לצערי אני נמנה על אלו שנופלים בקטע של הסטיגמה ואם להודות באמת לדעתי יש צדק מסויים בזה.
ברור שעם תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר גם יאווה 350 או לאדה יתנו שירות מצויין ובכל זאת אני יעדיף יפני שיודע להתבגר טוב יותר.
אמינות:
רכב ראשון - אינוצ'נטי 1.0 מודל 84 - איטלקי - ערימה של בעיות ובכל זאת היום הייתי קונה לאספנות.
רכב שני - סוזוקי סוויפט 1.0 86 השכרה לשעבר נרכשה עם כ80000 קילומטר - נמכרה עם קרוב ל200000 קילומטר 0 תקלות למעט מחזיר שמן במנוע שהוחלף.
רכב שלישי - סוזוקי סמוראי 1.3 93 נרכש חדש 0 תקלות למעט סתימת קרבורטור אם אני זוכר נכון כשעמד על כ70000 קילומטר.
רכב 4 - ניסן וואנט 94 תקלות - מצתי להט וזהו פחות או יותר
פורד אוריון מודל 90 (אם אני זוכר נכון) נשבר הקאמשאפט - ועוד כהנה וכהנה בעיות.
פיג'ו בוקסר 96 נרכש חדש שימש להסעות - בממוצע כל 10000 קילומטר ריג'קט - כולל חיישנים מצתיי להט שהפסיקו לעבוד חרא של רכב.
2 מכוניות סיאט איביזיה מודל 93 - האמת יחסית לא היו רעות - הסולונוייד של החימום הלך צ'מפיון אפילו לא חשבו על לסייע להזמין את החלק - לא חזרתי לפולקסווגן מאז.
ניסן אלמרה מודל 96 של אישתי עשינו מעל 160 אלף קילומטר (נרכשה עם כ 100 אלף קילומטר) 0 תקלות אישתי השביתה אותה כשהיא פגשה שכן שקצת מיהר.
דיהטסו פרוזה 94 ( אם אני זוכר נכון ) 0 תקלות
פיאט אונו 93 דרשה תחזוקה כגון אגזוז שקרס וכל מני דברים קטנים שהתפרקו אבל בכללי נתנה שירות מצויין עדיין אצלי ( למכירה במחיר סמלי אם מישהו רוצה) מנוע עם 160 אלף קילומטר.
יונדאי גאלופר - נמכר עם 160 אלף קילומטר - היה מאכזה ולא אמין אולי אחת המכוניות הכי גרועות שהיו לי.
יונדאי לנטרה סטיישין נקנתה מאוטווויק ( הרכב של הבעלים) עם כ 60 אלף קילומטר נמכר עם קרוב ל190 אלף קילומטר בגדול אמין הוחלף רדיאטור שנסדק בדרך לאילת - מתגי חלונות אלטרנטור.
נתנה שירות טוב סך הכל
היו לי עוד כלי רכב בתוכם 2 ג'יפיי סופה ( דורשים החזקה ) 3 אוטובוסים (דאף אירזאר -שוודי מרכב ספרדי למרות הסטיגמה נתן שירות טוב - פנים היה מצריך תחזוקה אבל השירו ת של אירזאר טוב) מאן מרכבים- היה סביר מרכב חרא הכל מתפרק בפנים, ולוו סנסדוגי קצת איכזב מבחינת חלקי פנים יקר נורא להחזקה) GMC וונדורה - רכב שאני מתגעגע אליו למרות שהיו בעיות קטנות (עסקתי בהסעות אי שם ב95 עד שלהיי 2000) דדוג' דארט שקיבלתי מתנה בצבא ( באופן מפתיע הכל עבד) לא זוכר בעיות.
הונדה ג'אז הייבריד ואחריה פורסייט (לא זוכר שנה) אמינות לגמרי.
כיום B4 מודל 2003 עובד כמו שעון שוויצרי - הוחלף חלק אחד שקשור להצתה ( שכחתי את השם) עלה כ700 שקל מעבר לזה הרכב מניע בשמחה ובששון ( כיום עם 160 אלף נרכש עם כ80 אלף קילומטר) טופל טיפול ראשון אצל ברזיליי ( מוסך יבואן/מורשה סובארו) קיבלנו מתנה כובע לילד ומגן שמש מהודר ושילמנו בעבור הטיפולון מעל 2000 שקל (לפני כ6 שנים) כמובן שמאז לא חזרתי - כיום מטופל באור-צת (חבר הפורום צביקה ממליץ בחום הבחור ישר כמו ברגל ומחירים סבבה תגידו שאני שלחתי אתכם) החזקה זולה 0 תקלות עובדת כמו שעון -
לאישתי יש טויוטה אוריאוס מודל 2017 עשינו כבר 35 אלף יש כל מני תקלות מעצבנות שדורשות מחשב ( קצת שובר לי את הסטיגמה).
(היו עוד לביקורים חפוזים כמו רנו 5 שהיה זיפת ברנדה, טנדר סקודה טרום צ'מפיון שדווקה היה סביר ועוד)
מכל המלל הארוך מה שאני מנסה לחזק זה שמנסיוני התוצרת היפנית אצלי נתנה שירות יותר טוב רוב כלי הרכב שלי (ושל אישתי) נרכשו משומשים ועברו אצלנו לא מעט קילומטרים.
אנו הקפדנו על טיפולים ( לא בהכרח במוסכי חברה) בכל כלי הרכב ונכון להיום אני עדיין מעדיף רכב יפני.
נ.ב הוואנט והאלמרה הורכבו בספרד.
פרק הבא אופונועים

ציטוט ההודעה בתגובה