השבוע יצא לי לרכב בדרך קצת מפותלת אבל רכיבה מנהלתית מבחינת מהירות. לאחר כ-30 ק"מ זחלתי מאחורי מישהו על כ-50 קמש בהילוך 3, והורגשו ברגליות תקתוקים קטנים מידי פעם כשהאופנוע היה מאוזן, וזה התחזק מבחינת עוצמה כשהאופנוע היה על הצד, עד לשלב שגם נשמעו רעשי תקתוק.
לקראת סוף, הרכיבה התקתוקים הורגשו ונשמעו גם בקו ישר ורק בטווח של 2000 עד 4000 סל"ד בערך, לאחר מכן לא שומעים ולא מרגישים כלום.
זכור לי שבכיכר בזמן שהיה רעש לחצתי קלאץ, הרעש נעלם, אולי כי ירד עומס ממקור התקלה.
ביונטרל כמובן אין רעש ואין תקתוקים ברגליות, גם אם נותנים גז סתם ככה.
1. שמן לא חסר והוא בן 4 חודשים בערך כולל הפילטר שמן.
2. שרשרת משומנת (אם כי דורשת ניקוי) תמיד כי יש משמנת, והחוליות נראות תקינות לגמרי
3. הגלגלי שיניים מיושרים (נבדק עם לייזר)
4. השרשרת רצה חלק לפחות כשהאופנוע באויר, זאת אומרת שהיא לא נתקעת בכניסה או ביציאה מהגלגלי שיניים.
5. בסיבוב הגלגל האחורי באויר, כאשר מסובבים את הגלגל אחורה, יש נקודות ספציפיות שמרגישים שיש קליק ממש מזערי וגם שומעים בקושי, אבל הגלגל לא זז לצדדים כמו במיסב גמור.
היום יצא לי לרכב שוב לכמה דקות (מנוע הגיע לטמפרטורת עבודה), אבל לא היה רעש וגם לא הורגשו תקתוקים בשום מצב.
חשבתי על מיסב בגלגל האחורי, אבל למיטב זכרוני מיסב לא מסתדר לבד מעצמו וגם הגלגל האחורי ישר ולא זז לצדדים, מצד שני אולי היה צריך ברכיבה ארוכה עם עומס גבוה יותר כדי לשחזר את התקלה.
דעתכם?