים".
על "בניה ערבית" אמיתית כואב להסתכל. אני עברתי עכשיו ליחידת דיור כזאת, שעברה ישור קו מינימאלי לפי הדרישות שלי, אבל במינימום כסף (בעלת הדירה לא מעוניינת להשקיע). לקבל את מה שאתה משלם עליו - זה התוצאה הכי טובה שתצליח להשיג. בד"כ, תקבל אפילו פחות מהמעט ששילמת עליו - וזה אחרי זמן מבוזבז, צעקות ודרישות שהמטומטם יחזור ויתקן את הכיעור שהוא עשה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אצלנו בונים "מדורגים" (בניין 6 קומות) והמחירים ממש לא ירדו כפי שכולם ציפו.. המחיר כמו דירה דו-משפחתית, רק עם שכנים מעליך/מתחתיך/מצדדיך ("הוא הסופר" ?)
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
מה לא הייתי עושה...
לא משקיע בבורסה אם אינני מבין. הייתי שם ועכשיו בהפסקה ארוכה. לא משקיע באמצעות יועצי השקעות. עשיתי בוחטיות יפות מאוד, אבל גם הפסדתי. יועץ השקעות יבטיח הרים וגבעות כי זה הכסף שלך ולא שלו.
קח בחשבון ששוכרים זה כאב ראש ענק אני יכול לפתוח שרשור על כל מיני שוכרים הזויים שעברו בדירתי (אני משכיר ושוכר) כל פעם אני שואל עצמי מאיפה לאנשים יש תעוזה כ"כ גדולה לצפצף על חוזה.
רכישת נכס: אכן מחירי הבתים גבוהים, אבל למה להתמקד במרכז? כנס לאתר מדלן https://www.madlan.co.il/ או יד 2 תתחיל לבצע חיתוכים. אל תמהר!
לך תראה לפחות 10 דירות, תבחן את הסביבה, הבניין, הדירה, הדיירים בבניין , האם קיים מרכז מסחרי בקרבתו, האם מתאים לזוג צעיר\מבוגרים או בעצם מי אוכלוסיית היעד של הדירה.
אם תקנה דירה הקפד על הגנות מתאימות ואל תוותר על יעוץ משפטי בנושא. עדיף לשלם לעו"ד על יעוץ מאחר ואם תטעה טעות תעלה בעצבים וכסף.
אני הייתי מתרחק טיפה מהמרכז אבל מקפיד לרכוש נכס שיש לידו רכבת שתוביל אותי למרכז: אשקלון\אשדוד\ שדרות \וכו' ...
נכס אינו גבינה לבנה שקונים כלאחר יד, אתה חייב לבצע סקר שוק מדוקדק בעניין התשואה שתתקבל.
ברר את עניין המיסוי אם תרכוש שתי דירות קטנות.
בהצלחה
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

@KKatkov - הייתי מבדיל בין עבודה ״ערבית״ בתוך הארץ לעומת מעבר לקו.
כשהקבלן גר 5 דקות ממך והיית אצלו בבית, היחס קצת שונה. עדיין צריך לדעת את מי לבחור.
קבלנים בני דודים יודעים לעבוד יפה מאוד כשהם רוצים ומשחקים אותה טיפשים כשהם לא רוצים. {בדיוק כמו קבלנים אל יהוד}.
ככה שחראות יש בכל עדה.
דוגמא אחת: רציתי להתקין מעקה במדרגות החיצוניות : עבודת ברזל פשוטה למדי.
בן דוד הציע ב800 ש״ח.
אל יהוד מהאזור הציע ב2600 ש״ח לפני מע״מ (העובדים שלו הם בני דודים).
לגלות לך במה בחרתי?
נערך לאחרונה על ידי קיפיבןקיפוד; 17-10-2017 בשעה 15:50.
במקרה הזה מטרו מול איביי לכו על מטרו.
אומנם עבודה ערבית אבל יש את מי לתבוע במקרה הצורך.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual