בכתבה ?
דובר על עסקים קטנים (עסקים!).
עדיין אם יש מגמת שינוי היא רחבה.
הם בכלת שיחרור לך אותה כבר ?
Sent from my MI 5X using Tapatalk
לי יצא להזמין קסדה ולעבור את כל התהליך הזה של השחרור.
להזיז עניינים ולנסות לדבר עם הטכניון לא יעזור במיוחד, אני גם ניסיתי לעשות את זה עוד כשהקסדה הייתה בסטטוס שלך וקיבלתי יחס לא משהו, לא שופט אבל עם קצת עקשנות וסובלנות קיבלתי בסוף הסבר כמו שצריך בצורה יפה.
הוסבר לי שעד שלא מקבלים את המכתב מהמכס שהפריט ממתין לשחרור עם כל הפרטים אין מה לנסות ולהזיז תהליכים משום שהבודק שאמור להגיע ולבדוק את הקסדה צריך אסמכתא מסוימת שנותנת לו אישור לבדוק וגם כמובן מידע על מיקום החבילה.. פרוצדורה ישראלית טיפוסית.
בנוסף לכך נאמר לי שהטיפול בקסדות נעשה רק ביום ראשון וכשניסיתי להתקשר ביום אחר ולנסות לקבל עזרה ופרטים, כמובן שסורבתי ונותקתי.
יום ראשון אפשר לסגור את כל הטפסים\תשלום, ובוחן מטעמם מגיע ביום מסוים שהם קובעים לבצע בדיקות שכאלה.
מומלץ להתקשר הכי מוקדם שמתאפשר, כי בהמשך היום כידוע לתפוס גורמים כאלה יכול להסתיים בשעות של המתנה.
יש טופס\שניים שצריך למלא, לא מסובך, מארגנים הכל ושולחים במייל וזה נכנס לטיפול.
אי אפשר להתחמק מהתשלום כמובן...
מוזמן לשלוח ה"פ ואשמח לעזור בעוד שאלות
רוב הקסדות שברשותי הגיעו בדואר לארץ והועברו אלי ללא צורך באישור תקינה אף אם נדרשתי לשלם בגינן מס. משכך במקומך הייתי נוקט בגישה של שב ואל תעשה. במידה וידרשו אישור תקינה תפעל בהתאם להנחיות הטכניון אשר ניסיתי לערוך באופן ידידותי בליווי הבהרות כלהלן:
להנחיות לשחרור קסדה:
https://iim.technion.ac.il/he/labs/v...דע-ליבוא-אישי/
לטופס הזמנת עבודה:
https://iim.technion.ac.il/he/labs/v...ישי-שחרור-מכס/
השירות כרוך בתשלום עבור בדיקת הקסדה בבית המכס + הפקת אישור לשחרור הקסדה (לקסדות שעומדות בתקן נדרש). בדיקת הקסדה במכס תבוצע בכפוף לתשלום שיבוצע באמצעות העברה בנקאית שתידרש מכם בחוזר (בהתאם לעלויות המפורטות בדף המידע), לאחר קבלת כל המסמכים הנדרשים (יש לשים לב שעלות הבדיקה בגין קסדות שכניסתן לארץ לא הותרה, אינה מוחזרת). כאמור, לעלות בדיקת קסדה שכניסתה אושרה לארץ תתווסף עלות הפקת אישור לשחרור בסך של 160 ₪.
בסה״כ, מדובר בתהליך פשוט שככלל צפוי לעלות כ 482 ₪ פר קסדה ושאורך בערך כשבועיים+ אולם יש לקחת בחשבון עלוית אחסון של חב׳ השילוח שיתווספו ככל שהתהליך אורך זמן רב מהצפוי.
התקינה בישראל מכירה בתקינות המובילות המודרניות, כך שרוב המותגים המוכרים כאן יאושרו ללא בעיה. כך שכל עוד שלא הזמנת איזו קסדת עלי אקספרס ושות׳ או קסדת חצי, לא אמורה להתעורר בעיה.
נ.ב.
יובהר בהמשך לתגובה מעלי שהיום בשבוע בו הבדיקה נערכת כרוכה במיקום אחסון הקסדה מאחר שהבודקים נמצאים בכל יום במקום אחר (חיפה, אשדוד, נתב״ג...).
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 03-03-2018 בשעה 02:02.
בסוף שילמתי על הבדיקה בשלישי כדי שתיבדק ברביעי ומאז לא שמעתי מהם.
עדכון: הסטטוס בדואר השתנה ל״מעוכב מכס. נשלחה הודעה ראשונה לנמען לצורך שחרור הפריט״ כך שאין סיכוי שהייתי יכול לצאת מזה בלי אישור. בנוסף מהטכניון חזרו אלי היום ואמרו ש״בגלל החג המהנדס לא הייתה לו אפשרות לבדוק את הקסדות ביום רביעי לכן הבדיקות יתבצעו מחר״.
אמשיך לעדכן.
עידכון נוסף: קיבלתי מייל שהקסדה אושרה ובקשה לתלום נוסף של 160 ש״ח. שילמתי אותם וקיבלתי מיד אישור למכס.
אני אנסה מחר להגיע למכס ללא מכתב השחרור שלהם למרות שלא ברור לי אם זה אכן אפשרי...
מה קורה עם הרפורמה ביבוא אישי?
האם ברגע שיכנס לתוקף, יהיה אפשר להזמין קסדה ושבמכס יסתפקו בכך שיש סימון תקן אירופאי/אמריקאי על הקסדה,
מבלי שיהיה צורך באישורים מהטכניון?
הם נותנים לך את ההודעה בסניף הדואר ואז אתה נכנס לסוכן המכס עם אישור של התכניון, צילום ת"ז וחשבונית של הקסדה.
אני עברתי את התהליך הזה לפני שבוע ושלמתי הרבה:
322 בדיקת קסדה
160 אישור בדיקה
70 לסוכן המכס
82 עמלת העברת ניירות בדואר
381 מס על החבילה (מחיר החבילה היה 550$ )
אבל זה עדיין 60% ממחיר הקסדה בישראל .
השוברט שלך קנית בחו''ל?
חוליו וסאלאמת'.
אם לא אני - אז מסנג'רים חבר/קרוב משפחה שטס.
פעם הבאה הוא יסנג'ר אותי.
אני אישית אין לי כח לפרוצדורה כזו מעיקה.
אורי,
אודה לך אם תוכל לסכם בשורה תחתונה כמה היה עולה לך הכי זול בארץ (כולל בקשה להנחה מול המוכר) לעומת מה שעלה לך כל ההליך של לקנות בחו"ל. תודה.