עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: איך והאם לזגזג בפקקים

צפייה משולבת

Junior Member

איך והאם לזגזג בפקקים

אני חדש בתחום הדו-גלגלי ואת הנינג'א שלי קניתי בשביל נסיעות כיפיות בכבישים פתוחים ולא כדי לחסוך זמן בנסיעה לעבודה. אבל כשנתקעים בפקקים של הבוקר קשה מאוד לעמוד בפיתוי ולא לנצל את היכולות של האפנוע.

אז למיטב הבנתי על פי החוק במדינת ישראל:
    1. אסור לנסוע באותו מסלול עם רכב אחר.
    2. אסור לנסוע בשול הימני.
    3. אסור לנסוע בשול השמאלי (בכביש עם גדר הפרדה).

מה היא הפרשנות של המשטרה ומדיניות האכיפה בנושא מהנסיון העדכני שלכם בכבישים ?
    והכי חשוב מה הדרך הבטוחה ביותר לנסוע על אפנוע בפקקים ?

אשמח אם תשתפו את השיטה שלכם ואם קיבלתם דוחות מהמשטרה.

*חשבתי לפתוח אשכול זה בפורום מתחילים אבל נראה לי סוגיה זאת רלוונטית גם לרוכבים מנוסים.

תודה

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ההמלצה היא לא לזגזג בין הרכבים אלא להגיע לשול הצהוב מהר ככל הניתן,ושם להיות עירני ולא לטוס.

אסור להישאר לצד רכב אחר באותו מסלול אתה מתכוון,לא להיות עם אף רכב באותו מסלול זה בלתי אפשרי.

שול צהוב -מותרת רכיבה איטית בתנאיי כביש פקוק (ובצורה עמומה כי חוק כזה אין אבל לא תקבל דו"ח ).
    כשהשול משתלב לתוך שטח הפרדה אתה חוזר לנתיב - אסור להימצא על שטח הפרדה,על זה תקבל.

שול לבן - אסור בשום מצב.

Senior Member
    אסור...אסור..אסור...
    צריך להסתדר...

Senior Member
    חוקית אסור לנוע בשול הימני הצהוב, בפועל המשטרה לא אוכפת-כל עוד לא תשתולל ולא תחתוך בין המחלפים על ה"זברות" המקווקוות בלבן.
    בנוסף- למען בטיחותך, להתאים את מהירות הנסיעה בשול מול הנסיעה בפקק, כלומר אם הם על 20 קמ"ש אל תרכב על 80 כי אז[[ אם רכב יפתיע ויסטה לשול לא יהיה לך סיכוי.
    תשתדל להצמד לימין כי יש גאונים בשול שירצו לעקוף אותך, אל תתעצבן ותן להם להתאבד.
    אני ממליץ להפעיל גם 4 וינקרים לנראות יותר טובה, אם אתה קבוע בכל יום בפקק ולאורך זמן תשקול גם אפוד זוהר.
    Tracer 900

Junior Member
    אסור גם לנהג רכב לעשן סיגריה. על פי חוק, שתי הידים על ההגה ומותר להוריד אחת מהם רק לצורך תפעול הרכב (עם מהימים שהיו הילוכים באוטו). לא שמעתי על מישהו שקיבל על זה דו"ח... למרות שעכשיו מחמירים וכן שמעתי שנותנים דו"ח על החזקת כוס קפה.
    על פי חוק, אתה צודק. בפועל, לא אוכפים ועד כמה שידוע לי אפילו יש הסכמה בעל פה באזור תל אביב. למרות זאת, אם יתפוס אותך שוטר, לא תוכל להגיד "אמרו לי" ...

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי AmirFrenkel צפיה בהודעה
    אסור גם לנהג רכב לעשן סיגריה. על פי חוק, שתי הידים על ההגה ומותר להוריד אחת מהם רק לצורך תפעול הרכב (עם מהימים שהיו הילוכים באוטו). לא שמעתי על מישהו שקיבל על זה דו"ח... למרות שעכשיו מחמירים וכן שמעתי שנותנים דו"ח על החזקת כוס קפה.
    על פי חוק, אתה צודק. בפועל, לא אוכפים ועד כמה שידוע לי אפילו יש הסכמה בעל פה באזור תל אביב. למרות זאת, אם יתפוס אותך שוטר, לא תוכל להגיד "אמרו לי" ...
    אם יתפוס אותו שוטר הוא יצטרך להודות לאחינו הרוכבים שמשתוללים בשול...
    Tracer 900

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    אז לדעתך צריך לזגזג בין הרכבים ולהסתכן פי כמה רק בשביל חלילה לא להגיע למצב של "אמרו לי"?
    נ.ב. "ההבנה" יוצאת הרבה מעבר לגבולות תל אביב.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    אז לדעתך צריך לזגזג בין הרכבים ולהסתכן פי כמה רק בשביל חלילה לא להגיע למצב של "אמרו לי"?
    נ.ב. "ההבנה" יוצאת הרבה מעבר לגבולות תל אביב.
    החוק בנושא ברור. לדעתי כל אחד יעשה מה שהוא מחליט בתנאי שהוא מבין את ההשלכות. דרך אגב, בארצות הברית אופנועים עומדים בפקקים.
    אני באופן אישי רוכב בשול וזה לא אומר שזה חוקי.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    החוק בנושא ברור. לדעתי כל אחד יעשה מה שהוא מחליט בתנאי שהוא מבין את ההשלכות. דרך אגב, בארצות הברית אופנועים עומדים בפקקים.
    אני באופן אישי רוכב בשול וזה לא אומר שזה חוקי.
    בארה''ב ובאירופה, אופנוע הוא כלי תחבורה ככל שאר הכלים, וחלים עליו אותם חוקים של הפחיות, לדוגמא איסור על נסיעה של שני כלי רכב באותו מסלול.
    לגבי המשטרה, כשהייתי עובד בת''א הייתי רוכב בשול על בסיס קבוע (איילון-כביש 1 בשיא העומס) ולא קרה לי פעם אחת ששוטרים עצרו אותי, וזאת למרות שהם עמדו ועצרו בהמוניהם. כן קרה לי פעם אחת שרכבתי בשול ומאחורי הגיח טימקס אחרי שחתך כמה נתיבים, עקף אותי בשול וחזר לזגזג בכביש, לא הרבה אחרי הגיח אופנוע בעיקבותיו שהתברר כאופנוע משטרתי שעצר אותו.
    אם תרכב במהירות, ברשלנות ובפראות, כנראה שתיעצר (אם ע''י שוטר או ע''י פחית סוררת). אם תרכב באחריות בשול, לא יעשו לך כלום. חשוב מאוד לזכור, ברגע שהצבע של השול משתנה ללבן, אסור לך לרכוב שו, זה הופך להיות קו הפרדה רצוף (500₪ קנס ו6 נקודות).

Junior Member
    ובכן, היום בדרך חזרה מהעבודה רכבתי בשול הימני (צהוב) ועקפתי בדרך ניידת משטרה ולא קרה כלום. וזה הרגיש יותר בטוח מלזגזג בין שני הנתיבים. הסכנה היחידה זה כל הזבל בשולי הכביש שיכול לגרום לפנצ'ר או להחלקה.

דרך אגב ברוב ארה"ב אסור לזגזג, בקליפרניה זה מותר. באירופה זה גם חוקי.

תודה על התגובות ורכיבה בטוחה

Member הסמל האישי של tree
    ציטוט נכתב במקור על ידי stanly צפיה בהודעה
    וזה הרגיש יותר בטוח מלזגזג בין שני הנתיבים.
    יותר זו מילת המפתח כי גם בשול יש משוגעים ובכלל בחודש האחרון נראה שיש יותר יותר משוגעים, אנשים לא עירניים ותאונות. לפחות בציר הדרך שלי. נראה לי שאם פתיחת השנה החדשה כולם אומרים שיש עוד הרבה מקום בסטטיסטיקה.

Member הסמל האישי של miki
    ובכן, היום בדרך חזרה מהעבודה רכבתי בשול הימני (צהוב) ועקפתי בדרך ניידת משטרה ולא קרה כלום. וזה הרגיש יותר בטוח מלזגזג בין שני הנתיבים. הסכנה היחידה זה כל הזבל בשולי הכביש שיכול לגרום לפנצ'ר או להחלקה.
    אני לא מזגזג כי אני לא יכול (אופנוע רחב) , וגם לא רוצה לזגזג . עוקף כחוק , מאותת, רוכב בימין ככל יכולתי , החוק לגבי אופנוע הוא אותו חוק לגבי כל כלי רכב אחר רחוק מהליות פייה צחורת כנף אבל לא משתולל ומבהיל נהגים.
    בעניין השוליים - משתדל לרכוב עליהם כמה שפחות בגלל כמה סיבות : לכלוך על השוליים והאפשרות לפנצ'ר. הנהג הישראלי לא משתמש במראות, הדבר נכון במיוחד לגבי מראת ימין. הכרתי כמה וכמה חברים שנפגעו דווקא על השוליים מכל מיני נהגי שבת שהחליטו פתאום לרכוב על השוליים. רוכבי קטנועים (בעיקר שליחים) חותכים אותך ס"מ בודדים מהמראה - די בתנועה קלילה לצד ושניכם נמרחים. רוכב על השול הימני רק אם יש פקק כבד מאוד בסגנון עצור - סע .. אם התנועה זורמת גם בקצב איטי אך קבוע שלא מחייב אותי לשחק בהילוכים לא טורח לרדת לשולים.
    בעניין זה סיפור קטן על משטרת התנועה: לפני כמה חודשים כביש אשדוד ת"א לקראת יבנה עיכוב תנועה - פקק זורם בקצב איטי למדי לא מאלו שיגרמו לי לרדת לשוליים. רוכב בנתיב הימני צמוד לשוליים כדי לרדת אליהם אם התנועה תעצור. במראה מופיעים שני אורות - שני אופנועים שרוכבים על השוליים. מגיעים קרוב אלי - שני אופנועים של משטרת התנועה. הראשון מאט וממשיך. השני - נצמד אלי הוא על השול הימני אני בנתיב הימני ,רוכבים באותו קצב . הוא פותח קסדה - : "אתה יודע שאתה יכול לרכב על השוליים" , אני: כן אני יודע, אבל שונא את השוליים - פנצ'רים וכו' הוא: "בוא תרכב אחרינו " אני - חייכתי ואמרתי לו שאני לא ממהר , ומעדיף להמנע ככל יכולתי לרכוב על השוליים.
    חייכנו ונפרדנו בברכת רכיבה זהירה.
    משמע :החוק - אוסר עלינו לרכב על השולים , המשטרה במקרים רבים מעלימה עין אם אנו רוכבים בזהירות.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Senior Member
    השול משלה אותנו שהוא יותר בטוח כתוצאה מכך אנשים רוכבים שם במהירות יותר גבוהות לעומת הטור שמשמאלם.
    נהג אחד שחותך בבת אחת לשול והסיפור נהיה לא נעים. (מה גם שבשול אתה תמיד אשם מבחינת החוק)
    בסופו של דבר הסיכון שם דיי גדול.

Member
    אני חדש בתחום הדו-גלגלי ואת הנינג'א שלי קניתי בשביל נסיעות כיפיות בכבישים פתוחים ולא כדי לחסוך זמן בנסיעה לעבודה. אבל כשנתקעים בפקקים של הבוקר קשה מאוד לעמוד בפיתוי ולא לנצל את היכולות של האפנוע.

אז למיטב הבנתי על פי החוק במדינת ישראל:
    1. אסור לנסוע באותו מסלול עם רכב אחר.
    2. אסור לנסוע בשול הימני.
    3. אסור לנסוע בשול השמאלי (בכביש עם גדר הפרדה).

תודה
    הכל אסור. ובשול השמאלי אסור בכל אופן, גם אם אין גדר הפרדה. (חציית קו הפרדה לבן)

אני אישית, כשהתנועה עומדת/זזה ממש לאט רוכב בשול הימני. וכשהיא עוברת את סביבות ה40 חוזר לזיגזוגים.
    בכל אופן שים לב שכשנגמר השול הצהוב ומתחיל אי התנועה זאת נקודה שלא מחריגים עליה ושוטרים אוהבים לשחר שם לטרף.

ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    בארה''ב ובאירופה, אופנוע הוא כלי תחבורה ככל שאר הכלים, וחלים עליו אותם חוקים של הפחיות, לדוגמא איסור על נסיעה של שני כלי רכב באותו מסלול.
    ל
    לא ממש, גם בארץ חלים על דו"ג כל החוקים. בארה"ב זה תלוי במדינה יש מדינות שחוקי בהם לחלוק נתיב ומדינות שזה אסור ובאירופה אם אני לא טועה זה כמו בארץ, לא חוקי ולאף אחד לא ממש אכפת...

Banned
    אמרו את זה קודם, לפניי.
    תחתוך כמו נגר - מודדים פעמיים וחותכים פעם אחת.

לפי החוק במדינת ישראל לשני רכבים אסור לחלוק נתיב במקביל אבל לרכב ואופנוע מותר. גם לשני אופנועים מותר.
    אסור לאופנוע לחלוק נתיב עם משאית.