אופנוע שטח מהשנתונים שציינת יהיה נבלה.
שלום לכולם,
רוכב כביש 32 שנה ובזמן האחרון עולה בי המחשבה לנסות קצת רכיבות שטח,
מעוניין לקנות אופנוע שטח עם רישוי צהוב(לא רוכב ללא טסט וביטוח) בנוסף לאופנוע הקיים לכן מעוניין באופנוע כמה שיותר זול, לפחות להתחלה עד שאבין אם אני בכלל מתחבר לשטח, ועכשיו מספר שאלות:
* האם אופנוע מתחילת שנות ה 2000 (אמרנו זול) יתן מענה נאות או זה יהיה נבלה ובור ללא ללא תחתית?
* ברור לי שעדיף אופנוע 250 (גם מבחינת ביטוח), הבעיה שאופנועי ה 250 הזולים (לא מעוניין ב xr250l) הם 2 פעימות, מה ההבדל בין אחזקה של 2 פעימות מול 4?, ברור לי ש4 פעימות הטיפול הוא כל 5000 ק"מ והמנוע אמין בהרבה, יודע שטיפול ב 2 פעימות הוא לפי שעות (כל כמה?) ומה כולל הטיפול (מנוע עליון?), ברור לי שעלות טיפול היא תלויה בסוג האופנוע, אבל בערך מה כולל ומה המחיר של טיפול ב 2 פעימות?
* מה הכי מתאים לרוכב מתחיל שרוב הרכיבות שלו בנגב?, יש לי קצת בעיה עם התפיסה של אופנוע 250 סמ"ק שהמהירות הסופית שלו נמוכה ממהירות של הילוך ראשון בחלק מהאופנועים שהיו ברשותי, אשמח לתובנות ממבינים.
תודה על העזרה,
ניר
בשלב מסוים כן. לאו דווקא חלש, יותר כבד ורופס. ומהירות סופית לא צריכה להטריד אותך אין לסה משמעות כי בשטח מה שמגביל את המהירות זה תוואי השטח והמתלים.
כמו שאמרת, עניין של תקציב.
אין משהו יותר מרגש בתקציב נמוך?, מה לגבי עלויות אחזקה של 2 פעימות?
חפש לעצמך ימאהה wr250r או סוזוקי drz400
אופציה נוספת, אם לא אכפת לך רישוי אפור: חפש לעצמך איזה מוטוקרוס יפני 250. (עולם אחר כמובן.)
תודה על התגובה, לא רוצה רישוי אפור, רוכב רק עם ביטוח, שתי האופציות שהעלת הם 4 פעימות, מעניין אותי לדעת עלויות (בערך) של תחזוקת 2 פעימות וכמובן כל כמה זמן ומה זה כולל.
בא נעשה רק סדר -
ברוב אופנועי האינדורו המקצועיים, הטיפול הוא לפי שעות ובערך באותה התכיפות בין אם הם 2 או 4 פעימות.
גם מנועי ה-2 פעימות הם אמינים מאד, והתחזוקה שלהם לא בהכרח יקרה יותר משל 4 פעימות.
אמנם עושים יותר טיפולים מונעים (כמו החלפת בוכנה יזומה) אבל הם פשוטים וזולים יחסית לעומת החלפת בוכנה ב-4 פעימות.
אני הייתי ממליץ לך לחפש 125 דו"פ בשנתון ובמצב הכי טוב שתמצא בתקציב שלך. הם זולים יותר ולכן תוכל למצוא כלי במצב טוב יותר.
ה-125 הוא בעייני אחלה אופנוע וילמד אותך לרכב בשטח כמו שצריך.
אם יש לך ידיים טובות ורצון, תוכל לעשות (כמעט) את כל הטיפולים בעצמך ולחתוך את העלויות בצורה משמעותית.
לא יודע מה זה לא אדם קטן, אבל אם אתה לא מאד קיצוני לא אמורה להיות בעיה, רבים וגדולים רכבו על 125ים.
ממליץ לך לנסות, לדעתי תופתע, וזו כנראה האופציה הכי טובה למוגבלי תקציב.
אם אתה מתכוון לעשות רכיבות בנגב - שהם בעיקר דיונות שטחים פתוחים שבילים מהירים וגז גז גז באופן כללי: לא הייתי מציע לך דו''פ ולא 125 דו''פ.
מוטוקרוסים יש גם צהובים למאיר ולמטרו, ואולי לעוד כמה יבואנים אחרים שלא עולים לי בראש כרגע.
גם על כלי אפור ניתן לעשות ביטוח תאונות אישיות ולבצע הרחבה בפוליסה/התאמה אישית כדי שייתן כיסויי שווה ערך לביטוח חובה רגיל. רק כמובן שבמקרה כזה הוא גם יעלה כמו ביטוח חובה רגיל.
מבחינת אחזקה: בארץ, זול זה לא הולך להיות אף פעם. הכי פחות יקר יהיה ימאהה wr250r או סוזוקי drz400 אבל כמו שכתבתי מקודם זה עולם אחר בהשוואה למוטוקרוס. (לטוב ולרע)
עריכה: אופציה נוספת זה לבדוק את דגמי swm
יש להם בנפחים 300 ו 500
מבוססים על הסקוורנה אדומה דגמי 2010-2011
אלו הכלים המקצועיים היחידים שאני מכיר שהמרווחי טיפולים שלהם נמדדים באלפי ק''מ (טיפול הרצה אחרי אלף, ואח''כ טיפול כל 2000 ק''מ), ולא לפי שעות מנוע.
דרך אגב אני כרגע נמצא באיטליה - ורואים אותם פה לא מעט.
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 06-03-2018 בשעה 11:03.
זה לחלוטין לא נכון. אין אף ביטוח שתוכל לעשות שיתן כיסוי זהה לביטוח חובה, לא בנזק שיגרם לך, ובטח ובטח לא בנזק שתגרום למישהו אחר.
ביטוח חובה בישראל נותן כיסוי מדהים, ובדיוק בגלל זה עבור אופנועים הוא הפסדי לחברות הביטוח.
הסיבה היחידה שהן מבטחות אותנו היא כי הן חייבות, ולכן אף אחד לא תציע לך ביטוח פרטי בכיסוי ובמחיר זהה.
במקומך הייתי מאד נזהר מלייעץ לאדם עצה שעלולה להרוס את החיים שלו ושל בני משפחתו.
רק צהוב!
אני לא מבין איך העצה שלי יכולה להרוס לו את החיים. הוא לא קונה את הפוליסה ממני. הבן אדם ייגש לחברת ביטוח - יראה מה הם מציעים לו - וזה מה שהוא ישלם וזה מה שהוא יקבל.
דבר שני ביטוח חובה גם כן לכשעצמו לא מכסה רכוש של צד ג'. צריך ביטוח נוסף של צד ג'. למי שרוכב רק בשטח - נמצא בסיכון נמוך יותר מבחינה הזו אבל עדיין כמובן חשוף לסיכון ואדם שעושה ביטוח תאונות אישיות בלבד צריך לבדוק האם ניתן להוסיף ביטוח צד ג' - ואם לא: לשאול את עצמו האם הוא מוכן לשאת בסיכון של נזק ברכוש לצד ג.
דבר שלישי: ניסית בעצמך פעם לעשות ביטוח תאונות אישיות ולהרחיב אותו לכיסוי זהה לביטוח חובה?
אני מכיר מישהו שעשה בעבר - והרחיב - ולטענתו הוא שילם בערך כמו ביטוח חובה רגיל.
באופן כללי אני אישית מסכים אתך לחלוטין. גם מעדיף רק מספר צהוב - אבל יש אופציות אחרות. וכל אדם שיבדוק מה מתאים לו וילך בדרכו שלו, לטוב ולרע. אין לי בעלות על האמת ולא על החוכמה.
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 06-03-2018 בשעה 15:26.