תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: פתרונות למניעת נזק לשמיעה במהלך רכיבה?

פתרונות למניעת נזק לשמיעה במהלך רכיבה?

שלום לכולם,
    לאחר שהתוודעתי לאחרונה לסכנה החמורה בנסיעה ללא אטמי אזניים, קראתי שקיים תמימות דעים על כך שבכביש המהיר הרוח מגיעה לרמות דציבלים שעשוי לפגוע בשמיעה.
    לגבי הפתרונות המוצעים, היעילים הם אטמי אוזניים, שזהו פתרון בעייתי עבורי כי אני נהנה משמיעת מוזיקה ברכיבות ארוכות באזניות earphones.

השאלה שלי האם השמיעה דרך האזניות שלי (אזניות די פשוטות) מפחיתה את הסיכון של הפגיעה בשמיעה, הרציונל שלי שהאזנייה אוטמת מצד אחד את האזן ומונעת רעש של הרוח, סיבה נוספת, תדרי המוזיקה שמושמעים לאזן מתנגשים עם התדרים של הרעש מבחוץ ונוצר התאבכות הורסת/מיסוך או איך שלא קוראים לזה.
    האם כל אלו מנחיתים את רמות הרעש מתחת לסכנת החשיפה?
    אם מישהו יוכל להפנות אותי למחקר בנושא זה אני אודה לו

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    אם אתה מתעקש על שימוש באוזניות תשקיע בזוג איכותי עם אטימה שנכנסת אל האוזן כמו אטמי אוזניים, יש מבחר גדול. כך תוכל לשמוע מוזיקה בווליום לא גבוה בלי הנזקים של הרוח.
    אישית אני רוכב עם אטמים גם בכביש וגם בשטח ושומע במקביל מוזיקה דרך הדיבורית בקסדה והרמקולים הרגילים שלה. האטמים עצמם עצם הפחתת הרוח מאפשרים לי לשמוע את המוזיקה. זה כמובן לא איכות של אוזניות אטומות בתוך האוזן, אבל זו הדרך שהכי נוחה לי.

זה רעיון טוב, השאלה אם אתה לא ''מפצה'' על האטימה בעוצמה גבוהה יותר בדיבורית? ואפילו אם זה לא עוצמה כביכול שאתה מרגיש שמפריעה לך עדיין ישנם תדרים שעשויים להיפגע..

Senior Member
    אוזניות פשוטות וזולות לא באמת אוטמות שום דבר, אולי רק בצורה חלקית. אם אתה רוצה לרכב עם אוזניות - תשקיע כ-200-300 ש"ח, גם איכות הסאונד תשתפר פלאים והם גם יתפקדו כאטמי אוזניים. אני רוכב עם Sennheiser CX 2.00, אוזניות מעולות שגם כשאין מוזיקה ברקע מתפקדות כאטמי אוזניים (וכרגע אני עם קסדה די רועשת אז באמת שמרגישים בהבדל, ואני גם רוכב עם אטמי אוזניים רגילים כשלא רוצה לשמוע מוזיקה).
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    אוזניות פשוטות וזולות לא באמת אוטמות שום דבר, אולי רק בצורה חלקית. אם אתה רוצה לרכב עם אוזניות - תשקיע כ-200-300 ש"ח, גם איכות הסאונד תשתפר פלאים והם גם יתפקדו כאטמי אוזניים. אני רוכב עם Sennheiser CX 2.00, אוזניות מעולות שגם כשאין מוזיקה ברקע מתפקדות כאטמי אוזניים (וכרגע אני עם קסדה די רועשת אז באמת שמרגישים בהבדל, ואני גם רוכב עם אטמי אוזניים רגילים כשלא רוצה לשמוע מוזיקה).
    אחלה, נשאר רק לברר באמת כמה דציבלים הן מנחיתות.. מבדיקה קצרה שעשיתי עכשיו לא מצאתי. כי אם הרוח בעצמה של 110 דציבל במהירויות גבוהות אז חייבים הנחתה של 30 דציבל לפחות

Senior Member
    פתחו פה פוסט לגביי המלצה לאטמי אוזניים: במחיר שווה לכל כיס אתה יכול לרכוש אטמים שמנחיתים 27 דציבלים.

https://goo.gl/bhriqq