תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: מהם הוצאות הבלת"ם לאחר קניית אופנוע?

Junior Member

מהם הוצאות הבלת"ם לאחר קניית אופנוע?

היי לכולם,

כיום אני בעל רכב שעומד לקנות גם אופנוע (250 סמ"ק או 300 סמ"ק עדיין לא החלטתי).
    מהיותי בעל רכב אני יודע שלפעמים יש הוצאות על הכלי שלא לקחת בחשבון כמו פנצ'רים, בעיות מכניות וכד').
    מניסיונכם, האם אתם יכולים להגיד למה עליי לצפות? האם יכול להיות שקניית אופנוע (לא בשנתון ישן- בערך בן שנתיים) יכניס אותי לסחרור כלכלי שלא חשבתי עליו.

תודה לעונים :-)

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    לא.
    בלאי טבעי באופנוע זה דיסקים רפידות שרשרת גגשים צמיגים. כל זה אפשר לבדוק בקלות בקנייה.
    אין שום סיבה שאופנוע 250 במצב טוב בן שנתיים אחרי בדיקה במקום טוב יגרום לך להוצאות קשות.
    אם ילך לך המנוע אז כן, אבל זה 1 ל... ואין מה לעשות בקשר לזה. יכול לקרות בכל כלי.

Member
    קח בחשבון שלפעמים פנצר הוא לא ניתן לתיקון באופנועים(רוחב החור שלא מומלץ לתיקון באופנועים קטן מרכב) ולכן עלול להיות לך הוצאה לא צפויה לש צמיג יחסית חדש(יכול לקרות גם באוטו אבל פחות סביר).
    כמו כן, הביטוח הוא אגרסיבי, במיוחד לנהגים חדשים(לא ציינת אם אתה כזה).
    תעשה בדיקה במקום יחסית יסודי או עדיף מוסך שאתה מכיר שיוכל לתת לך תמונת מצב טובה על הכלי. כלי "שחוט" יעשה הרבה בלאגן כלכלי וגם לעיתים הטיפול הוא לקוי מאוד ואז בעיות יתחילו ויצטברו לערימות ביישור הקו שאחרי הקניה..
    אם הכלי במצב טוב וטופל כראוי ואתה עצמך לא תנסה לחסוך איפה שלא צריך, אחרי לקיחה בחשבון של ההוצאות הראשוניות(ביטוח, קסדה, ציוד מיגון) אין סיבה שיהיה בור כלכלי.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Junior Member
    אני יכול להגיד שציוד יכול להיות הוצאה בלת"מ.
    הוא עולה לא מעט ולפעמים למשל המעיל חם מדי/קר מדי/צפוף מדי וצריך לקנות שוב.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    בלת"מ הוא קיצור של "בלתי מתוכנן".
    איך אתה מתכוון לתכנן את מה שלא ניתן לתכנון?!
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי nirtz צפיה בהודעה
    היי לכולם,

כיום אני בעל רכב שעומד לקנות גם אופנוע (250 סמ"ק או 300 סמ"ק עדיין לא החלטתי).
    מהיותי בעל רכב אני יודע שלפעמים יש הוצאות על הכלי שלא לקחת בחשבון כמו פנצ'רים, בעיות מכניות וכד').
    מניסיונכם, האם אתם יכולים להגיד למה עליי לצפות? האם יכול להיות שקניית אופנוע (לא בשנתון ישן- בערך בן שנתיים) יכניס אותי לסחרור כלכלי שלא חשבתי עליו.

תודה לעונים :-)
    מתחילים מבחירת הכלי והאם הוא אמין, האם הוא דורש תחזוקה גבוה, האם החלפים\חלקים יקרים. כלי אמין, זול ו"רגוע" יפגע פחות בכיס מאשר כלי שחיי על הקצה ובעל חלפים יקרים. יש לבדוק האם הכלי סובל מ"מחלות" מסויימות שעלולות להוות כאב כספי ונפשי (לדוגמא: פייזר 1000 ישנים סבלו מכשל פתאומי במגנטים שתוקן בדגמים החדשים יותר).
    לאחר בחירת הכלי עוברים לבדיקת הכלי ובהנחה שהכול תקין (הכוונה היא לבלאי סביר המתקבל על הדעת מבחינת שימוש שנעשה בכלי המתבטא במצבו) מכניסים את הכלי ל"יישור קו" שבו מסדרים את כל מה שצריך בשביל לקבל נקודת התחלה טובה עם הכלי.
    ביישור קו לרוב עושים סוג של טיפול גדול הכולל החלפת שמנים ונוזלי קירור\בלם, פילטרים, רפידות (במידה וצריך), כיוון שסתומים ובעצם כל מה שהקונה מחליט לסדר ו\או חייב לסדר ו\או יש לו כסף לסדר.
    לרוב טופס בדיקת הכלי יתאר את מצב הכלי ומצב המכלולים מבחינת בלאי כך שניתן לקבל הערכת מחיר להוצאה הצפויה ב"יישור קו".
    מעבר לזה - הוצאה על ציוד יכולה להגיע לאלפי שקלים ותלויה בדגמים שתבחר והאם להזמין מחו"ל או לקנות בארץ והאם חדש או יד שניה.
    התחלה בסיסית - קסדה, כפפות ומעיל.
    במידה והאופנוע ללא פנימית תוכל להשקיע במיגון הצמיג (ריינו טייר) אם כי אין לי נסיון עם המוצר ו\או השוואה בכמה הוא יחסוך תיקוני תקרים.
    כמו כן, במידה ויש לך דגם מסויים של אופנוע שאתה מתעניין בו, אתה יכול לברר עלוויות טיפולים בחברה (או כל מוסך אחר) בשביל לקבל הערכה לעלויות אחזקה שוטפת.

כמובן שתמיד יש דברים בלתי צפויים (וצפויים) שיש לקחת בחשבון כמו תקופת הסתגלות לכלי\תנועה (במידה ואתה חדש בתחום) שעלולה לגרום לתאונות קטנות אך בעלות נזק כספי גבוה (חישוב לא נכון של מרחק מעבר ופגיעה במראות, בלימה עם נעילת גלגל על מעבר חציה והחלקה על צבע, איבוד שיווי משקל והפלת האופנוע...).

Junior Member
    תודה רבה לכולם. עשיתם לי סדר!