בחיים לא קיבלתי כל כך הרבה תגובות להודעה בודדת. סחה עלי.
ועכשיו, כל מי שלא נגע, נוגע ייגע בנייד שלו תוך כדי נהיגה, שיצא 90 מעלות לכח.
איללכא...מה, אפאחד לא יוצא?
ומה שהכי מבדח, הוא שבניגוד אלי, לרובכם יש דיבורית בקסדה ואתם עושים בה שימוש נרחב
שימוש בטלפון בנהיגה מותר עם דיבורית, כל עוד הידיים חופשיות לתפעול הנהיגה (ומשם השם הלועזי hands-free). שימוש בדיבורית בקסדה משול לשימוש ברדיו ו/או בדיבורית ברכב, איפשהו קשה לי להאמין שאתה (או כל משהו אחר) לא עושה שימוש באחד מאלו בפחית היומיומית.
מעניין לראות איך כל אחד מפרש את המושג "התעסקות בטלפון". בשום מקום לא כתבתי לשוחח בטלפון.
התעסקות היא כל מה שמסיח את דעתו של הנהג, בדגש כפול ומכופל על מבט אל עבר הטלפון (לרוב מספר פעמים) כדי לתפעל אותו, לכתוב בו, לקרוא בו, וכל שלל האפשרויות שמעבירות את תשומת הלב שלו מהכביש לטלפון. גם היום, בשנת 2018, אחרי יותר מעשור של טלפונים חכמים - אין כמעט אף אחד שמתפעל את הטלפון "החכם" שלו באמצעים קוליים.
יכול להעיד על עצמי שאני לא זוכר מתי נגעתי בטלפון בזמן נהיגה שלא לצורך לחיצה על מענה או ניתוק של שיחה. כן זוכר מקרים שונים בעשור האחרון (ויותר) של עצירה בצד הדרך לשם הוצאת או קבלת שיחה. גם כיום, אפילו שיש לי דיבורית בקסדה - אני לרוב לא עושה בה שימוש אלא לצורך תקשורת אלחוטית בין רוכבים, לרוב מטעמים בטיחותיים.
בסופו של דבר כל אחד יעשה מה שבא לו, הבעיה היא שרק מעטים יודעים לקחת אחריות על התוצאות.
באמת סחה עליך!
אני יוצא 88 מעלות - אחת פחות על זה שאני לא זוכר בודאות גמורה שלא נגעתי, ועוד אחת על חוסר יכולת לנבא את העתיד :-)
אני לא חובב אייפון ולכן לא יודע מה קורה שם, באנדרואיד אין עדיין תפעול קולי בעברית. עד סוף השנה הצהירו בגוגל שהם יוסיפו עוד המון שפות, אבל לא הצהירות על כל השפות ובטח שלא הצהירו על עברית כך שלא בטוח מה יהיה.
אם היה תפעול קולי, אני מאמין שיותר ישראלים היו משתמשים בזה. יש לא מעט אנשים שמסתבכים עם המבטא והמערכת לא עובדת להם כמו שצריך, ויש עדיין אנשים שגם לא יודעים אנגלית, ועל זה תוסיף טכנופובים. מעבר לזה, כדי להוציא שיחה בתפעול קולי, האיש קשר חייב להיות שמור באנגלית, שזאת עוד מגבלה.
בשביל האוכלוסיה שלא מסתדרת עם התפעול הקולי, הכי קל זה לתפוס את הטלפון ביד ולעשות מה שרוצים בידיעה שזה יעבוד בטוח. תאונה או לא, העיקר שתצליח לעשות מה שרצית.
זהו, שאין הבדל גדול באמת. ההבדל הוא סמנטי, עם דיבורית זה חוקי ולהחזיקו ביד אינו חוקי. וזה עוד לפני שדיברנו על מספר הפעולות שדורשות מגע בנייד לשם הוצאת שיחה.
המהות היא, הסחת הדעת. והסחת הדעת עם דיבורית ובלעדיה דומה מאד.
מכיוון שבין אופנוענים אני יושב, נעזוב לרגע את החוק.
אפשר לצאת עלי כמה שרוצים אבל גם הנייד הוא סיכון שצריך לדעת לנהל אותו. רק מעטים מנהלים אותו כמו אברי ונימי. ובאמת ובתמים, אני מצדיע לצמד.
כלשעצמי, הסיכון ברכיבה הוא כל כך גדול שאפילו דיבורית אין. הסחת דעת אפס.
בדיסקברי 1, אני מנהל את הסיכון.
איללכא...ולשמחתי, אני רוכב הרבה יותר ממה שאני נוהג