אתה שוב טועה (למרות שאני רואה שתיקנת ועכשיו זה לא ממש טעות אלא לא מספיק ברור).
ביטוח חובה מכסה פגיעה שלך בהולך רגל או ברוכב אופניים, ועל זה אני מדבר. ביטוח תאונות אישיות לא מכסה את זה.
ביטוח צד ג' הוא גם חשוב, אבל זה עוד ניחא - גם אם דפקת אופניים יקרות או דלת של ג'יפ, מדובר בנזק של עשרות עד מאות אלפי שקלים (שיהיה ברור, אני מבטח גם צד ג' וממליץ לכולם לעשות זאת, אבל זה עוד הכסף הקטן).
לעומת זאת, בפגיעת גוף באדם אחר או בעצמך, הנזק יכול להסתכם במיליונים.
לא ניסיתי בעצמי לעשות תאונות אישיות, אבל לא כל דבר אתה צריך לעשות בעצמך כדי לדעת. יש על כל המון חומר כתוב והמון דיבורים, ואין הפתעות.
ביטוח תאונות אישיות הוא תוספת על ביטוח החובה, ויעזור לך בעשרות עד מאות אלפי שקלים, ובעיקר יעזור בפער הזמן בין התאונה ועד שתקבל את הכסף מביטוח חובה.
הנה ציטוט של גיא רדר שהוא סוכן ביטוח (שאגב, מבטח רק תאונות אישיות ולא ביטוח חובה, ככה שבהחלט האינטרס שלו אמור להיות בעד תאונות אישיות על חשבון חובה):
"ראשית הבהרה, אין ביטוח טוב יותר, מקיף יותר (וחוקי יותר) מביטוח חובה. למרות הפיתוי אני ממליץ לעשות ביטוח חובה מלא (ללא השתתפות עצמית) שכן מהר מאוד שוכחים את החיסכון הכספי (כ 1000 ש"ח ממוצע לשנה) מול ההשתתפות העצמית, 7 ימי עבודה ו 25000 ש"ח בכאב וסבל בעת האירוע.
למרות זאת וגם או קיים ביטוח חובה מלא הזמן והדרך לקבלת כספי הפיצוי ארוכים ולרוב דורשים התערבות של עורכי דין ופסיקת בית משפט. כאן נכנס ביטוח התאונות.
ביטוח תאונות קיים כמעט בכל חברת ביטוח. החברות שלבדיקתי המוצר שלהן מתאים לנו הנן כלל ומגדל. התוכנית של מגדל יותר מתקדמת בשל טבלת פיצוי יותר טובה וסכום ביטוח שמתחדש בכל שנה. התוכנית של מגדל גם מודולרית וניתן לרכוש פיצוי לרכיבת אופנוע וטרקטורון ואף לספורט חורף וספורט אתגרי.
*עקרי התוכנית: פיצוי במקרה של שבר/כוויה החל משבר באצבע (לא קיים בכלל) בסכום כולל של עד 60,000 ש"ח, מוות ונכות מתאונה בסכום כולל של עד 350,000 ש"ח, פיצוי במקרה של מצב סיעודי כתוצאה מתאונה בסכום של עד 65,000 ש"ח ופיצוי בגין יום אשפוז החל מהיום השני (עם כפל במקרה של אשפוז בטיפול נמרץ, עד 14 יום) בסכום פיצוי של עד 750 ש"ח.
לדוגמא: חבר זולו בגיל 40 עם אופנוע 250 סמ"ק. סכום פיצוי כולל לשברים/כוויות 40,000 ש"ח, מוות נכות מתאונה 200,000 ש"ח ופיצוי של 750 ליום אשפוז. עלות חודשית 121 ש"ח. יש לציין כי העלות קבועה והיא מתקבעת לפי גיל כניסה. ניתן גם להוסיף ילדים לביטוח.
הביטוח הנו אישי ואין הגבלה לגבי האופנוע או מס' האופנועים שעליהם רוכב המבוטח.
המבצע לחברי זולו מקנה 15% הנחה לשלוש שנים, כלומר בדוגמא העלות היא 103 ש"ח.
קיימות גם תוכניות זולות יותר אך אין תוכנית מקיפה יותר."