מנגנון ההתארכות של השרשרת עם הזמן וכתלות בנסיעה ברור לי, לא ברור לי למה בשרשרת יש אזורים מתוחים יותר או פחות.
האם זה כתוצאה מטורלנסים והבדלים בין חוליות לאחר ייצור החוליות או שמדובר בעוד כמה גורמים?
תודה
מנגנון ההתארכות של השרשרת עם הזמן וכתלות בנסיעה ברור לי, לא ברור לי למה בשרשרת יש אזורים מתוחים יותר או פחות.
האם זה כתוצאה מטורלנסים והבדלים בין חוליות לאחר ייצור החוליות או שמדובר בעוד כמה גורמים?
תודה
מלבד הבדלים בייצור יש חשיבות לניקיון, שימון וכמובן אופי ותנאי השימוש.
הכוונה היא שקשה לשמור על תנאים אופטימליים בשביל השרשרת והיא סובלת מהמון תנאים המשפיעים על אורך החיים שלה וליתר דיוק על אורך חיי כל חוליה.
חלק מהתנאים הם: חול\אבק\ליכלוך , גשם , שמש , חום , קור , עומס מנוע, סוג מנוע.
הסיכוי שייתרחש מצב שבו כל הגורמים משפיעים בצורה שווה על כל חוליה הוא נמוך עד אפסי (ולהערכתי תלוי רבות באופי שימוש וסוג המנוע) ולכן מתרחש מצב שחוליה\חוליות מועדות יותר ל"פגיעה" מאשר אחרות ונוצר מצב שיש שחיקה לא אחידה.
תשובה טיפה פיסיקלית יותר - בגלל שהשרשרת לא עומדת באותם תנאים כל הזמן, אלא מושפעת מ-2 גורמים עיקריים:
1. מתיחה\הרפיה כפונקציה של תנועת הזרוע אחורית (שיכוך זעזועים), כולל זעזועים של השרשרת עצמה.
2. מכות גז שפועלות על חלקי שרשרת באופן שונה (חלקים שנמצאים על הגג"ש מול חלקים שנמצאים בתנועה חופשית, חלק מושך וחלק רפוי), בפתיחות גז ובמעברי הילוך.
מכיוון שאי אפשר לנרמל את זה להשפעה אחידה לאורך זמן, כי מדובר במאמץ הכניעה שאת התוצאות שלו אתה מבקש לצפות, אתה מקבל שוני סטטיסטי לאורך זמן.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 18-02-2018 בשעה 13:25.