ציטוט נכתב במקור על ידי נעם 1 צפיה בהודעה
ראשית, אין בתגובות שלי כל אמירה פוליטית. לכאן או לכאן.
שנית, הטעות הפונדמנטלית, היא השימוש הקליל במילה "בגידה" וגם השימוש המכליל בהגדרה של "האויב".
שלישית, אם כבר משתמשים במושג "במובנה הרחב וההיסטורי" אולי רצוי להזכיר כי ערכים אנושיים,כבר שנים רבות, גוברים ערכים לאומיים.

איללכא...ונפגש במסלול
כשאני כותב הודעה בפורום הראשי שהקשר שלה לאופנועים רופף מאוד עד לא קיים, אני צריך להצדיק את זה. תסכים שהדיון בינינו יותר מתאים תחת הכותרת "פוליטיקה" מאשר "אופנועים", גם ללא לאמירות פוליטיות כלל.

השימוש המכליל בהגדרה "אויב" הוא נכון, מכיוון שאנו לא מדברים על ההגדרה המסורתית של מלחמה בצבא האויב, אלא עימות עם גורמים המנסים לפגוע בהגדרה ופוטנציאלית קיום המדינה, כולל תנאי המחיה של האזרחים באותה המדינה. השימוש במילה "בגידה" הוא נכון עפ"י הגדרה ולא "קליל" - ברגע שאתה מגדיר אויב, תעמולת אויב זאת הגדרה קלה מאוד. עד כאן החלק הקל.

הערכים האנושיים והלאומיים, לעומת זאת, זה החלק הקשה, והסיבה הפוטנציאלית להרס קרב ובא של "החברה האנושית" כפי שאדם מערבי מודרני\ליברלי\פרוגרסיבי (תבחר את הקללה הרצויה) תופס את העולם. Together we stand, divided we fall זה ישן, קלישאתי ונכון מאז ימי ראשית ההיסטוריה ועד היום, ו"we" אף פעם לא היה המין האנושי כולו. "שנים רבות" שבהם "הערכים האנושיים" גוברים על לאומיים, לא יכולים להיות יותר מ-70, כי הדוגמה ההפוכה הגדולה היתה מלה"ע ה-2. אבל אם רוצים לדון בעיוות הנוראי שנקרא "ערכים אנושיים", בתור דוגמה אפשר לקחת את הפגיעה באזרחים ש"הערכים האנושיים" הביאו באירופה (הם כנראה לא אנושיים מספיק כדי להיכלל תחת הגדרת ה"אנושיות"). אפשר לדון רבות על אנושיות, אבל זה באמת שלא נכנס תחת שום הגדרה של שום דבר שאפשר לכתוב בפורום אופנועים, ובטח שלא נכנס תחת דברים שאפשר להתדיין עליהם בכתב עם איזושהי מידה של הצלחה, לדעתי. אז אלך להתעסק באנושיות האמיתית שמסתובבת סביבי בבוקר של יום שבת בכמה העתקים ועושה לי כאב ראש קל. וניפגש במסלול