קרציות, זה היה שרשור על בטיחות, מיציתם ? יכולתם לפתוח שרשור משעמם על אמינות הונדה, למה חייבים להתקרצץ פה ? מנהלים נרדמתם בשמירה ?
פטנטים שלא הבשילו לשום דבר מעשי לא מעניינים אותי ואת רוב הרוכבים, אם ניקח את השנים האחרונות הנה רשימה סופר קצרה של מה שיצרני אירופה תרמו לתעשיית האופנועים.
תלת גלגלי ש"שמשכיב"
ABS עם שלל שידרוגים
בקרת משיכה
בקרת פתיחה
מחשב דרך עם שליטה מהכידון
מתלים מתכוונים חשמלית
צגי TFT
מה בדיוק הגיע מהתוצרת היפנית?
אעלה כאן שתי דוגמאות למרות שאני נגד העלאת נתונים יבשים ללא הסברים ורקע מרצה. אולי כשיהיה לי פנאי ארחיב ואסביר.
לגבי יישום מעשי, אתה מסתכל על דברים גדולים אבל יש גם דברים קטנים שלאו דווקא תופסים את ההייליטס ובכלל, לוקח זמן עד שטכנולוגיה מבשילה ומגיעה לידי היתכנות וכדאיות כלכלית.
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 25-12-2017 בשעה 12:44.
אי אפשר להגדיל את התמונה אבל אני מבין מזה שאתה מסתכל על מספר הפטנטים כערך מוחלט שמבטא את החדשנות של האופנועים של החברה וכאן אתה טועה, אם ניקח לדוגמא את הפטנט האחרון של אופנוע תא דלק (מימן) מה הסיכוי שנראה כזה? כנראה נמוך ביותר.
כרגע הונדה מבחינת כל החידושים האחרונים נגררת אחרי השוק ולא מובילה אותו אפילו אם יהיה להם מיליון פטנטים, בנוסף כמו שהוזכר הפטנטים באופנועים האירופאים מתחלקים עם חברות צד שלישי (כמו בוש לדוגמא).
מה שהעלת מעניין מאד וגורם לי לחשוב מה קורה שם בהנהלת הונדה שמצד אחד הם מגישים פטנטים על ימין ואל שמאל ומצד שני הם מוציאים משעריהם אופנועים שמרנים ואני לא מדבר על העיצוב.
עריכה: הצלחתי לפתוח את הגרפים, איפה החברות האירופאיות?
נערך לאחרונה על ידי Dresdner; 25-12-2017 בשעה 19:07.
מבטא את החדשנות של האופנועים של החברה? ממש לא וגם לא ברור לי מאילו דברים שכתבתי אתה גוזר זאת.
מה שאני טוען זה שמה שרואים בפועל או שומעים או מתרשמים לגבי אמינות יכול לנבוע מכל מיני דברים שאנחנו כצרכנים לא נחשפים אליהם באופן ישיר. למשל חידושים אצל הונדה וימאהה שיכולים להתבטא באמינות או בחוסר אמינות עקב ניסיון להתקדם טכנולוגית בעוד שחברה כגון קוואסאקי או סוזוקי יכולים להחשב כאמינים כאשר בפועל זה בשל נקיטה במעין עמדה של אם זה עובד אז אל תיגע בזה...
אני מאמין שלשוק הסיני יש השפעה על האטרף שבהגנה על הטכנולוגיה אבל מבחינת החידושים זה פשוט תקופה שבה הרבה יותר פשוט ליישם דברים.
אגב, עיצוב וטכנולוגיה אכן הולכים יד ביד אבל לפעמים כדאי להיות שמרן וישנם שיקולים רבים לפני שמשחררים טכנולוגיה לשוק.
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 25-12-2017 בשעה 20:58.
רשמת שהונדה מובילה בהשקעה והגנה על טכנולוגיות חדשות.
בהגנה אני מסכים, נראה שהם רושמים פטנט על כל פלוץ שמישהוא במחלקת הפיתוח עושה מבחינת השקעה או שהם משקיעים וזורקים חלק גדול לפח או שהם לא ממש משקיעים, חייב להיות אחד מהשניים.
לגבי אמינות וכאן אנחנו חוזרים להתחלה אין להם אמינות שעולה על הסטנדרט הקיים היום בתעשיה, אין הוכחות לזה רק עדר מאמינים שחוזר על אותה מנטרה.
אגב, באשר לשאלתך על החברות האירופאיות, הן לא מופיעית בראש הטבלה (הבאתי רק מקטע מוביל) כיוון שהן זניחות מבחינת כמות הפטנטים שיש להן (כאמור וכפי שגם אתה ציינת, הן משתמשות בטכנולוגיית של חברות כגון בוש, אולינס ואח׳).
אמינות זה כלכך שנות ה80.
לצערי בעבר באמת הכלים היפניים היו מאוד אמינים ברמה שנראה לי שאפילו מנורה לא היה צריך להחליף ( טוב קצת מגזים).
הנוסחה הייתה פשטות ודיוק.
במהלך השנים היפנים יישרו קו עם אירופה ולהפך במידה רבה האירופים (והאמריקאים) יישרו קו עם היפנים.
תוצאה כלי רכב חרא בעיות אמינות אלקטרוניקה והשד יודע מה שבהשוואה לרכבי העבר שיכלו לשרוד לנצח עם יד אוהבת וכלי עבודה כיום אחרי 15 שנה כבר לא שווה לתקן את הרכב כי העלויות לא מצדיקות את זה.
דוגמה מאצלי - סוזוקי סוויפט 1000 מודל 86 נקנתה ב1990 מחברת השכרה עם כ60000 קילומטר כשאנו מכרנו אותה היא הייתה עם כ170000 קילומטר אחרי שאני כנער קרעתי את הרכב כולל מכות שטח ומה לא הפלסטיקה נשמרה יפה . התיקון המכני היחיד היה גומיה של מחזיר שמן שהוחלפה.
מנגד סובארו B4 2003 שיש בראשותי נרכשה מרופא ( הרופא שילד אותי וטען שאני לעולם לא ישמין היה צריך לתבוע אותו על זה) הייתה גם עם כ80000 קילומטר וכיום עומדת על 160000 קילומטר ( אצלי כ6 שנים) ושפע של דברים קטנים ומעצבנים כגון נזילה של משאבת השפריצר קוייל מנורות בדש בורד שיש להחליף פלסטיקה שהגיל ניכר עליה חלונות עייפים גומיות שהתבלו ועוד כל מני דברים קטנים.
להבנתי המוצרים כיום פשוט מתוכנננים למות בשלב מסויים בהשוואה לעבר ששם התפיסה הייתה אחרת.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI