אני לא מזגזג כי אני לא יכול (אופנוע רחב) , וגם לא רוצה לזגזג . עוקף כחוק , מאותת, רוכב בימין ככל יכולתי , החוק לגבי אופנוע הוא אותו חוק לגבי כל כלי רכב אחר רחוק מהליות פייה צחורת כנף אבל לא משתולל ומבהיל נהגים.
בעניין השוליים - משתדל לרכוב עליהם כמה שפחות בגלל כמה סיבות : לכלוך על השוליים והאפשרות לפנצ'ר. הנהג הישראלי לא משתמש במראות, הדבר נכון במיוחד לגבי מראת ימין. הכרתי כמה וכמה חברים שנפגעו דווקא על השוליים מכל מיני נהגי שבת שהחליטו פתאום לרכוב על השוליים. רוכבי קטנועים (בעיקר שליחים) חותכים אותך ס"מ בודדים מהמראה - די בתנועה קלילה לצד ושניכם נמרחים. רוכב על השול הימני רק אם יש פקק כבד מאוד בסגנון עצור - סע .. אם התנועה זורמת גם בקצב איטי אך קבוע שלא מחייב אותי לשחק בהילוכים לא טורח לרדת לשולים.
בעניין זה סיפור קטן על משטרת התנועה: לפני כמה חודשים כביש אשדוד ת"א לקראת יבנה עיכוב תנועה - פקק זורם בקצב איטי למדי לא מאלו שיגרמו לי לרדת לשוליים. רוכב בנתיב הימני צמוד לשוליים כדי לרדת אליהם אם התנועה תעצור. במראה מופיעים שני אורות - שני אופנועים שרוכבים על השוליים. מגיעים קרוב אלי - שני אופנועים של משטרת התנועה. הראשון מאט וממשיך. השני - נצמד אלי הוא על השול הימני אני בנתיב הימני ,רוכבים באותו קצב . הוא פותח קסדה - : "אתה יודע שאתה יכול לרכב על השוליים" , אני: כן אני יודע, אבל שונא את השוליים - פנצ'רים וכו' הוא: "בוא תרכב אחרינו " אני - חייכתי ואמרתי לו שאני לא ממהר , ומעדיף להמנע ככל יכולתי לרכוב על השוליים.
חייכנו ונפרדנו בברכת רכיבה זהירה.
משמע :החוק - אוסר עלינו לרכב על השולים , המשטרה במקרים רבים מעלימה עין אם אנו רוכבים בזהירות.