מבלי להיכנס להוראות ספציפיות או בלבולי מוח על שצריך לחכות 3 דקות על מנת שהשמן יגיע למנוע,העיקרון המנחה הוא לתת לשמן "לסגור מעגל" (להגיע לכלל החלקים),שזה משהו שלוקח כמספר שניות ומשתנה ממנוע אחד לאחר,ע"פ רוב זה לוקח כ 5 שניות (תלוי טמפ' בחוץ) אז אפשר להתחיל לרכוב,לאט.
הרצת מנוע קר בסרק למשך מספר דקות מפייחת ומזהמת את הסביבה ואת השמן,כמו כן היא יוצרת נקודות חמות במנוע - הטמפ' באזור העליון - תא השרפה גבוהה מהטמפ' באזור התחתון,במצב כזה טמפ' המים יכולה להגיע לתחום שבו כביכול אפשר כבר להעמיס בזמן שהאזור התחתון של המנוע עדיין לא שם ,וזה מבלבל את הרוכב ויוצר בלאי.
האידאל הוא להגיע לטמפ' עבודה מהר ככל הניתן,ובעומס המכני הקטן ככל הניתן - מה שאומר להתחיל לרכוב כמעט מיד ובצורה מדורגת,עם מצערת יחסית סגורה שתיפתח בהדרגה יחד עם העליה של מחוג הטמפ'.
השושנים - אין צ'וק אוטומטי בהזרקת דלק.