עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 23 מ 23

אשכול: עזרה לרוכב מתחיל

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    אתה שוב טועה (למרות שאני רואה שתיקנת ועכשיו זה לא ממש טעות אלא לא מספיק ברור).
    ביטוח חובה מכסה פגיעה שלך בהולך רגל או ברוכב אופניים, ועל זה אני מדבר. ביטוח תאונות אישיות לא מכסה את זה.

ביטוח צד ג' הוא גם חשוב, אבל זה עוד ניחא - גם אם דפקת אופניים יקרות או דלת של ג'יפ, מדובר בנזק של עשרות עד מאות אלפי שקלים (שיהיה ברור, אני מבטח גם צד ג' וממליץ לכולם לעשות זאת, אבל זה עוד הכסף הקטן).
    לעומת זאת, בפגיעת גוף באדם אחר או בעצמך, הנזק יכול להסתכם במיליונים.

לא ניסיתי בעצמי לעשות תאונות אישיות, אבל לא כל דבר אתה צריך לעשות בעצמך כדי לדעת. יש על כל המון חומר כתוב והמון דיבורים, ואין הפתעות.
    ביטוח תאונות אישיות הוא תוספת על ביטוח החובה, ויעזור לך בעשרות עד מאות אלפי שקלים, ובעיקר יעזור בפער הזמן בין התאונה ועד שתקבל את הכסף מביטוח חובה.

הנה ציטוט של גיא רדר שהוא סוכן ביטוח (שאגב, מבטח רק תאונות אישיות ולא ביטוח חובה, ככה שבהחלט האינטרס שלו אמור להיות בעד תאונות אישיות על חשבון חובה):

"ראשית הבהרה, אין ביטוח טוב יותר, מקיף יותר (וחוקי יותר) מביטוח חובה. למרות הפיתוי אני ממליץ לעשות ביטוח חובה מלא (ללא השתתפות עצמית) שכן מהר מאוד שוכחים את החיסכון הכספי (כ 1000 ש"ח ממוצע לשנה) מול ההשתתפות העצמית, 7 ימי עבודה ו 25000 ש"ח בכאב וסבל בעת האירוע.
    למרות זאת וגם או קיים ביטוח חובה מלא הזמן והדרך לקבלת כספי הפיצוי ארוכים ולרוב דורשים התערבות של עורכי דין ופסיקת בית משפט. כאן נכנס ביטוח התאונות.
    ביטוח תאונות קיים כמעט בכל חברת ביטוח. החברות שלבדיקתי המוצר שלהן מתאים לנו הנן כלל ומגדל. התוכנית של מגדל יותר מתקדמת בשל טבלת פיצוי יותר טובה וסכום ביטוח שמתחדש בכל שנה. התוכנית של מגדל גם מודולרית וניתן לרכוש פיצוי לרכיבת אופנוע וטרקטורון ואף לספורט חורף וספורט אתגרי.

*עקרי התוכנית: פיצוי במקרה של שבר/כוויה החל משבר באצבע (לא קיים בכלל) בסכום כולל של עד 60,000 ש"ח, מוות ונכות מתאונה בסכום כולל של עד 350,000 ש"ח, פיצוי במקרה של מצב סיעודי כתוצאה מתאונה בסכום של עד 65,000 ש"ח ופיצוי בגין יום אשפוז החל מהיום השני (עם כפל במקרה של אשפוז בטיפול נמרץ, עד 14 יום) בסכום פיצוי של עד 750 ש"ח.

לדוגמא: חבר זולו בגיל 40 עם אופנוע 250 סמ"ק. סכום פיצוי כולל לשברים/כוויות 40,000 ש"ח, מוות נכות מתאונה 200,000 ש"ח ופיצוי של 750 ליום אשפוז. עלות חודשית 121 ש"ח. יש לציין כי העלות קבועה והיא מתקבעת לפי גיל כניסה. ניתן גם להוסיף ילדים לביטוח.
    הביטוח הנו אישי ואין הגבלה לגבי האופנוע או מס' האופנועים שעליהם רוכב המבוטח.
    המבצע לחברי זולו מקנה 15% הנחה לשלוש שנים, כלומר בדוגמא העלות היא 103 ש"ח.

קיימות גם תוכניות זולות יותר אך אין תוכנית מקיפה יותר."

תודה על התגובות, בעיקרון הכיוון הוא KTM ישן, אפילו ישן מאוד, חושב להקציב לאופנוע 15K שברור לי שבתקציב הזה סביר להניח שהאופנוע יהיה נבלה, אף פעם לא רכבתי בשטח, אפילו לא דקה, בגלל זה מתכוון לקנות בתקציב נמוך על מנת שבכלל אראה אם אתחבר לשטח, כמובן שזה יהיה בנוסף לאופנוע כביש.
    בינתיים יש מכשול מכיוון לא צפוי וזה האשה (בסוף, כמו תמיד נעבור את המכשול הזה ) שהחליטה שהשטח מסוכן הרבה יותר מהכביש.

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    תחסוך את עוגמת הנפש
    הרצון לכלי מקצועי ברור, אבל פחות מ25 אין לך מה לקנות. כל מה שתקנה מתחת לזה אתה תקיא עליו מהר מאוד עוד כמה אלפים כדי להמשיך להשתמש עד ההרפתקאה הבאה.
    אני מציע לך לחשוב על WR250R למרות שבהגדרה הוא דוש והוא לא חזק או קל כמו כלי מקצועי, אבל באיזור ה20 אתה יכול לרכוש יופי של כלי, עם אמינות מצויינת, אחזקה נמוכה ועם יכולות לעשות מה שתצטרך בתור התחלה. כשתרצה להשתדרג ותוכל פיזית ובעיקר כלכלית - אתה תמכור אותו בהפסד מינורי ובלי בעיה מיוחדת. לעומת זאת כלי מקצועי שעלה לך 15 לא יזוז כנראה גם כשתפרסם ב10 אחרי שסיימת איתו.
    אחרי כל אלו אם אתה עדין בכיוון שבחרת - תסתכל על גסגסים, אתה יכול לקנות כלי לא רע בתקציב הזה וממודל גבוה (מעל 2011). יש להם את היתרונות שלהם ואת החסרונות שלהם אבל שוב אם אתה בוחר ללכת בכל זאת על מקצועי בסכומים האלה, אם תמצא כלי טוב זו העסקה הכי משתלמת לכסף הזה.
    לשיקולך.

Member
    מסכים עם סשה אל תקנה קיטיאמ ישן זה בור כלכלי wr או דרוזי. ואם מקצועי אז בן 3 גג

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    מחזק את דברי הנאמר מעלי.
    לגבי האשה - תן לה סטטסטיקות...
    הסיכוי לפציעה קלה אכן גבוה בהרבה בשטח (לדעתי עומד על 100% בין כל מי שאני מכיר), אבל הסיכוי לפציעה קשה נמוך עד אפסי.
    לא זכור לי ששמעתי על אף הרוג ברכיבת אופנועי שטח, וגם פצועים קשה הם מאד מאד מאד נדירים.
    אז בעצם זה יכול לעבוד לטובתה - פעם בשנתיים-שלוש תשבור יד/רגל ואז תהיה חודשיים בבית לשמור על הילדים ולעשות כביסות.

ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    מחזק את דברי הנאמר מעלי.
    לגבי האשה - תן לה סטטסטיקות...
    הסיכוי לפציעה קלה אכן גבוה בהרבה בשטח (לדעתי עומד על 100% בין כל מי שאני מכיר), אבל הסיכוי לפציעה קשה נמוך עד אפסי.
    לא זכור לי ששמעתי על אף הרוג ברכיבת אופנועי שטח, וגם פצועים קשה הם מאד מאד מאד נדירים.
    אז בעצם זה יכול לעבוד לטובתה - פעם בשנתיים-שלוש תשבור יד/רגל ואז תהיה חודשיים בבית לשמור על הילדים ולעשות כביסות.
    רוכב מאוד חזק על אופנועי כביש 32 שנים ואין לה בעיה עם זה, חבר שלה לעבודה לפני בערך חמש שנים עשה תאונה עם טרקטורון, היה תקופה ארוכה צמח ולאחר מכן שיקום של בערך שנתיים ועכשיו כמובן נכה 100% , מבחינתה שטח זה הדבר הכי מסוכן.

Member
    בכביש מתים, בשטח נפצעים.

זה ספורט מסוכן, וזה מה יש. אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה.
    טרקטורון הוא כלי מסוכן (ללא סטטיסטיקות, מניסיון אישי אפילו יותר מאופנוע שטח) והתאונה של הבחור מאוד מצערת אך גם נפילה טיפשית בכביש עלולה להיגמר רע. צריך מזל בחיים.

בנוגע לכלי ראשון, מחזק את הנאמר לפני, ה-WR250R או ההונדה CR250L יכולים להיות אחלה נקודת התחלה כדי לחוות שטח בפעם הראשונה ובמחיר סביר (20K).
    מכיוון שציינת שאתה רוכב כביש חזק, יש לי תחושה שתרצה להגיע לכמות אדרנלין אליה אתה רגיל לכן הייתי ממליץ לך לשקול ברצינות דו"פ 125 של ק.ט.מ (או הוסקוורנה - אותו אופנוע כמעט בדיוק עם מחיר שוק נמוך יותר). כלים לא פראיירים עם המון פאן שיכולים לעשות הכל מהכל, מרכיבת שבילים ועד הארד אינדורו.

המחירים לאחרונה ירדו לכן מאמין שתוכל למצוא משהו טוב סביב 25-27 אלף שקל אם אתה רוצה כלי שיחזיק ולא יהיה במוסך אחרי כל רכיבה.

עוד לקת בחשבון הוא ציוד רכיבה שחשוב לא פחות, אם כי להתחלה יש אנשים שלפעמים מוסרים ציוד משומש או מוכרים במחיר נמוך לרוכבים חדשים (בקבוצות פייסבוק שצויינו למטה)

אם מעוניין ורציני לקראת רכישה אשמח לייעץ לך מה לבדוק ואיך לפני רכישה של כלים, תרגיש חופשי לפנות בפרטי.
    ישנן כמה קבוצות שטח בפייסבוק שיכול להצטרף כדי להכנס לעולם ולהכישר אנשים שישמחו לעזור ואפילו לוחות אופנועים משומשים שתוכל ללכת לבדוק ולרכוש בעתיד.

https://www.facebook.com/groups/mathilimbashetach/
    https://www.facebook.com/groups/241870142518150/

גילוי נאות - העזרה המוצעת הינה מרצון טוב ואינני שייך לשום עסק כזה או אחר לצורך שכר או פרסומת.

בהצלחה!

ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    בכביש מתים, בשטח נפצעים.

זה ספורט מסוכן, וזה מה יש. אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה.
    טרקטורון הוא כלי מסוכן (ללא סטטיסטיקות, מניסיון אישי אפילו יותר מאופנוע שטח) והתאונה של הבחור מאוד מצערת אך גם נפילה טיפשית בכביש עלולה להיגמר רע. צריך מזל בחיים.

בנוגע לכלי ראשון, מחזק את הנאמר לפני, ה-WR250R או ההונדה CR250L יכולים להיות אחלה נקודת התחלה כדי לחוות שטח בפעם הראשונה ובמחיר סביר (20K).
    מכיוון שציינת שאתה רוכב כביש חזק, יש לי תחושה שתרצה להגיע לכמות אדרנלין אליה אתה רגיל לכן הייתי ממליץ לך לשקול ברצינות דו"פ 125 של ק.ט.מ (או הוסקוורנה - אותו אופנוע כמעט בדיוק עם מחיר שוק נמוך יותר). כלים לא פראיירים עם המון פאן שיכולים לעשות הכל מהכל, מרכיבת שבילים ועד הארד אינדורו.

המחירים לאחרונה ירדו לכן מאמין שתוכל למצוא משהו טוב סביב 25-27 אלף שקל אם אתה רוצה כלי שיחזיק ולא יהיה במוסך אחרי כל רכיבה.

עוד לקת בחשבון הוא ציוד רכיבה שחשוב לא פחות, אם כי להתחלה יש אנשים שלפעמים מוסרים ציוד משומש או מוכרים במחיר נמוך לרוכבים חדשים (בקבוצות פייסבוק שצויינו למטה)

אם מעוניין ורציני לקראת רכישה אשמח לייעץ לך מה לבדוק ואיך לפני רכישה של כלים, תרגיש חופשי לפנות בפרטי.
    ישנן כמה קבוצות שטח בפייסבוק שיכול להצטרף כדי להכנס לעולם ולהכישר אנשים שישמחו לעזור ואפילו לוחות אופנועים משומשים שתוכל ללכת לבדוק ולרכוש בעתיד.

https://www.facebook.com/groups/mathilimbashetach/
    https://www.facebook.com/groups/241870142518150/

גילוי נאות - העזרה המוצעת הינה מרצון טוב ואינני שייך לשום עסק כזה או אחר לצורך שכר או פרסומת.

בהצלחה!
    תודה רבה